سمنو خوشمزه ی نوروزی ، مفید برای سلامتی
سمنو دارای مواد مغذی زیادی است که ارزش غذایی آن را بالا میبرد. این مواد مغذی برای سلامتی و رشد ضروری است .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ،
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکهوجود مواد مغذی در سمنو انکار ناپذیر است گفت : سمنو از شیره جوانه گندم و آرد پخته میشود. شیرینی موجود در سمنو از شکر به دست نمیآید، بلکه از شیره جوانه گندم به دست میآید.
مهنوش صاحبدل با اشاره به اینکه در طی فرایند جوانه زنی گندم، آنزیم آمیلاز قند پیچیده موجود در گندم را به قند ساده در جوانه گندم تبدیل میکند افزود : قند ساده موجود در جوانه گندم طعم شیرینی سمنو را ایجاد میکند.
وی گفت : سمنو حاوی ویتامین A ، ویتامین E،ویتامین K،ویتامینهای گروه B،کلسیم،سلنیوم،آهن،مس،فسفر،کروم و روی است و اگر در تهیه و تزیین سمنو از بادام استفاده کنید علاوه بر ریز مغذیهای نام برده، فیبر، پروتئین و منگنز هم به آن اضافه میشود.
صاحبدل با بیان اینکه اگر از گردو در تهیه سمنو استفاده شده است، امگا ۳ و سدیم هم به لیست مواد مغذی این دسر اضافه خواهد شد گفت : گاهی هم که سمنو را با پسته و بادام تزیین میکنند، پتاسیم و تیامین را هم به مواد مغذی موجود در سمنو اضافه میکند.
وی گفت : ۱۰۰ گرم سمنو انرژیِ معادلِ ۳۰۰ کیلو کالری را به بدن میرساند.
طبع سمنو را در طب سنتی گرم و معتدل بیان کرده اند. افرادی که به دنبال متعادل گردن طبع آن هستند، میتوانند از مُصلِح آن استفاده کنند. گزینههایی مانند عرق کاسنی یا شربت سکنجبین بهترین مصلحها برای سمنو هستند.
صاحبدل گفت : استفاده متعادل از این ماده غذایی برای بدن مفید است و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد .