جوجه ریزی در واحدهای مرغ گوشتی مازندران امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۸.۹ درصد افزایش داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اجرای طرح مردمی سازی یارانهها و حذف ارز ترجیحی نهادههای دامی در سال جاری که منجر به کاهش معنادار تولید جوجه یکروزه و جوجه ریزی واحدهای مرغ گوشتی در سطح کشور شد، گفت: ۶ ماه نخست امسال ۷۹.۳ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغ گوشتی استان انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۸.۹ درصد افزایش داشت.
مسعود احمدی حاجی افزود: در این مدت ۱۴۵ هزار و ۳۹۹ تن گوشت مرغ آماده طبخ در استان تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶.۷ درصد افزایش داشت.
او درباره عملکرد سویه ملی آرین، گفت: با اجرای برنامه ملی احیای مرغ لاین آرین نیز در ۶ ماهه امسال ۱۲.۳ میلیون قطعه جوجه ریزی مرغ گوشتی سویه آرین در استان انجام شد که نسبت به کل سال قبل (۱۴.۸ میلیون قطعه) ۸۸ درصد آن تنها در ۶ ماهه اول امسال محقق شد.
احمدی حاجی افزود: در حال حاضر ماهانه ۱۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداریهای گوشتی استان انجام و روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار قطعه مرغ زنده تولید میشود که بخشی از آن به صورت زنده به خارج از استان (به ویژه تهران) ارسال و حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ تن مرغ در کشتارگاههای طیور استان کشتار شده که ۳۰ درصد آن در استان و مابقی معادل ۷۰ درصد به سایر استانها به ویژه تهران ارسال میشود.
معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران گفت: مازندران بخش اصلی سرمایه گذاری، اشتغال و تولیدات صنعت طیور کشور را با هزینه بالغ بر ۵۸۴ هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۲۸ هزار نفر به خود اختصاص داده و مقام اول را بین استانها دارد.
استان مازندران با داشتن ۲ هزار واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۴۰ میلیون قطعه در هر دوره، ۲۱۰ واحد مرغ مادر گوشتی به ظرفیت ۶ میلیون قطعه و تولید ۱۱ درصد گوشت مرغ و ۳۰ درصد جوجه یکروزه گوشتی رتبه اول را بین استانهای کشور به خود اختصاص داده و با وجود مرکز پشتیبانی لاین بابلکنار، تنها استانی است که زنجیره کامل صنعت طیور را در کشور و منطقه خاورمیانه در اختیار دارد.