ضرورت پیوند طب ایرانی با عرصه هنر و سینما
تهیه کننده و کارگردان بهترین فیلم جشنواره طب ایرانی، بر ضرورت پیوند حوزه طب ایرانی و عرصههای مختلف هنری به خصوص سینما تأکید کرد و آن را شروعی تازه در اعتلای فرهنگ کشور دانست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، علی بلند نظر، تهیه کننده و یکی از کارگردانان مستند کوتاه "طاووسها پرواز را نمیفهمند" که در آبان ماه سال جاری موفق به دریافت تندیس بهترین فیلم از دومین جشنواره طب ایرانی شد، گفت: همانطور که همه میدانیم سینما رسانهای است پر نفوذ، تاثیرگذار، تعیین کننده و امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا برای بسترسازی و عملیاتی کردن برنامهها و راهبردهای کلان ملی و حتی بین المللی از این رسانه بهرهگیری میکنند و این نشان از اهمیت و ضرورت بکارگیری این ابزار را دارد.
وی افزود: در کشور ما هم طبیعتاً سینما مخاطبان خاص خود را دارد و نمیتوان تأثیر عمیق سینما را بر زندگی مردم و روابط اجتماعی نادیده گرفت.
بلند نظر در ادامه درباره پیوند طب ایرانی و هنرسینما گفت: ایران به دلیل سابقه تاریخی طولانی و نیز اقوام، نژادها و زبانهای مختلف و اقلیمهای متفاوت، کشوری است که تجارب و آرا و عقاید طبی شفاهی بسیار مختلف و غنی در آن وجود دارد. در دوران قدیم به خصوص در بین عشایر و ساکنان قسمتهایی از این مرز و بوم که به دلایل جغرافیایی صعب العبور بوده اند، استفاده از این تجارب طبی و روشهای درمانی آن جزو لاینفک زندگی مردم محسوب میشده و تشخیص روش صحیح از غلط و انتقال تجربهها به نسل بعدی حیاتی و ضروری بوده است. با این تفاسیر، حال میتوان فهمید که امروز چه ابزار و مدیومی بهتر و کارآمدتر از رسانه و بالاخص سینما برای انتقال، تفهیم، تزریق و تاثیرگذاری بر عموم مردم وجود دارد؛ بی شک برگزاری چنین جشنوارههایی در سطح ملی و بین المللی میتواند به اثربخشی این روند کمک شایان توجهی کند.
وی در پایان افزود: باید دید مسئولین برای پیوند دادن حوزه طب ایرانی با هنرمندان عرصههای مختلف به خصوص سینما چه تدابیری اندیشیده اند. قطعا حرکت طبیبانِ طب ایرانی به همراه هنرهای بصری، چون سینما شروعی تازه در فرهنگ و اصالت کشور خواهد بود.
محمد ناصری راد، کارگردان دیگر این مستند گفت: طب سنتی از گذشته تاکنون جزئی از سیستم بهداشتی مردم بوده و توسط آنان به خوبی پذیرفته شده است؛ بخشی از فرهنگ مردم محسوب میشود و در حل بعضی از مسائل فرهنگی سلامت، نقش قابل توجهی دارد لازم است با استفاده از رسانهها این نقش مهم را برجسته و برای تودهها بیش از پیش تبیین کرد.
این کارگردان جوان شیرازی در پایان گفت: امیدوارم در آیندهای نه چندان دور شاهد گسترش طب ایرانی باشیم و به فعالان فرهنگی و هنری توصیه میکنم فعالیت در این زمینه را نادیده نگیرند و از دست اندرکاران برگزاری جشنوارهای با موضوع طب ایرانی متشکرم و آرزو دارم این حرکت تداوم داشته باشد.