مصادیق خودمان توانستیم:
جایگاه و چشمانداز کاشی و سرامیک ایران در جهان
طبق آخرین آمار اعلامشده از سوی انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور، ایران با تولید ۳۹۸ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک در سال ۲۰۱۹، ۳.۱ درصد از تولید این محصول را در جهان به خود اختصاص داده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: در مرداد سال ۱۳۹۴ پس از دوره ۱۵ ساله، راهبرد توسعه صنعتی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نهایی و طی آن مشخص شد که روند توسعه صنعتی کشور بر روی هفت صنعت بزرگ و مؤثر تکیه خواهد کرد که یکی از این صنایع، صنعت «کاشی و سرامیک» است.
صنعت کاشی و سرامیک جزو صنایعی است که بیشترین نقش را در شاخصهای منتخب از جمله سهم ارزشافزوده، اشتغالزایی، صادرات، سهم از بازار، مزیت نسبی و زنجیره تأمین (بهعنوان مواد اولیه یا کالاهای نهایی) و سطح دانش و فناوری داراست.
(انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور، ۱۳۹۹) ایران سابقه صادرات کاشی و سرامیک به بیش از ۱۰۰ کشور جهان را دارد (علیاکبری، ۱۳۹۹) و همه اینها نشان از نقش مهم این صنعت در چرخه اقتصادی کشور است؛ بنابراین در این گزارش به بررسی دقیقتر این صنعت در کشور و جایگاه ایران در جهان پرداخته خواهد شد.
صنعت کاشی و سرامیک ایران؛ نگینی بر تارک بازارهای جهانی
صنعت کاشی و سرامیک در ایران به دلیل؛ ۱- وجود منابع معدنی ارزان و فراوان ۲-دستمزد پایین نیروی کار ۳-منابع انرژی ارزان ۴- حاشیه سود مناسب، پتانسیل مناسبی را برای رشد و توسعه و حضوری مقتدرانه در بازارهای جهانی را داراست (سرام پخش، ۱۳۹۹).
طبق آخرین آمار اعلامشده از سوی انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور، ایران با تولید ۳۹۸ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک در سال ۲۰۱۹، ۳.۱ درصد از تولید این محصول را در جهان به خود اختصاص داده است و با این میزان از تولید، رتبه هفتم جهان را پس از چین، هند، برزیل، ویتنام، اسپانیا و ایتالیا را در اختیار دارد.
همچنین طبق جدول زیر، ایران در میان ده کشور برتر تولیدکننده کاشی و سرامیک به لحاظ رشد تولید این محصول در جایگاه سوم قرار دارد که این نیز آینده درخشان این صنعت در کشور را منعکس میکند.