کشف بقایای یک دژ نظامی مربوط به دوهزار و ۷۰۰سال قبل همزمان با امپراتوری مادها، از مهمترین یافتههای کاوشهای اخیر در تپه ریوی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، سرپرست پایگاه ملی میراث فرهنگی محوطه تاریخی ریوی با بیان اینکه نهمین فصل پژوهش های مشترک ایرانی – آلمانی در محوطه تاریخی ریوی از ابتدای مهر آغاز شد و تا نیمه آبان ماه ادامه داشت افزود: مهم ترین دستاوردهای این کاوش، کشف بقایای
محمدجوادجعفری افزود: پیش تر، بخش هایی از یک گورستان عصر مفرغ (۳۷۰۰سال قبل) در بخش شمالی محوطه شناسایی و مطالعه شد اما امسال بقایایی از یک گورستان دیگر از دوران متاخر آهن (۲۶۰۰تا۲۹۰۰ سال قبل) در بخش جنوب شرقی محوطه تاریخی ریوی شناسایی شد که مطالعه بقایای انسانی این دو گورستان، اهمیت بسیار زیادی در شناخت جوامع استقراری گذشته منطقه دارد.
کشف بقایایی از یک دژ نظامی همزمان با شاهنشاهی مادها در بخش جنوبی محوطه تاریخی ریوی نیز نشان از وجود حکومت های کوچک منطقه ای همزمان و یا دست نشانده شاهنشاهی ماد در بخشهای شمال شرقی قلمرو آنهاست.
بر اساس دیدگاه های مقدماتی علمی، محوطه (۱۱۰هکتاری) ریوی را می توان یک سکونتگاه شهری معرفی کرد که همزمان با امپراتوری مادها شکل گرفته و طی دوران های هخامنشی، اشکانی و ساسانی نیز همچنان هویت شهری داشته است.