عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران کشور در آمل :آشفته بازار چند سال اخیر در صنعت طیور ، ناشی از عملیاتی نشدن قانون ارزش بهره وری و جامع دامپروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران کشور در همایش چالشها وفرصتهای صنعت طیور در آمل گفت: آشفته بازار چند سال اخیر در صنعت طیور کشور ، ناشی از عملیاتی نشدن مصوبههای مجلس ازجمله قانون ارزش بهره وری و قانون جامع دامپروری در راستای حمایت از تولید از سوی دولت است.
عطاالله حسن زاده افزود: بیشتر تولیدکنندگان صنعت طیور کشور به خصوص در مازندران که از قطبهای اصلی تولید گوشت سفید محسوب میشود، در بدترین شرایط تولید و برخی واحدها با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند.
او با بیان اینکه بیش از ۲هزار و ۴۰۰ مرغداری با تولید سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ مازندران در حال فعالیت است و این استان به تنهایی حدود ۱۱ درصد از نیاز کشور را برطرف میکند، گفت: ظرفیت ایجاد شده صنعت طیور استان برای تولید سالانه بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن گوشت مرغ در سال است.
الزام آورشدن اجرای قانونهای مصوب مجلس از سوی دولت
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران کشورادامه داد: قانونهایی ازجمله افزایش بهره بری، قیمت تضمینی و حمایت از دامپروری در سالهای قبل توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده، اما با وجود فریادهایی که تشکلهای مختلف صنعت طیورکشور برای حمایت از این صنعت دارند، در راستای حمایت از آنها این قوانین تاکنون به مرحله اجرا توسط دولت نرسیده است.
حسن زاده با اشاره به اینکه سرانه مصرف کشور از حدود ۵/۴ کیلوگرم به ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم با حجم بالای واحدهای تولیدی مرغ گوشتی کشور افزایش یافته وظرفیت سازی خوبی درکشور انجام شده است، گفت: متاسفانه دولت هیچ وقت از ظرفیت خوبی صنعت طیور کشور برای صادرات مرغ به کشورهای همسایه که عمده مصرف کننده هستند وواردات سالانه از اروپا دارند، حمایت واستفاده درست نکرده است.
او افزود: این پتانسیل برای تنظیم وتعادل بخشی بازارمصرف داخلی نیز کمتر استفاده شده و به جای حمایت واقعی از تولیدکنندگان، اقدام به واردات گوشت مرغ میکند.
حسن زاده گفت: وضعیت فعلی تولید مرغ دراین استان به وضع چه کنم چه کنم ازسوی تولید کنندگان رسید و انتظار هست که بخش کشاورزی به خصوص صنعت پرسود طیور کشور مورد توجه جدی دولت سیزدهم قرار بگیرد.