روانشناس و روان درمانگر: مشکلات و مسائل مربوط به کودکان نازپرورده، از هر کودک دیگری برای جامعه خطرناکتر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، مهنوش قنبری دوست داشتن کودکان را امری ضروری و لازمه رشد سالم آنها دانست و گفت:، اما خدمات و تشریفات بی، چون و چرا به آنها سبب میشود به اصطلاح به کودکان نازپرورده تبدیل شوند.
وی افزود: بسیاری از والدین میخواهند هرچه را که خود هرگز نداشته اند، به فرزندانشان بدهند، این در حالی است که این کودکان نیز ترجیح میدهند نازپرورده باقی بمانند و والدینشان هرکاری را برای آنها انجام دهند.
قنبری میگوید: این والدین، میترسند فرزندان خود را ناکام کنند، در حالی که فقط از طریق ناکامی است که برانگیخته میشویم، مادرانی که فرزندان خود را بسیار نازپرورده بار میآورند و هیچ محدودیتی برای آنان قائل نمیشوند، هیچ مدیریتی بر خواستهها و انتظارات کودک نخواهند داشت.
این روانشناس و روان درمانگر اضافه کرد: این دسته از کودکان تصور میکنند که هرچه بخواهند باید به سرعت مهیا شود، همه را در خدمت نیازهای خود میدانند و به محض ورود به اجتماع بزرگتر با یک «نه شنیدن» آسیب بزرگی خواهند خورد و به تبع این آسیب، مسیر عجیبی را سپری خواهند کرد و در واقع دور از جامعه و در مقابل جامعه قرار میگیرند.
به گفته قنبری؛ این کودکان در بزرگسالی کمتر از بقیه مسئولیت پذیر (مثلا بیشترین مرخصی از اداره) و بیش از بقیه توجیه گر اشتباههای خود هستند، همچنین به راحتی به همسرشان خیانت میکنند، چون همسرشان نماینده مادرشان است و باید همیشه ببخشد.
بیشتر بخوانید: چگونه با کودک پرخاشگر رفتار کنیم؟
وی داشتن کمترین تحمل در برابر مشکلات و رنجها و فراری بودن از حل آنها، ابتلا بیشتر به بیماریها در مقایسه با سایر اطرافیان، زیر پا گذاشتن قوانین، کم توجهی یا بی توجهی به حقوق دیگران، بیشترین پرخاشگری، کمترین تشکر از دیگران و مقید بودن که اینکه اختلاس و دزدی کردن حق مسلم آنها است، از دیگر ویژگیهای کودکان نازپرورده به شمار میروند که نه تنها آینده فرد، بلکه جامعه را به خطر میاندازند.