توصیه های ضد کرونایی به مادران باردار
خطر بیماری ناشی از ویروس کرونا در دوران بارداری افزایش مییابد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، به نقل از وبدا خوزستان ، دبیر هیئت مشورتی بورد بهداشت باروری و مامایی کشور گفت:
زنان باردار در مقایسه با افراد دیگر در همان گروه سنی ممکن است در موارد ابتلا شدید، دوره بالینی طولانی تری را طی کنند. مادران بارداری که به بیماری کووید۱۹ مبتلا میشوند، به ویژه گروهی که دچار پنومونی میشوند در معرض خطر زایمان زودرس قرار خواهند گرفت.دکتر پروین عابدی در رابطه با پیشگیری از ابتلا به کرونا در دوران بارداری گفت: توصیههایی که به افراد غیرباردار میشود شامل افراد باردار نیز میشود، براین اساس زنان باردار باید از حضور در مراکز شلوغ پرهیز نمایند، همچنین بهتر است به جز موارد ضروری از منزل خارج نشوند، البته در خانه ماندن به معنای استراحت مطلق نیست و باید در منزل تحرک کافی داشته باشند بدلیل اینکه احتمال لخته شدن خون در زنان باردار بیشتر از سایر افراد است.
وی گفت: زنان باردار باید در دوران کرونا مراقب سلامت روحی و جسمی خود باشند و همچنین نباید آزمایشها و سونوگرافیهای بارداری را به تعویق بیاندازند و با مراجعه به نزدیکترین واحد بهداشتی نسبت به دریافت مراقبتهای بارداری اقدام کنند.
عابدی افزود: زنان بارداری که در تماس با افراد مبتلا به کووید-۱۹ بوده اند و یا دچار علائمی میشوند که مشکوک به ابتلا به کرونا هستند، باید به مراکز بهداشتی منتخب ویژه بیماری کووید-۱۹ مراجعه و پس از معاینه و انجام تستهای تشخیصی، در خصوص درمان و مراقبتهای مورد نیاز راهنماییهای لازم را دریافت کنند.
وی خاطر نشان کرد: ابتلا به بیماریهای زمینهای همچون فشارخون، دیابت و بیماریهای قلبی مادر را نیازمند بررسی بیشتر میکند و چنین افرادی باید علائم کووید۱۹ را جدیتر بگیرند.
عابدی گفت : زنان باردار مبتلا به کووید۱۹ باید تغذیه مناسب داشته باشند، با افراد پرخطر نظیر سالمندان و بیماران زمینهای در تماس نباشند و سطوح در تماس را بطور مداوم ضدعفونی کنند.
دکتر عابدی افزود: به مادران باردار توصیه میشود در صورت بروز علائمی نظیر تب، سرفه، گلودرد، خستگی، سردرد و یا تنگی نفس از هرگونه خود درمانی پرهیز و برای بررسی بیشتر به پزشک یا نزدیکترین واحد بهداشتی درمانی مراجعه کنند.