عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عمل به توصیههای طب ایرانی را در حفظ سلامتی و اصلاح سبک زندگی موثر دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، "غزاله حیدری" با اشاره به اینکه طب ایرانی، طب مزاجی و کل نگر است، گفت: عمل به توصیههای طب ایرانی موجب پیشگیری از انواع بیماریهای بدخیم و مزمن مانند سرطان میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: هم اکنون در مراکز بزرگ مراقبت از سرطان در کشورهای مختلف، از طبهای سنتی و مکمل در زمینههای مختلفی همچون داروهای گیاهی، ماساژ، طب سوزنی و ... استفاده میشود و در این مراکز میکوشند به صورت تلفیقی در کنار درمانهای رایج از طب سنتی هم به عنوان درمان کمکی استفاده کنند.
"غزاله حیدری" تاکید کرد: در ایران هنوز به آن نقطه نرسیدهایم، اما از سال ۹۵ در بیمارستان شهدای تجریش مشاوره و ارائه خدمات به این بیماران آغاز شده است و اکنون در سلامتکده شریعت پناهی به بیماران سرطانی مشاوره میدهند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی درباره خدماتی که افراد مبتلا به سرطان و بیماریهای صعب العلاج میتوانند از متخصصان طب ایرانی دریافت کنند؛ گفت: طبق مطالعات تقریبا ۶۰ درصد از سرطانها بر اثر عوامل محیطی به وجود میآیند این یعنی ما با اصلاح سبک زندگی و توصیههای غذایی میتوانیم از ۶۰ درصد سرطانها پیشگیری کنیم، یعنی اگر روی این توصیههای طب ایرانی مثل ورزش و تحرک، مدل غذا خوردن، انواع غذاهایی که میخوردیم، کنترل استرسها و حالات روحی روانی کار کنیم، امیدواریم که بتوانیم نقش مهمی در پیشگیری از سرطان داشته باشیم.
"غزاله حیدری" گفت: هم اکنون بیمارانی که انکولوژیستها (متخصصان سرطان) به ما ارجاع میدهند غالباً برای کاهش عوارض بیماری و عوارض درمانهای رایج، گرفتن رژیم غذایی و گاهی هم برای عارضهای خاص است.
این پزشک و متخصص طب ایرانی تصریح کرد: این درمانها بر اساس مزاج افراد و شرایط آنان است؛ توصیههای غذایی و سبک زندگی برای هرکس بر اساس شرایط خود فرد است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه طبسنتی و درمانهای گیاهی نمیتوانند جایگزین درمانهای رایج مثل شیمیدرمانی باشند، اظهار کرد: اساس بسیاری از داروهای بسیار کاربردی در شیمیدرمانی که استفاده میشود، گیاهی است، یعنی در حال حاضر چندین نوع داروی شیمی درمانی است که پایه گیاهی دارند، اما اگر بیمار بخواهد فقط یک داروی گیاهی استفاده کند و بر فرض آن دارو آنقدر قدرتمند باشد که جلوی رشد سلولهای تومور را بگیرد، این دارو قطعاً روی سلولهای سالم هم اثر میگذارد و عوارض جانبی زیادی دارد، بنابراین این تصور که اگر بهجای شیمیدرمانی داروی گیاهی مصرف کنید هیچ عوارض و ضرری ندارد غلط است.
"غزاله حیدری" به همه بیماران توصیه کرد از درمانهای رایج برای درمان سرطان مثل شیمیدرمانی، جراحی، رادیوتوراپی، حتماً استفاده کنند، زیرا استفاده از فراوردههای طب ایرانی که بدون عوارض باشد اصلاً قابل مقایسه با درمانهای رایج نخواهد بود، مثلاً خوردن یک دمنوش ساده یا یک دارو یا فرآورده گیاهی، هرگز از لحاظ سرعت و مقدار تأثیر قابل مقایسه با درمانهای رایج نیست، بهخصوص در تومورهایی که سرعت رشد زیادی دارند، در این بیماران اگر به سرعت درمانهای رایج آغاز نشود دچار انتشار سرطان به قسمتهای دیگری از بدن میشوند.
دکتر حیدری با تاکید بر اینکه بیماران حتماً درمانهای رایج را داشته باشند و در کنار آن از درمانهای سنتی به صورت مکمل و تلفیقی استفاده کنند؛ گفت: ما همیشه در کنار درمانهای رایج برای بیمارانمان توصیههایی داریم، درمانهای سادهای میگذاریم تا عوارض داروهای شیمیدرمانی، عوارض جراحی و عوارض رادیوتراپی کاهش یابد و تحمل این دوران برای بیماران خیلی راحتتر باشد و در حقیقت کیفیت زندگی بهتری را بتوانیم در دوره درمان برای بیماران حفظ کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به بیمارانی اشاره کرد که در حین درمان با مشاوره گرفتن از افراد ناآگاه اقدام به مصرف برخی دمنوشها و داروهای گیاهی رایج میکنند و ممکن است در روند درمان آنها اختلال ایجاد شود.
"غزاله حیدری" با بیان اینکه ممکن است این تجویزهای نابجا تداخل اثر با داروهای دیگر بیمار داشته باشند و اثر داروهای شیمیدرمانی وهورمون درمانی بیمار را کم کند، گفت: توصیه کلی این است که بیماران به کسانی که در این زمینه آگاهی و تخصص دارند، مراجعه کنند، زیرا درمان سرطان حیاتی است و داروهای تجویز شده یک زمان طلایی دارد که نباید از دست برود، همچنین افراد متخصص عوارض و تداخلات دارویی و غذایی را میشناسند و میتوانند میزان این تداخلات را کم کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: اگر طب سنتی ایرانی به صورت تخصصی در زمینه سرطان کار کند میتواند عالی عمل کند و موثر باشد، به این دلیل که رژیم غذایی لازم برای بیماران را بر حسب شرایط جسمی و درمانی بیمار و شرایط مزاجیاش تنظیم میکنیم.
این پزشک و متخصص طب ایرانی تاکید کرد: ما در حال انجام مطالعات حیوانی متعددی بر روی اثرات ضد تومورال و ضد سرطانی و مؤثر بودن برخی داروهای طب سنتی هستیم. در دنیا هم بر روی داروهای گیاهی کارهای خوبی انجام شده و به این سمت رفتهاند تا از آنها داروهای مؤثری برای درمان سرطان پیدا کنند.
"غزاله حیدری" خاطر نشان کرد: در زمینه کاهش عوارض شیمیدرمانی هم مطالعات متعددی داشتهایم و نتایج بسیار خوبی در کنترل عوارضی مثل گُر گرفتگی، ضعف بیماران، سوزش ادرار، سوزش مقعد، دردهای معده، ترش کردن آنها، تهوع، اختلالات خواب، خشکی دهان و ضعف اندام بیماران به دست آورده ایم. همچنین در کاهش عوارض متعدد رادیوتراپی و هورمون هم نتایج خوبی به دست آورده ایم و به طور کلی توصیههای بسیار مفیدی برای بیماران داریم و میتوانیم کمکهای موثری به بیماران داشته باشیم و برای بسیاری از این تحقیقات مستندات و شواهد علمی داریم، البته ما اول راه هستیم و همچنان مطالعات برای رسیدن به داروهای جدید و نتایج بهتر و بیشتر ادامه میدهیم.