تا کنون ۶۶ درصد بیماران دیابت خراسان جنوبی شناسایی شده اند.
به گزارش خبرگزای صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به مناسبت روز جهانی و
دکتر شایسته افزود: بیشترین شیوع دیابت در خراسان جنوبی، مربوط به شهرستان بشرویه با ۷.۴۸ درصد و کمترین شیوع مربوط به شهرستان سربیشه است.
وی گفت: با توجه به شیوع ۸.۵ درصدی دیابت در کشور، بیماریابی دیابت در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی تا رسیدن به حد انتظار ادامه دارد.
رئیس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی افزود: براساس آمار ۱۸ تا ۲۵ درصد افراد هر جامعه در مرحله پیش دیابت هستند به این معنا که یک قدم تا دیابت فاصله دارند و این شاخص در خراسان جنوبی ۱۲ درصد است.
دکتر شایسته با اشاره به اینکه از هر ۱۰ بزرگسال در سراسر جهان یک نفر دیابت دارد گفت: بیش از ۹۰ درصد افراد، دیابت نوع ۲ دارند و تقریبا نیمی از آنها هنوز تشخیص داده نشدهاند.
وی افزود: در بسیاری از موارد، دیابت نوع ۲ و عوارض آن را میتوان با اتخاذ و حفظ عادات سالم به تعویق انداخت یا از آن پیشگیری کرد، زیرا هنگامی که دیابت به موقع تشخیص داده و درمان نشود، میتواند منجر به عوارض جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی افراد تبدیل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در کشور ما حداقل ۱۴.۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج میبرند که تعداد آنها بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برآورد میشود و حداقل ۷۵ درصد این افراد از بیماری خود آگاه هستند.
دکتر شایسته گفت: سابقه خانوادگی دیابت، اضافه وزن، رژیم غذایی ناسالم، نداشتن تحرک بدنی، افزایش سن، فشار خون بالا، قومیت، اختلال تحمل گلوکز (IGT) و اختلال قند ناشتا، سابقه دیابت بارداری و تغذیه نامناسب در دوران بارداری از جمله عوامل ابتلای افراد به دیابت است.
مصرف کمتر غذاهای آماده و فرآوری شده از جمله کنسرو، سوسیس و کالباس، کنترل وزن، فعالیت بدنی منظم، کاهش مصرف دخانیات، مصرف نکردن الکل و مدیریت استرس، داشتن استراحت و خواب کافی و در مجموع اصلاح شیوه زندگی، برای کنترل و مدیریت بیماری دیابت توصیه میشود.