پزشکان برای جلوگیری از کسلی و سنگینی سر دل پس از افطار، راهکارهایی برای روزه داران در نظر گرفتند.
جویدن خوب غذا و دست کشیدن از خوردن به هنگام افطار در صورت پری معده ضرورت دارد و در صورتی که روزه دار هنگام افطار احساس سیری دارد، باید اندکی صبر کند و به معده استراحت بدهد تا بتواند غذا را گوارش کند.
بهتر است وعده غذایی را دو مرحله کند؛ ابتدا با خرما، آب یا سوپ شروع کرده تا معده برای خوردن غذا آماده شود و در مرحله دوم، غذای اصلی سرو شود و باید مواظب بود تا غذا به آرامی خورده شود.
نوشیدن آب، آب لیمو و نعنا یا نوشیدن چای نعنا با اندکی لیمو در ماه رمضان برای تقویت روند گوارش و آرام کردن معده و درمان اختلالهای آن ضرورت دارد.
کاهش میزان قندها در وعده افطار نیز اهمیت دارد چرا که شیرینی جات دارای مواد قندی فراوان به بی حالی و خواب آلودکی منجر میشود.
هنگامی که بدن بر اثر خوردن وعده سنگین در افطار، بخواهد خواب کمتری را تجربه کند، با مشکلاتی روبرو شده و این مسأله سبب بی حالی میشود.