پخش زنده
امروز: -
قصه درمانی میتواند به حل مشکلات یادگیری، اختلالات رفتاری ، کاهش افسردگی، رشد اخلاقی و موفقیت کودک کمک کند .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ قنبری ، روانشناس کودک اظهار داشت : قصه درمانی میتواند به حل مشکلات یادگیری ، اختلالات رفتاری ، کاهش افسردگی ، رشد اخلاقی و موفقیت کودک کمک کند و در زندگی او نقش بسیار مهمی داشته باشد.
قنبری اضافه کرد : فرد قصه گو باید سعی کند با استفاده از حرکات بدن ، تغییر لحن صدا ، قصههای عکس دار، استفاده از عروسک شخصیتهای قصه، سوال و جواب از کودک ، قصه را جذابتر و اثر گذارتر کند.
وی افزود : کودکان در یک سالگی از شنیدن قصه لذت میبرند، در این سن قصههای کوتاه همراه با تصاویر و لحن آهنگین برای کودک جذاب است.
قنبری توضیح داد : در فاصله سنی دو، سه سالگی مدت زمان توجه کودکان کوتاه است، از این رو مناسب است از قصههای کوتاه که شامل تجربههای روزانه کودک و دارای جملههای تکراری و روان باشد استفاده کنید.
به گفته وی در فاصله سنی چهار الی شش سالگی علاوه بر اهداف ذکر شده برای قصه، میتوان از آن برای *آمادگی رفتن به مدرسه، افزایش علاقه وی به علم آموزی و حتی آموزشهای اولیه برای خواندن استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد : از هفت سالگی به بعد میتوان به کمک کتابهای ساده، خواندن قصهها را به او واگذار کرد و دایره لغات کودک را افزایش داد و از کتابهایی که با خلاقیتهای تصویری امکان شریک شدن کودک را در خواندن قصه مهیا میکنند، استفاده کرد.
وی با بیان این که والدین می توانند با استفاده از وقایع روزمره قصه بسازند گفت : شرایط سنی و علاقمندی کودک تان نکته مهمی برای قصه سازی است، ابتدا باید طرح اولیهای برای داستان در نظر بگیرید و شخصیتهای داستان را مشخص و جذابیتهایی را برای هر کدام طراحی کنید.
این روانشناس کودک افزود : برای ادامه کار، باید خلاصهای از داستان را بدانید و بعد دست به گسترش آن بزنید.
سعی کنید پیامهای داستانتان را مستقیم و دستوری نسازید.
بیشتر بخوانید : برگزاری مرحله استانی جشنواره بینالمللی قصهگویی در اهواز
وی در پایان یادآور شد : زمان بیان قصه را در زمانهای آرام و بعد از فعالیت کودک قرار دهید.
به خاطر بسپارید برای ماهر شدن در استفاده از ابزار تربیتی قصه گویی، مطالعه داستانهای مختلف و تمرین لازم است.