زرشک باعث بهبود سیستم ایمنی بدن، بهبود دید در شب می شود و در کاهش اختلال آلزایمر نقش دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی
شاهی گفت: بلوبری، گیلاس، تمشک، توت فرنگی، توت سیاه، انگورهای بنفش و قرمز بوده و زرشک یکی از منابع خوب آنتوسیانینها است.
وی گفت: استفاده از آنتوسیانینهای زرشک در انواع غذاها و نوشیدنیها باعث جلوگیری از برخی بیماریها مانند سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، دفع سموم، بازدارنده آنزیمهای گوارشی (آلفا گلوکزیداز، آلفا آمیلاز، پروتئاز، و لیپاز) که موجب کنترل دیابت نوع دو و چاقی میشود.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت:در طب کشورهای گوناگون از زرشک استفادههای مختلفی میکنند از جمله در طب ایرانی به عنوان ضد باکتری و تب بر و هندیها از آن به عنوان مقوی و اشتهاآور و برای شست وشو و ضدعفونی گلو و در اروپا به عنوان بیماریهای صفراوی و کبد استفاده میکردند.
شاهی افزود: نتایج تحقیقات نشان میدهد که عصاره زرشک باعث کاهش وزن در افراد با کبد چرب میشود و با توجه به اینکه افزایش وزن و چاقی یکی از مشکلات جامعه بوده و خود باعث ایجاد زمینه انواع بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و کبد چرب میشود استفاده از زرشک به عنوان یک داروی کاهنده وزن میتواند در ایران مورد توجه قرار گرفته و زمینه ایجاد ارزش افزوده و صادرات زرشک را فراهم آورد.
وی گفت: یکی از راحتترین مصارف زرشک استفاده از آن به عنوان شربت زرشک است که چنانچه به صورت درست و اصولی تهیه شود دارای ویتامینهای A و C بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
شاهی افزود:این شربت باعث بهبود گردش خون، تنظیم فشارخون، قند خون و چربی خون می شود.