خورشت آلو بخارا چگونه تهیه میشود؟
روش تهیه خورشت آلو (از غذاهای سنتی شهر اصفهان) را بدانید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، خورشت آلو بخارا یکی از غذاهای سنتی شهر اصفهان است. این خورشت را میتوانید با مرغ یا گوشت بپزید. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه خورشت آلو
سینه مرغ بدون استخوان، ۲ تکه
آلو ۱۵-۲۰ عدد
هویج ۱ عدد
سیب زمینی کوچک ۱ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
زعفران دمکرده به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی، نصف قاشق غذاخوری
شکر به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت آلو
ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. سپس مرغها را خرد کنید و با پیازها تفت بدهید. آلوها را بشویید و خیس کنید. بین آلوها شن و سنگ وجود دارد، آنها را بشویید و خیس کنید تا شنها از بین آنها خارج شود.
زمانی که مرغها کمی پخت، آلوها را اضافه کنید. هویجها را به شکل خلالی ۲-۳ سانتی، خرد و به آلوها اضافه کنید. سپس زعفران دمکرده، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حدود ۴۰ دقیقه قبل از پخت، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به آن اضافه کنید. اجازه بدهید سیب زمینی بپزد و خورشت لعابدار شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه بدهید همه مواد خوب با هم بپزند و غذا جا بیافتد.
۱۰ دقیقه به پایان پخت، خورشت را بچشید و اگر ترش بود، مقداری شکر بریزید تا مزه ملس بگیرد. میتوانید با قاشق روی آلوها قاچ بزنید تا طعم آن به خورشت اضافه شود. در اصل این خورشت، باید آلوها له باشند.
نکتههای تهیه خورشت آلو
• میزان اضافه کردن شکر به سلیقه شما و میزان ترشی آلوها بستگی دارد.
• در این خورشت میتوانید از آلو بخارا، آلو برقانی زرد و سیاه استفاده کنید.
• در این خورشت میتوانید از رب گوجه استفاده نکنید و رنگ آن را با زعفران تنظیم کنید.
• اگر این خورشت را ترش دوست دارید، میتوانید شکر اضافه نکنید؛ اما اصل این خورشت، ملس است.
• سیب زمینی در این خورشت، جهت لعاب انداختن خورشت است. لازم نیست که زیاد از آن استفاده کنید.
• این خورشت آلو را میتوانید با گوشت خورشتی نیز بپزید. در این صورت باید اجازه بدهید که گوشت بپزد و بعد هویج و آلو را به آن اضافه کنید.