اسباب بازی مناسب کودکان پیش از دبستان
مناسب ترین و بهترین اسباب بازی ها برای دوران پیش از دبستان ، اسباب بازی های آموزشی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ خانم عماد علی روانشناس کودک و متخصص بازی درمانی، با اشاره به اهمیت بازی کودکان با اسباب بازی اظهار داشت: بهترین و مناسبترین اسباب بازی برای کودکان به ویژه در سنین پیش دبستان اسباب بازی آموزشی است. چرا که این گونه از اسباب بازیها، موجب پرورش تفکر، تخیل، سرگرمی، لذت و مهمتر از همه یادگیری در کودک میشود و او را با جهان پیرامونش آشنا میکند.
به طور کلی اسباب بازیهای آموزشی دو هدف دارند هدف اول سرگرمی و هدف دوم ، توسعه مهارتهای کودکان است.
اولین هدف کاملا روشن است زیرا کودک بازی کردن را دوست دارد ، بنابراین تمام اسباب بازیها برای کودک جنبه سرگرمی دارند مگر این که کودک خودش تمایلی به بازی کردن نداشته باشد.
هدف دوم در راستای توسعه مهارتهای کودکان می باشد به اینصورت که با استفاده از اسباب بازیهای آموزشی ، هوش ، مهارتهای اجتماعی و همچنین رفتارهای احساسی کودک را ارتقا می دهیم .
خانم عمادعلی در ادامه به معرفی و دسته بندی اسباب بازیهای آموزشی در دوران پیش از دبستان میپردازد:
دسته ی اول : اسباب بازیهای علمی و طبیعی می باشد ؛ این گونه اسباب بازیها به کشف دنیای اطراف کمک میکند و دامنه دانستنیهای کودک را افزایش میدهد.
دسته ی دوم : پازل و بازیهای حل مسئله است ؛ پازلها با توجه به ماهیتی که دارند قدرت تمرکز، تفکر خلاق و منطقی را در کودک افزایش میدهند.
دسته ی سوم : لِگو ها می باشند : لِگو شامل قطعاتی است که کودکان از طریق متصل کردن آنها ، اشکال مختلف را میسازند . این بازی بسیار مقبول کودکان است و به خلاقیت و ابتکارکودک کمک شایانی میکنند.
و در نهایت اسباب بازی دیگری که شاید اوج آرزوی یک کودک پیش از دبستان است دوچرخه میباشد؛ والدین باید دقت کنند و دوچرخهای که با قد و سن کودک متناسب است را انتخاب کنند. دوچرخه در کنار بازی هایی که مربوط به ذهن کودک می باشد به پرورش عضلات و تحرک کودک کمک به سزایی می کند .
این روانشناس کودک در ادامه به بیان ویژگیِ اسباب بازی ها میپردازد: اسباب بازی باید از ایمنی و کیفیت لازم برخوردار باشد و اگر خود کودک در انتخاب آن دخیل باشد، موجب ارتقا کیفیت بازی و رشد کودک میشود. لازم نیست اتاق کودک پر از اسباب بازیهای مختلف باشد، بچهها دوست دارند با وسایل غیر منتظرهای که در اطرافشان هست بازی کنند مثلا آنها به یک دسته کلید، گیره یا وسایل پیش پا افتادهای که ما فکرش را نمیکنیم، تمایل به بازی دارند.
وی یادآور شد: گاهی متوجه این میشوید که کودک تمرکز لازم برای بازی با اسباب بازی هایش را ندارد، بهتر است در این موارد کودک را در مقابل اسباب بازیهای رنگی و پر سر و صدا قرار دهید، چند دقیقه صبر کنید شما خواهید دید که کودک در مقابل این اسباب بازیها واکنش بیشتری نشان خواهد داد.