پخش زنده
امروز: -
کارشناسان تغذیه و مربی آموزشگاه بهورزی مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: توجه به تغذیه و ترویج الگوی غذایی سالم نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماریهای غیر واگیر و واگیر در جوانان ایفا میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، طیبه ناوک با اشاره به اینکه جوانان نیروهای فعال جامعه هستند، گفت: این نیروی انسانی پر ارزش باید در هر جامعهای مورد توجه ویژه قرار گرفته و سرمایه گذاری لازم در ابعاد مختلف بر آن صورت گیرد.
وی افزود: یکی از جنبههای مهم حفظ سلامت این گروه با ارزش در جامعه، فرهنگسازی تغذیه صحیح و ترویج الگوی غذایی سالم به منظور پیشگیری از تجمع عوامل خطر تغذیهای بیماریهای غیرواگیر و واگیر در این افراد میباشد.
ناوک شرط اصلی سالم زیستن را داشتن تغذیه صحیح عنوان کرد و ادامه داد: تغذیه صحیح یعنی رعایت ۳ اصل تعادل و تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه، تغذیه صحیح ضمن تامین کالری و مواد مغذی مورد نیاز بدن، از افزایش یا کاهش نامناسب وزن و همچنین طیف وسیعی از اختلالات جسمی و روانی مرتبط با تغذیه جلوگیری کرده و سبب ارتقاء قابلیتهای فرد میشود.
کارشناسان تغذیه و مربی آموزشگاه بهورزی مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه یک برنامه غذایی سالم موجب سلامت جسم و روان میشود، اضافه کرد: هر فرد برای دستیابی به سلامت، نیاز به مصرف روزانه همه گروههای غذایی دارد، مواد غذایی به ۶ گروه اصلی غذایی تقسیم میشوند که عبارتند از:.۱ نان و غلات.۲ سبزیها.۳ میوهها.۴ شیر و فرآوردههای آن.۵ گوشت و تخم مرغ.۶ حبوبات و مغز دانه ها.
وی میزان توصیه مصرف گروههای غذایی را اینگونه تشریح کرد:
گروه غذایی نان و غلات حاوی انرژی، فیبر، برخی ویتامینهای گروه B، آهن، پروتئین، منیزیوم (در صورت داشتن سبوس) و کلسیم میباشد. هر واحد از این گروه معادل ۸۰ کیلو کالری انرژی دارد.
میزان توصیه شده مصرف روزانه گروه نان وغلات در جوانان ۶-۱۱ واحد است
میزان مصرف صحیح سبزیجات، حداقل ۳ واحد است.
میزان مصرف صحیح میوه، حداقل ۲ واحد روزانه میباشد.
میزان توصیه شده مصرف روزانه لبنیات ۲-۳ واحد است.
گروه گوشت و تخم مرغ حاوی پروتئین، آهن، روی و سایر مواد مغذی است. میزان توصیه شده مصرف روزانه برابر با ۲-۱ واحد است.
حبوبات منبع خوبی از فیبر غذایی هستند و نقش مهمی در پیشگیری از چاقی و بیماریهای غیرواگیر (دیابت، بیماریهای قلبی –عروقی و سرطان) دارند. ۲۰ اندازه یک سهم (واحد) از گروه حبوبات و مغزدانهها عبارت است از: x نصف لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام x یک سوم لیوان مغز دانهها (گردو، بادام، فندق، پسته)