پخش زنده
امروز: -
فرآوری و صادرات حلقه های مفقوده محصول ارزشمند زرشک خراسان جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه زرشک بی دانه را به عنوان یاقوت سرخ در ایران میشناسند و این میوه ارزشمند انحصارا در خراسان جنوبی کشت میشودگفت:زرشک بی دانه خشک به عنوان یک محصول غذایی محبوب در خاورمیانه مطرح است.
حسینی با اشاره به اینکه در ترکیه از این محصول فراوردههایی مانند لکوم، باسلوق، مسقطی و شکلات میسازند افزود: آبنبات زرشک تولید شده در ارمنستان و روسیه به کشورهای مختلف حتی ایران صادر میشود.
وی گفت:زرشک خشک یک ماده غذایی محبوب در گرجستان است و در این کشور میوههای زرشک را با نام محلی "کوتساخوری" میشناسند و آن را عنوان چاشنی به غذاهای گوشتی اضافه میکنند.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: مهمترین کشورهای وارد کننده زرشک در دنیا آلمان، آمریکا، امارات متحده عربی، کویت، استرالیا و ترکیه هستند که عمدتا بر روی تولید مکملهای دارویی و غذایی از گیاه زرشک تمرکز و نقش اصلی در فرآوری زرشک را ایفا می کنند.
حسینی گفت: زرشک خشک غالبا به صورت فلهای به کشورهای مختلف صادر می شود در صورتی که دارای پتانسیل زیادی برای فرآوری در داخل کشور است که لازم است به آن توجه ویژه شود.
وی افزود:با وجود این که ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده زرشک جهان شناخته شده، ولی در بحث صادرات زرشک با چالشهایی مواجه هستیم.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: عدم توجه به بسته بندی و سورتینگ محصول زرشک، کاهش کیفیت، آلودگی بالای محصول و عدم رعایت موازین بهداشتی در هنگام فرآوری و استفاده از روشهای فرآوری غیر استاندارد از دلایل عدم موفقیت صادرات آن در سالهای اخیر است.
حسینی با تأکید بر اینکه زرشک هنگام صادرات باید در بهترین و مناسبترین شرایط برداشت و فرآوری باشد، گفت: اطلاع از زمان و روشهای مناسب برداشت و همچنین خشک کردن آن میتواند به کشاورزان برای تولید محصول با کیفیت جهانی کمک کند.
وی افزود: در حال حاضر بخش بیشتر محصول زرشک پس از برداشت به صورت سنتی خشک و اکثرا از پشت بام منازل برای خشک کردن این محصول استفاده میشود و با این روش خشک کردن غالبا دارای بار میکروبی و آلودگی قارچی بالا است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: آموزش برداشت علمی و اصولی محصول به بهره برداران و کشاورزان، توجه و تلاش برای تحقق آن و همچنین نگهداری و حمل و نقل صحیح پس از برداشت میتواند بالاترین کیفیت محصول را در پی داشته باشد و این محصول ارزشمند را با بهترین کیفیت به عنوان کالای صادراتی با درآمد بالا برای عرضه به جهان معرفی کند.