در ۴۵ روز گذشته
فقط ۵ تاییدیه تمدید کارت بازرگانی برای اتاق تهران
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: با تغییر روند تمدید و صدور کارت بازرگانی به سامانه جامع تجارت، در ۴۵ روز گذشته فقط پنج تاییدیه برای تمدید کارت بازرگانی اعضای اتاق تهران صادر شده است.
آقای محمد لاهوتی در مصاحبه اختصاصی با
خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، افزود: در این مدت تمدید و صدور کارت بازرگانی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است و اتاق بازرگانی تهران با دارا بودن ۷۰ درصد کارتهای بازرگانی کشور فقط پنج تاییدیه برای تمدید کارت دریافت کرده است که نشان میدهد تغییر فرایند صدور و تمدید کارت بازرگانی، صادرات و واردات را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: معتقدیم اگر قانون بنا بود اجرا شود باید به صورت آزمایشی در استانهای کوچک این تغییر روند صدور و تمدید کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی به سامانه جامع تجارت وزارت صمت صورت میگرفت و پس از رفع نواقص به دیگر اتاقهای بازرگانی تعمیم داده میشد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: هدف سیاست گذار در این تغییر فرایند، تسهیل گری و روان سازی فرایند صدور و تمدید کارت بازرگانی بوده است، اما به علت نبود زیرساختها سیاست گذار نتوانست به مسئولیت خود عمل کند.
ممنوعیتهای وارداتی و یا محدودیتهای صادراتی
لاهوتی افزود: با وجود قانون رفع موانع تولید و بهبود محیط کسب و کار، در مواقعی آن هم به دلایلی که ناخواسته بر ما تحمیل شد مجبور شدیم ممنوعیتهای وارداتی و یا محدودیتهای صادراتی اعمال کنیم همچنین در موضوع برگشت ارز و سیاستهای ارزی با توجه به تحریمهای ظالمانه، مجبور شدیم تصمیماتی اخذ کنیم که شاید در شرایط عادی به این سمت نمیرفتیم لذا همه این موضوعات رتبه بندی محیط کسب و کار ما تحت تاثیر قرار داده است.
وی گفت: مالیات بر ارزش افزوده موجب شده بخش زیادی از منابع تولید کنندگان بلوکه شود، ضمن اینکه موضوع رفع تعهد ارزی و تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه و مشکلاتی از این دست تاثیر منفی بر اقتصاد ما گذاشته است.
حجم تولیدات ما تامین کننده و حمایت کننده صادرات کشور
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه از ابتدای مرداد با عادی شدن شرایط مرزها، فعالیتهای صادراتی دوباره آغاز شده است افزود: حجم تولیدات ما تامین کننده و حمایت کننده صادرات کشور است و از آنجایی که برخی واحدهای تولیدی برای تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند و صادرات بعضی کالاها نیز به دلایل تنظیم بازاری ممنوع میشود، این موارد بر روند رو به رشد صادرات تاثیر گذار است و آن را تحت الشعاع خود قرار میدهد.
لاهوتی ادامه داد: امیدواریم با سرعت گرفتن بازگشت ارزهای صادراتی به چرخه اقتصاد کشور، این ارزها در خدمت تولید و تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی قرار گیرد و اقتصاد کشور را بر مدار رونق قرار دهد.