پخش زنده
امروز: -
کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز: نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده ید دار باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ندا فرح بخش به خبرنگار ما گفت: نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیامهای عصبی و کارکرد صحیح عضلات است و به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است.
وی افزود: وزارت بهداشت در ۲۰ سال اخیر برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمکهای خوراکی را در پیش گرفته و درحال حاضر همه کارخانههای تولید کننده موظف هستند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمکهای خوراکی اضافه کنند، زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، میباشد.
فرح بخش ادامه داد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی همراه است و به این دلیل وزارت بهداشت تاکید بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که میتواند ید مورد نیاز را به بدن برساند، میکند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز اضافه کرد: نمکهای تصفیه شده ید دار مشمول دریافت پروانههای بهداشتی از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، تاریخ تولید وانقضاء واستاندارد اجباری هستند و اینگونه نمکهای تصفیه شده یددار عاری از فلزات سنگین شامل؛ سرب، ارسنیک و... (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصیهای محلول مانند گچ و... هستند که به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است، میباشد.
وی درخصوص عوارض مصرف زیاد نمک میگوید: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماریهای قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیماریها شناخته شده است.
فرح بخش افزود: دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش باز جذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است (نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم)
وی ادامه داد: مطالعهها نشان میدهند مصرف مواد غذایی که میزان قابل توجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد.
فرح بخش با بیان اینکه مصرف بالای نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است، گفت: دومین سرطان کشنده در ژاپن سرطان معده است، زیرا در این کشور مصرف غذاهای شور و دودی بسیار رایج است.