پخش زنده
امروز: -
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز از اجرای ششمین پایـش ملی برنامه کشوری حذف اختلالهای ناشی از کمبود ید در این حوزه بهداشت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، طیبه ناوک گفت: نقش موثر ید در ساخت هورمونهای تیروئید و تاثیر هورمونها در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل اهمیت ید است.
وی با بیان اینکه کمبود ید میتواند از ابتداییترین مرحله حیات، زندگی انسان را دستخوش مخاطراتی کند که بعد از وقوع قابل جبران نیست، افزود: این موضوع معمولا به دلیل فقر ید در آب و خاک در سطح جامعه رخ میدهد و عوارض آن دامنگیر تعداد کثیری از افراد ساکن در یک منطقه جغرافیایی میشود.
ناوک سقط، مرده زایی، اختلالات حرکتی، اختلال رشد، اختلالات شناختی، اختلالات روانی، کر و لالی، ضعف اسپاتیک، فلج شل حاد و عامل اختلال در قدرت یادگیری کودک، سلامت زنان، کیفیت زندگی جوامع و تولیدات اقتصادی را از جمله عوارض کمبود ید عنوان کرد و ادامه داد: از این رو پیشگیری و کنترل اختلالهای ناشی از کمبود ید یکی از اولویتهای بهداشتی است.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: هدف از اجرای این برنامه را تعیین وضعیت دریافت ید خانوارهای ایرانی (تعیین میانه ید ادرار دانش آموزان پایه دوم تا چهارم ابتدایی مدارس کشور)، تعیین وضعیت دریافت ید زنان باردار ایرانی (تعیین میانه ید ادرار زنان باردار) و تعیین وضعیت دریافت مکمل یدو فولیک در سطح ملی، تعیین میزان ید موجود در نمک در سطوح تولید و مصرف (خانوار) است.
وی میگوید: در حوزه غرب اهواز ۲ خوشه به تعداد ۱۰ نفر از مادران باردار در مناطق کوی علوی و ملاشیه، ۶ خوشه ۱۰ نفره از دانش آموزان کیان آباد و خشایار و همچنین تعدادی نمونه نمک گرفته میشود.
ناوک در پایان با اشاره به اینکه این طرح در دی ماه در مرکز بهداشت غرب اهواز آغاز و تا بهمن ماه ادامه دارد، در خصوص روند کار توضیح داد: مادران باردار ۳ نمونه با فاصله زمانی حداقل یک روز و دانش آموزان یک نمونه در همان روز توسط مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز اخذ و پس از گردآوری نمونهها از خوشههای تعیین شده، از طریق معاونت به تهران ارسال میشود.