به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، امسال شیوع ویروس کرونا، مانع از حضور گردشگران نوروزی برای لذت بردن از زیباییهای دیار هگمتانه شده است.
یادمانهای با ارزش تاریخی و فرهنگی از دوران مادها تا معاصر در کنار جاذبههای منحصر به فرد طبیعی، این کهن شهر تاریخی را به یکی از زیباترین و پنج شهر مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.
نوروز امسال بستر سفر مجازی گردشگران به دیار هگمتانه با مراجعه به آدرس(
https://hamedan.mcth.ir)فراهم شده است تا علاقمندان به جاذبههای تاریخی، فرهنگی، گردشگری و طبیعت بتوانند با سفری مجازی از زیباییهای پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین لذت ببرند.
تپه باستانی هگمتانه، سنگ نوشتههای گنج نامه، دامنههای زیبای کوه همیشه استوار الوند، درههای سرسبز عباس آباد، حیدره و دره مرادبیک، کوچه باغهای مصفا، آرامگاههای مشاهیر ادبی و تاریخی، چون بوعلی سینا و باباطاهر، تپه نوشیجان و معبد لائودیسه و غار علیصدر جاذبههای بارزی از مجموعه گردشگری پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است.
استان کوهستانی همدان از جمله استانها و مناطقی است که زیباییها و جاذبههای بکر و منحصر به فرد طبیعت را در کنار یک هزار و ۸۰۰ جاذبه تاریخی و گردشگری برجای مانده از دوران باستان را پیش کش علاقمندان به فرهنگ، تاریخ و طبیعت میکند.
این کهن شهر تاریخی آثاری ماندگاری از دوران مادها، هخامنشیان، ساسانیان، صفویه، سلجوقیان، اشکانیان و قاجاریه را در خود نهفته دارو که نمادی از فرهنگ و تمدن ایرانیان است.
بدون شک معروفترین جاذبه گردشگری همدان غار آبی علیصدر است، غاری که بهشت خاموش ایران لقب گرفته است و به دلیل وجود گذرگاههای آبی ممتد به همراه دریاچههای وسیع قابل قایقرانی یکی از پدیدههای نادر طبیعی ایران و جهان محسوب میشود که البته تا پایان اردیبهشت تعطیل است.
آرامگاه بوعلی سینابوعلی سینا دانشمند هزارهها و افتخار علم پزشکی جهان که همواره نامش بر قلههای رفیع علم و دانش میدرخشد نیز در بنایی بزرگ و تاریخی در شهر همدان آرام گرفته و آثار برجای مانده این پزشک بزرگ نیز در موزه این آرامگاه در معرض دید بازدید کنندگان قرار دارد.
گیان نهاوندتپه و دهکده باستانی گیان یکی دیگر از این آثار با ارزش تاریخی استان همدان است که در کیلومتر ۱۹ جنوب غربی نهاوند و در مسیر جاده جنگلی گیان قرار گرفته است.
این تپه در سال ۱۹۳۲ میلادی توسط پروفسور گریشمن بررسی و تا عمق ۱۹ لایه از تپه خاکبرداری شد و قدمت نهاوند را تا حدود ۳۷ قرن قبل از میلاد روشن کرد.
شهر باستانی هگمتانهاین شهر کهن، نخستین پایتخت ایران بوده و به همراه آتن در یونان و رم در ایتالیا و شوش در خوزستان، از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده و مهم مانده است.
هرودوت این شهر را ساخته دیاکو دانسته و گفتهاست که هفت دیوار داشته که هر کدام به رنگ یکی از سیارهها بودهاند.
شهر زیرزمینی سامن شهر زیرزمینی سامن در استان همدان سال ۱۳۸۴ بهطور اتفاقی کشف شد و باستان شناسان هسته اولیه شهر را متعلق به قبل از دوره اشکانیان میدانند که در طول تاریخ به وسعت آن افزوده شدهاست.
آثار تاریخی سامن نشان از قدمت این شهر دارند، علاوه بر شهر زیرزمینی سامن یک برج قدیمی به نام «خانقلی» در مرکز شهر و یک امامزاده که ساختار بنای آن به دوره ایلخانی میرسد و به نظر میرسد سردابهای تاریخی را نیز در خود جای داده، در این شهر هستند.
موقعیت کنونی شهر این احتمال را میدهد که خرابههای شهری باشد که از آن به عنوان رامن در کتابهای المسالک و الممالک یاد شدهاست.این شهر به صورت دستکند بر بستری از سنگ گرانیت قرار دارد قسمت عمده این شهر زیر زمینی در زیر شهرسامن قرار دارد.
همه این آثار تنها گوشهای از زیباییها و تاریخ باستان این استان است که هر ساله تعداد زیادی از تاریخ دوستان را به سمت خود جذب میکند، اما امسال این دیار پر رمز و راز با وجود هزاران اثر تاریخی، نمیتواند آغوش خود را برای گردشگران بگشاید.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا، گفت: برنامههای نوروز ۱۴۰۰، بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا و ستاد خدمات سفر، کاهش سفرهای نوروزی و دعوت نکردن به سفر است.
علی خاکسار افزود: سفر به استانهای زرد و آبی بلامانع است، اما گردشگران نوروزی از سفر کردن بپرهیزند تا شیوع ویروس کرونا کاهش یابد. وی خاطرنشان کرد: مسافرانی که به این شهر سفر کنند فقط باید در اقامتگاههای رسمی دارای مجوز میراث فرهنگی اسکان داشته باشند.
استان همدان دارای یک هزار و۸۰۰ اثر تاریخی طبیعی و گردشگری است و غار علیصدر، کتیبهها و آبشار گنجنامه، آرامگاه باباطاهر و بوعلی سینا و موزههای مختلف مردم شناسی بیشترین گردشگران را در شهر همدان به خود جذب میکنند.