پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی: زردآلو غنی از گروهی آنتی اکسیدانها است که باعث محافظت زیاد در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، طیبه شاهی با بیان اینکه خواص میوه زردآلو که به طلای تابستان معروف بوده، بسیار زیاد است گفت: ۷۰ گرم زردالو (تقریبا دو عدد) دارای ۳۴ کالری، ۸ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم پروتئین، ۲۷/۰ گرم چربی، ۵/۱ گرم فیبر بوده و ۸% ویتامین A روزانه، ۸% ویتامین C، چهار درصد ویتامین E و ۴% پتاسیم روزانه را تامین میکند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان با بیان اینکه زردآلو منبع خوبی برای بسیاری از آنتی اکسیدانها از جمله بتا کاروتن و ویتامینهای A، C و E است، افزود: علاوه بر این، غنی از گروهی آنتی اکسیدانهای پلی فنول به نام فلاونوئیدها است که باعث محافظت زیاد در برابر بیماریها از جمله دیابت و بیماریهای قلبی میشود.
شاهی با بیان اینکه ویتامین A نقش مهمی در جلوگیری از نابینایی شبانه، اختلال ناشی از وجود رنگدانههای روشن در چشم دارد، گفت: ویتامین E یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است که مستقیماً وارد چشم میشود تا آنها را از آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند همچنبن در صورتی که بتاکاروتن که به زردآلوها رنگ زرد-نارنجی میبخشد به عنوان پیشساز ویتامین A عمل میکند.
وی با اشاره به اینکه زردآلو از نظر پتاسیم بسیار غنی است و مصرف کافی پتاسیم به جلوگیری از نفخ و حفظ فشار خون کمک میکند، گفت: وجود چربیهای سالم در هسته زردالو به کاهش کلسترول بد کمک میکند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: هستههای زردالو همچنین حاوی اسیدهای چرب ضروری (امگا ۶ و امگا ۳) هستند که به مبارزه با بیماریهای قلبی، بهبود سلامت روان و داشتن مزایای دیگر کمک میکند.
شاهی افزود: در هستههای تلخ، آمیگدالین ۱۷ وجود دارد که اگر چه اثرات ضد سرطان آن در تحقیقات گزارش شده، ولی مصرف بالای این ماده تلخ باعث سرگیجه، سردرد، تهوع و استفراغ، تنفس سریع و پی در پی، ضربان قلب سریع، بیقراری، ضعف و حتی میتواند منجر به آسیب قلب، مغز و اعصاب شود و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.