بر اساس آمارها صادرات تجهیزات پزشکی کشورمان در سال ۹۸ بیش از ۲۰ میلیون دلار بوده که این تجهیزات به ۵۰ کشور دنیا صادرات می شود.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: صنعت تجهیزات پزشکی ایران در سال های اخیر پیشرفت های زیادی داشته است، به گونه ای که بر اساس آخرین آمار، نرخ رشد بازار تجهیزات پزشکی کشورمان ۱/ ۹ درصد بوده که بیشتر از میانگین جهانی است.
با حضور پررنگ شرکت های دانش بنیان در این صنعت، بسیاری از تولیدات آنها از نظر کیفی با نمونه های مطرح خارجی برابری می کند.
بیشتر این شرکت ها سعی دارند با طراحی و ساخت محصولات پیشرفته و استراتژیک، پاسخگوی نیازهای روز پزشکی باشند و نه تنها کشور را از واردات محصولات بی نیاز کنند بلکه مانع خروج ارز از کشور شوند.
بر اساس آمارها صادرات تجهیزات پزشکی کشورمان در سال ۹۸ بیش از ۲۰ میلیون دلار بوده که این تجهیزات به ۵۰ کشور دنیا صادرات می شود. در حوزه تجهیزات پزشکی حدود ۷۰۰ شرکت تولیدکننده داریم که ۲۰۰ شرکت دانشبنیان هستند و محصولات تولیدی شان تکنولوژی بالایی دارد.
برخی از این محصولات تنها در ایران و یک کشور دیگر تولید میشود. تعدادی از محصولات تولیدی «های تک» هستند و به دلیل کاربردهای خاص تنها از طریق واردکنندگان تأمین میشدند.
بر اساس سیاستهای حمایت از تولید داخل در سال ۹۸ تعداد محصولاتی که واردات آنها ممنوع شده نسبت به سال ۹۷ دو برابر افزایش پیدا کرده است. هم اکنون حدود ۴۰۰ قلم تجهیزات پزشکی به طور کامل در داخل کشور تولید میشوند . مانیتور علایم حیاتی که به آن مانیتورینگ فیزیولوژیک هم می گویند، یکی از همین موارد است.
*مانیتور علایم حیاتی
مانیتور علائم حیاتی دستگاهی است که اطلاعات مربوط به علائم حیاتی بیمار را جمع آوری و بر روی صفحه نمایش ظاهر میکند و در شرایط نامطلوب بیمار، هشدارهای لازم را به تیم پزشکی میدهد.
بیمارانی که در حالت نامتعادل به بیمارستان مراجعه میکنند، بیماران بستری در بخشهای مراقبت های ویژه و بیمارانی که تحت اعمال جراحی با ریسک بالا قرار می-گیرند، از جمله مواردی هستند که به این دستگاه نیازمندند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: مریم بیگ پور