مدیر غذا معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول: تغذیه سالم و رعایت نکات بهداشتی در آلودگی هوا نقش مهمی در حفظ سلامتی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، غلامرضا مهشاد گفت: آلودگی هوا باعث سردرد، بیاشتهایی، سوزش گلو، سوزش چشم، به هم ریختن سیستم گوارشی و حتی اسهال و استفراغ میشود که باید به توصیههای بهداشتی توجه کنیم.
وی افزود: آب و مایعات باید بیشتر مصرف شود تا در مقابله با حس تشنگی افراطی و خشکی زبان و گلو کاسته شود و در نتیجه افزایش حجم ادرار باعث دفع سموم از بدن میشود.
مهشاد ادامه داد: مصرف مرکبات، آب لیمو و آب نارنج همراه غذا و حتی آب به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و سمزدایی کمک میکند. درصد بالای آنتی اکسیدان مرکبات باعث مقابله با رادیکالهای آزاد در بدن انسان میشود.
مدیر غذا معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی دزفول اضافه کرد: مصرف شیر و لبنیات کم چرب باعث خنثی سازی سموم از آلودگی هوا شود، لبنیات حاوی پروبیوتیک، با افزایش باکتریهای مفید بدن باعث کاهش جذب فلزات سنگین میشود.
وی میگوید: مصرف بالای میوه به ویژه میوههای رنگهای مختلف که آنتی اکسیدانهای متنوعی دارند توصیه میشود.
مهشاد افزود: مصرف بیشتر سبزیجات علاوه بر آنتی اکسیدان فیبرشون، باعث بهبود عملکرد گوارش میشود و از خطر تجمع سموم در بدن جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: باید مصرف نمک و غذاهای شور را کاهش داده و از غذاهای چرب، سرخ کردنی، لبنیات پرچرب، فست فود، کله پاچه اجتناب کرد.
مهشاد تاکید کرد: باید از مصرف انواع کنسروها، غذاهای آماده، فست فودها و غذاهای پر ادویه در زمان آلودگی باید خودداری کرد.