رئیس سازمان صمت استان تهران، گفت: صادرکنندگان استان تهران، ۸ میلیارد یورو صادرات داشتند که بیش از ۸۰ درصد آن به چرخه اقتصاد کشور بازگشته است.
وی اضافه کرد: در سال جاری، ۵۰ هزار پرونده ثبت سفارش در استان تهران بررسی شده و حدود ۱۷ هزار واحد صنعتی در استان تهران در زمینه تولید و خدمات فنی و مهندسی فعال هستند هستند.
صادقی گفت: در شرایط تحریم و کرونا در دهه فجر امسال حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان طرح را به بهره برداری رساندیم و ۴ هزار میلیارد تومان نیز از سوی بخش خصوصی، توسعه صنعتی داده شده است.
به گفته صادقی، یکی از شاخصهای روند رشد سرمایه گذاری، جواز تاسیس است و اقدام برای گرفتن زمین و شروع فعالیت سرعت گرفته و در عین حال، اقدامات خوبی در جهت خلع ید از کسانی که شروع فعالیت نکنند انجام میشود.
وی گفت: در کنار مشکل تحریم، فرصت تولید و جایگزینی کالاهاست و در زنجیره تولید و ساخت مواد اولیه سرمایه گذاری خوبی در حال انجام است ضمن اینکه واردات لوازم خانگی نیز متوقف شده است.
رئیس سازمان صمت استان تهران از حفظ اشتغال و کاهش بیکاری در استان تهران خبر داد و افزود: واحدهای صنعتی برای گرفتن کارگر ساده دچار مشکل هستند و تعداد عرضه کار بیشتر از نیروی کار است.
آقای محمد لاهوتی در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران در محل هتل ارم افزود: بازگشت ۲۲ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور راحت نبود و از طریق بانکی میسر نشد بلکه با روشهای پیچیده و از طریق دور زدن تحریمها توانستیم این میزان ارز را به کشور وارد و ۷۰ درصد از منابع مورد نیاز کالاهای وارداتی را تامین کنیم.
وی اضافه کرد: صادرکنندگان در حالی در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار گرفتند که نگاهها به آنها حاکی از نوعی عدم اعتماد و اطمینان است ضمن اینکه به جای پشتیبانی و حمایت، موانع خودساخته، شرایط را برای ادامه کار فعالان اقتصادی، صادرکنندگان و جهادگران خط مقدم جنگ اقتصادی دوچندان کرده است.
وی گفت: در حالیکه ۱۱۲ روز از ابلاغیه ۱۷۷ معاونت اقتصادی رئیس جمهور که به تایید رئیس جمهور رسیده میگذرد همچنان بخشهایی از آن اجرایی نشده است که از جمله آن مشکل ورود موقت کالا و مشکل استرداد مالیات بر ارزش افزوده همچنان باقی است.
در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران از ۱۴ صادرکننده نمونه تقدیر شد.
برای مراسم امسال ۵۵ درخواست به دبیرخانه ارسال و از این میزان، ۳۷ پرونده صادرکنندگان دریافت شد که با بررسیهای انجام شده، ۱۴ صادرکننده برتر استان تهران انتخاب شدند.
استاندار تهران گفت: ماهانه ۱۰۰۰ دستگاه پراید در شهر تهران سرقت میشود، در حالیکه قفل پراید دچار مشکل است و این ضرر حاصل از نبود رقابت میان تولیدکنندگان قفل پراید است.
آقای انوشیروان محسنی بندپی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران افزود: با توجه به اینکه رقابت در صنعت خودروسازی در کشور وجود ندارد، هیچ تغییر کیفی را در خودروهای تولیدشده در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ تجربه نکردیم.
وی اضافه کرد: در سایه تکیه بر اهمیت دادن به صادرات میتوان رونق تولید و جهش آن را تجربه کرده و ارتقای کیفیت محصولات را رقم زد؛ ضمن اینکه فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بخش خصوصی نیز باید بدانند که در یک رقابت سالم و زمینه صدور تولیدات و فناوری است که میتوان ارتقای کیفیت محصولات را تجربه کرد.
محسنی بندپی با بیان اینکه هیچ کشوری بدون تجارت خارجی و جذب سرمایه و دریافت فناوری نمیتواند به توسعه و بالندگی و رشد اقتصادی دست یابد، گفت: اگر حلقهای دور خود ایجاد کرده و با دنیای خارج داد و ستد نداشته باشیم، حتما اجازه نداده ایم که جذب سرمایه خارجی داشته و از توان تولیدکنندگان داخلی استفاده کنیم؛ پس ضرورت دارد که در توسعه تجارت و جذب سرمایه با دنیای خارج تعامل داشته باشیم.
استاندار تهران افزود: یکی از معیارهایی که صادرکنندگان را در دنیا متمایز میکند، رقابت میان دولتها است که تلاش دارند تا با محصولات بهینه و کیفی تر، شرایط را برای پیشرفت خود فراهم کنند؛ پس باید نوآوری در صنایع و خدمات را تجربه کرد که این به بخش خصوصی برمی گردد؛ البته به موازات آن دولتمردان نیز مسئولیت دارند و وزارت صنعت و خارجه نیز باید کمک کنند تا سازمان توسعه تجارت بتواند با بهره گیری از همه مجموعهها شرایطی را فراهم کند که صادرکنندگان با توجه به اهمیتی که برای صادرات قائل هستند، مسیر خود را اصلاح کنند.
استاندار تهران گفت: معاونت امور اقتصادی استانداری تهران آمادگی دارد تا به صادرکنندگان خدمات رسانی کرده و استانداری تهران نیز تمام قد در خدمت سربازان جبهه جنگ اقتصادی است.