معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان هفته سلامت بانون را فرصتی برای توجه بیش از پیش زنان به خود و بهبود کیفیت زندگی و انجام وظایف خانوادگی و اجتماعی آنها دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، مهرداد شریفی در همایش یک روزه با عنوان بانوی سالم، خانواده سالم، جامعه سالم که به مناسبت هفته سلامت بانوان برگزار شد، گفت: زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند نقش محوری در مدیریت سلامت خانواده و جامعه ایفا میکنند.
وی افزود: بانوان با افزایش آگاهی، ارتقا سواد سلامت، پویایی و بالندگی جمعیت، حمایت از همسر و سایر اعضا خانواده، مدیریت سلامت جسمی و روانی خود و خانواده را به عهده دارند، بنابراین باتوجه به اهمیت نقش فراگیر و جامع زنان در خانواده و اجتماع، شعار هفته سلامت بانوان در سال ۱۴۰۲ " بانوی سالم، خانواده سالم، جامعه سالم " در نظرگرفته شده است.
دکتر شریفی ادامه داد: بانوان تصور میکنند اوقاتی را که برای حفظ سلامت خود میگذارند، مانع انجام وظایفشان برای خانواده و جامعه است و اغلب بیشتر از اینکه به سلامتی خودشان فکر کنند به بچه و همسر و شغلشان اهمیت میدهند، غافل از اینکه توجه به خود، زمینه خدمت و انجام وظیفه خانوادگی و اجتماعی را برای آنها فراهم میکند، شاید به همین علت است که در مناسبتهای سال هفتهای را به عنوان سلامت زنان نامگذاری کردهاند تا توجه این قشر مهم جامعه را به اهمیت سلامت خود جلب کنند.
معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: ممکن است این سوال به وجود بیاید که برای دستیابی به این هدف یعنی سلامتی زنان چه بکنیم؟ برای پاسخ به این سوال لازم است ابتدا وجوه مختلف سلامتی را بشناسیم، بعضی از زنان تنها به بعد جسمی سلامتی خود توجه میکنند، گروهی دیگر کمی جلوتر هستند و به سلامت روان خودشان هم اهمیت میدهند، ضمن اینکه تعداد کمی از زنان به سلامت اجتماعی و شغلی هم فکر میکنند، اما حتی همین هم کافی نیست، بعد معنوی سلامت از ابعادی است که خیلی زیاد به فراموشی سپرده میشود.
وی میگوید: افرادی که از سلامت معنوی برخوردار هستند، افرادی توانمند، قوی، دارای قدرت کنترل و حمایت اجتماعی بیشتر هستند.
دکتر شریفی با اشاره به مهمترین نقشهای زنان در سلامت خانواده و جامعه، گفت: ازدواج در سلامت زنان نقش دارد، زیراباعث افزایش امنیت (عاطفی، اقتصادی و ...) میشود، افراد متاهل میتوانند در موقعیتهای دشوار زندگی از یکدیگر حمایت کنند، همچنین ازدواج از زوجین در مقابل بیماریهای روانی تا حد قابل توجهی محافظت میکند.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که سبک زندگی سالم برای همسران، به معنای داشتن تغذیه سالم، فعالیت بدنی مطلوب، مصرف نکردن مواد زیان آور در باروری، خودداری از مواجهه با عوامل زیان آورشغلی و محیطی و... یک گام مهم برای رسیدن به هدف مشترک، یعنی داشتن کودک سالم است.
دکتر شریفی با بیان اینکه زنان محور امنیت غذایی و مدیران تغذیه خانواده هستند، ادامه داد: رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه در گرو سلامت و تغذیه مناسب بانوان است و بی توجهی به تغذیه مناسب بانوان سبب ناتوانی آنان در حمایت از خانواده، انجام وظایف همسری و مادری و پرورش نسلی سالم و فعال میشود.
وی میگوید: مادران با ذائقه سازی مناسب در کودکان، نقش بسیار مهمی در کنترل بیماریهای غیرواگیر شایع در جامعه همچون پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و چاقی دارند.
معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: ناتوانی زن در ایفای نقش اجتماعی اقتصادی خود بعنوان عضو مسئول در جامعه از عوارض بی توجهی به تغذیه زنان ایران خواهد بود.
دکتر مهرداد شریفی میگوید: امروزه زنان با داشتن تحصیلات بالا خود را منحصر به خانه و خانه داری نمیدانند و تمایل دارند هر چه بیشتر و موثرتر به عرصههای اجتماعی وارد شوند و تخصص و مهارت خود را بالفعل کنند، ولی ممکن است به دلیل وظایف مختلف به یک فرزند اکتفا کنند که مشکل یادشده نیز با روی کار آمدن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و مزایای آن برای زنان و مادران ایران تا حد زیادی برطرف شده است. از جمله تشویقیهای مرتبط از قبیل کاهش شیفت شب مادران، مرخصی روز مادر و .. چرا که این قانون تمرکز بر فرزندآوری و کرامت مادری دارد.