تدابیر تغذیه ای طب سنتی در دوران بارداری
متخصص طب سنتی: تغذیه در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و در سلامت مادر و جنین نقش مهمی ایفا میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
فاطمه امینی گفت:
دوران بارداری فرد فقط سلامتی خود را مد نظر ندارد، بلکه سلامتی موجود زنده دیگری نیز مد نظر است این مهم با رعایت برخی مسائل محقق میشود
وی افزود: در بحث بایدها و نبایدها قطعاً مادران باردار میدانند که باید از فعالیتهای خیلی شدید و سنگین پرهیز کرده و تغذیهای خوب داشته باشد، زیرا تغذیه نقش مهمی در دوران بارداری ایفا میکند.
امینی ادامه داد: در طب سنتی از ۶ عامل به عنوان ششگانههای ضروری یاد میشود که یکی از این ششگانهها تغذیه است، مادر باردار باید در این دوران مقداری تغییر در تغذیه خود ایجاد کند، برای مثال اگر در حالت عادی روزانه ۱۳۵ گرم کربوهیدرات مصرف میکند، باید این مقدار در دوران بارداری به ۱۷۵ گرم افزایش یابد، همچنین مصرف پروتئین را باید به میزان ۲۵ درصد افزایش دهد.
زیبایی کودک، ارمغان مصرف سیب و به در دوران بارداری
متخصص طب سنتی اضافه کرد: در این دوران حساس باید موادی مصرف شوند که در رشد و تولید ارگانهای جنین موثرتر هستند، بر همین اساس در طب سنتی مصرف برخی مواد غذایی و میوهها ازجمله؛ سیب و به در حافظه جنین کمک کننده هستند، ضمن اینکه از قدیم الایام میگفتند مصرف سیب و به باعث زیباتر شدن جنین میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به مصرف انگور، انار و گلابی توصیه میکند و میگوید: همچنین باید مصرف خشکبارها نظیر مغزها مثل پسته و فندق و میوههایی از جمله زردآلو و انجیر مد نظر باشد.
وی در ادامه گفت: مصرف میوهای مثل انگور برای فردی که دچار دیابت بارداری نباشد از عوارضهای بارداری مثل مسمومیت یا فشار خون بارداری جلوگیری میکند، انار نیز باعث افزایش خونرسانی به جنین میشود، به ویژه در دورانی که انتظار میرود ارگانهای جنین تشکیل شوند، باعث تولید بهتر ارگانها خواهد شد.
امینی افزود: نان از دیگر مواد غذایی است که نقش مهمی در سبد غذایی مردم کشور ما ایفا میکند و توصیه میشود نان مورد مصرف سبوسدار و برشته باشد و از نانهای سفید و حالت خمیری در دوران بارداری استفاده نشود.
وی ادامه داد: علاوه بر موارد گفته شده، گوشتها نقش مهمی در سبد غذایی مادر باردار دارند و توصیه میشود گوشت گوسفند و گوشت مرغ به ویژه جوجهها مصرف شوند.
امینی گفت: باتوجه به اینکه یبوست در دوران بارداری مشکلی شایع محسوب میشود، باید سوپهای خانگی در رژیم غذایی گنجانده شوند، زیرا در پیشگیری از ابتلا به یبوست بارداری و در رفع آن تاثیر زیادی دارند.
لزوم کاهش مصرف برخی خوراکیها
متخصص طب سنتی میگوید: یک سری مواد غذایی هستند که توصیه میشود در دوران بارداری میزان مصرف آنها کاهش یابد، از جمله این مواد غذایی میتوان به زرشک اشاره کرد، زیرا تحقیقات اخیر نشان میدهند که این دانه ریز میتواند اثرات منفی روی جنین داشته باشد، برخی مادران باردار در این دوران دچار خارشهایی میشوند و برخلاف تصورها و باورهای قدیمی باید از مصرف زرشک اجتناب کرد.
فاطمه امینی اضافه کرد: مصرف کرفس، چای غلیظ، قهوه، نسکافه، نوشابههای صنعتی، مواد غذایی مانده و فریزری، کنسروها، فست فودها و گشنیز از دیگر مواد غذایی هستند که مادر باردار در این دوران باید مصرف آنها را به شدت کاهش دهد.