پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دفتر خدمات اطلاعات تجاری گفت: واردات کشور در یازده ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال به لحاظ ارزشی ۱۴.۹ درصد و به لحاظ وزنی ۶.۲ درصد کاهش داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، آقای عباس خالقیتبار افزود: واردات کشور در ۱۱ ماهه سال جاری, ۳۰۸۱۸ هزار تن و به ارزش ۳۴۳۲۱ میلیون دلار برآورد شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، نشاندهندۀ کاهش وزنی ۶.۲ درصدی و کاهش ارزشی ۱۴.۹ درصدی است.
وی اضافه کرد: همچنین در بهمن ماه واردات به ۲۵۶۹ هزار تن و ۳۶۸۲ میلیون دلار رسید که نسبت به ماه قبل ۲۰.۵ درصد از لحاظ وزن و ۲.۶ درصد از نظر ارزشی کاهش داشته است.
مدیر کل دفتر خدمات اطلاعات تجاری در تشریح آمار واردات ۱۱ ماهه سال جاری گفت: کالاهای واسطهای به ارزش ۲۴۱۲۱ میلیون دلار، کالاهای سرمایهای به ارزش ۴۶۲۱ میلیون دلار، کالاهای مصرفی به ارزش ۵۴۸۹ میلیون دلار و سایر کالاها به ارزش ۸۹ میلیون دلار به کشور وارد شده که سهم کالاهای واسطه از کل ارزش واردات کشور معادل ۷۰ درصد برآورد شده است.
خالقیتبار افزود: پنج کشور چین، امارات متحده عربی، ترکیه، هند و آلمان به عنوان پنج مبداء وارداتی کشور، سهم ۷۲ درصدی از کل واردات ایران را دارا هستند.
مدیر کل دفتر خدمات اطلاعات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش ارزش صادرات در بهمن ۹۹ در مقایسه با ماه گذشته خبر داد و گفت: صادرات غیر نفتی کشور در مدت مذکور نسبت به ماه قبل ۶.۲ درصد افزایش داشته است.
آقای عباس خالقیتبار، ضمن اعلام این خبر افزود: باوجود تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، صادرات کالا طی یازده ماهه سال جاری به ۱۰۳۰۹۰ هزار تن و ۳۱۱۹۸ میلیون دلار رسیده و در ادامۀ افزایش هرماهۀ رقم صادرات در سال ۹۹، این مقدار در بهمنماه ۳۱۳۵ میلیون دلار برآورد شد که به لحاظ ارزشی نسبت به دی ماه ۹۹ افزایش ۶.۲ درصدی داشته است.
وی در تشریح سهم ارزشی صادرات به کشورهای هدف صادراتی اضافه کرد: کشور چین ۲۶ درصد، عراق ۲۲ درصد، امارات متحده عربی ۱۳.۴ درصد، ترکیه ۷ درصد و افغانستان ۶.۷ درصد از ارزش صادرات غیر نفتی کشور سهم دارند و در مجموع ۲۳ میلیارد دلار از رقم کل صادرات غیر نفتی ایران، برابر ۷۵ درصد را به خود اختصاص دادهاند.
مدیر کل دفتر خدمات اطلاعات تجاری همچنین در خصوص سهم هریک از بخشها در صادرات غیر نفتی سال ۹۹ گفت: پتروشیمی و میعانات گازی ۵۱ درصد، معدن و صنایع معدنی ۲۱ درصد، کشاورزی و صنایع غذایی ۱۸ درصد و بخش صنعت ۱۰ درصد از کل کالاهای صادراتی کشور سهم دارند.
خالقیتبار در ادامه افزود: بخش صنعت با ۲۵۴۴ قلم کالا، صنایع مربوط به پتروشیمی و میعانات گازی با ۱۲۷ قلم کالا، معدن و صنایع معدنی با ۶۱۳ قلم کالا، محصولات کشاورزی و صنایع غذایی با ۶۵۶ قلم کالا و فرش و صنایعدستی با ۸۱ قلم کالا سبد صادراتی کشور در سال جاری را تشکیل دادهاند.
گفتنی است، گزارش کامل تجارت خارجی کشور در سال ۹۹، در سایت سازمان توسعه تجارت ایران به آدرس www.tpo.ir بارگزاری شده است.