خواص شگفت انگیز پیاز و سیر برای سلامت
اگر چه این گیاهان معمولا با رایحه های تند و تیز خود شناخته می شوند، اما این سبزیجات فوق العاده ، تاثیرات مهمی در سلامت شما دارند.
سبزیجاتی که از خانواده آلیم هستند شامل پیاز، موسیر، تره فرنگی و پیازچه، و همچنین گیاهان مانند سیر و پیازکوهی می باشند.
این سبزیجات و گیاهان شامل ترکیبات ارگانوسی فور هستند و نشان داده شده است که دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که شما را در برابر بیماری های مانند بیماری های قلبی و سرطان محافظت می کند.
بهترین آنها عبارتند از پیاز، موسیر، تره فرنگی و پیازچه، و همچنین گیاهان مانند سیر و پیازکوهی.
پیاز:
پياز انواع مختلف دارد مانند پياز سفيد ، پياز بنفش ، پياز قرمز و يا مخلوطي از قرمز و بنفش .
پياز از زمانهاي ماقبل تاريخ وجود داشته است . مردم مصر و كلده از آن در غذاهايشان استفاده مي كرده اند .
پياز داراي تركيبات گوگردي ، قند ، كلسيم ، املاح سديم و پتاسيم ، يد ، سيليس ، آهن ، فسفر و يوتامينهاي A.B.C مي باشد .
پياز داراي اسانس مخصوصي مي باشد كه در اثر پختن از بين مي رود .
پياز خام فعاليت معده را زياد مي كند و در نتيجه ترشح اسيد كلريدريك را تشديد مي كند .
بنابراين كسانيكه ناراحتي معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند .
اينگونه اشخاص بايد پياز پخته مصرف كنند كه ترشحات دستگاه هاضمه را منظم كرده اشتها را زياد و دل درد و نفخ معده را درمان مي كند .
خواص داروئي:
پياز از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است كه در يك مقاله نمي توان گنجانيد .
- پياز ادرار آوري است .
- براي رفع دردهاي عصبي شربت پياز بهترين دارو است .
- پياز داراي انسولين گياهي است و استفاده از آن قند خون را پائين مي آورد .
- پياز نيم پز براي سوختگي ها موثر است .
- پياز خام محرك قلب است .
- پياز باكتري كش است .
- پياز تقويت كننده و نرم كننده سينه است .
- پياز سنگ كليه را خرد مي كند .
- پياز پخته روان کنننده معده بوده و برای افرادی که دچار یبوست شده اند مفید است .
- براي رفع خارش چشم چند قطره آب پياز را در چشم بچكانيد .
- براي درمان سنگيني گوش آب پياز را در گوش بچكانيد .
- ماسك پياز روي صورت خون را بطرف صورت مي كشاند و رنگ صورت را درخشان مي كند
- پياز چون گرم است ، كسانيكه طبع گرم دارند نباید زیاد از آن بخورند .
- پياز لثه ها را محكم مي كند .
- پياز از نرمي استخوان جلوگيري مي كند .
- پياز معالج عفونتهاي مجاري تنفسي از قبيل ورم گلو ، برنشيت ، گريپ و آسم مي باشد
- پیاز باعث رفع سموم بدن می شود.
- تخم پياز گرم و خشك است و براي ازدياد نيروي جنسي مصرف مي شود .
موسیر
موسیر، گیاهی است چند ساله از خانواده آلیم.
موسیر برای درمان رماتیسم، ترمیم زخمهای سطحی و خلط سینه استفاده میشود و عمده مصرف آن در صنایع غذایی به عنوان طعم دهنده است.
از پیاز خوراکی این گیاه در ماست، ترشی و تهیه غذاها استفاده میشود و بویش به مراتب از سیر کمتر است.
ریشه این گیاه شبیه به یک پیاز درشت است و برگهای آن باریک و دراز بوده، گلهایی به رنگ بنفش مایل به قرمز دارد.
این گیاه عطر، بو و طعم مطبوعی به غذاها داده ضمن آنکه خواص بیشماری نیز برای شما به ارمغان می آورد.
خواص موسیر
مزاج گیاه موسیر گرم و خشک است.
- برخی خواص دارویی موسیر عبارتند از:
خوردن موسیر به تنظیم فشار خون افراد کمک میکند.
- مصرف موسیر برای بیماران دیابتی مفید است و برای کنترل قند خون بیماران دیابتی بکار می رود.
موسیر برای دستگاه قلبی عروقی بدن بسیار مفید است.
- مصرف موسیر به شفافیت پوست کمک میکند.
- موسیر خاصیت ضد سرطانی داشته برای افراد مبتلا به سرطان معده و کبد مفید میباشد.
- یکی از خواص موسیر تاثیر مثبت بر دستگاه عصبی مرکزی میباشد.
- کمک به کاهش چربی خون، جلوگیری از تصلب شرایین و رقیق کردن خون از دیگر خواص موسیر است.
- این گیاه به تسکین سردردهای میگرنی کمک میکند.
- موسیر التیام دهنده و ترمیم کننده زخمها است.
- مصرف روزانه موسیر، بافتهای استخوانی را افزایش داده و تا 20 درصد از پوکی استخوان پیشگیری میکند.
- گیاه دارویی خوراکی موسیر، دارای مقادیر فراوانی ویتامین C ، پتاسیم، فیبر رژیمی و اسید فولیک بوده و همچنین دارای مقدار زیادی کلسیم، آهن و پروتئین هستند، از اینرو مصرف آن برای همه افراد به ویژه کودکان و زنان باردار مفید است.
- خوردن موسیر به کاهش التهاب کبد و طحال کمک میکند.
- خوردن موسیر تازه برای افراد دارای سابقه سکته قلبی بسیار مفید است.
- مصرف موسیر به عملکرد مغز کمک کرده و مصرف آن به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند.
- در طب سنتی از موسیر براي خارج نمودن اقسام كرم معده و كرم كدو استفاده میشود.
- افرادی که روزانه از موسیر مصرف میکنند، کمتر و دیرتر به سفیدی مو دچار میشوند.
تره فرنگی
تره فرنگی، برگ های سبز تیره و گردنی سفید رنگ دارد.
یک تره فرنگی خوب نباید زردرنگ و پلاسیده و پیاز آن شکسته و ضرب دیده باشد.
تره فرنگی پخته شده اگرچه زود فاسد می شود، می توان آن را برای دو روز در یخچال نگه داشت.
تره فرنگی را می شود برای سه ماه در فریزر نگه داری کرد.
تره فرنگی با طعمی بهتر و شیرین تر از پیاز، طعم غذا را بدون این که طعم خود را قالب کند، بهتر می سازد.
تره فرنگی از خانواده ی پیاز، موسیر و پیازچه است.
مزه و طعم آن مانند موسیر و کمی شیرین تر و خوش طعم تر است.
مصری ها، یونانی ها و رومی های باستان از تره فرنگی به خاطر خواص دارویی اش استفاده می کردند.
این گیاه برای بهبود و تسکین مشکلات تنفسی، خواص ادرارآور و تصفیه گر آن بسیار مورد استفاده بود.
تره فرنگی قدرت زیادی در دفع اسید اوریک دارد و از این جهت برای افرادی که به نقرس یا آرتریت مبتلا هستند، مفید است.
خواص تره فرنگی
- این سبزی بقایای مدفوع و سموم روده را به خارج دفع کند. لذا برای مبتلایان به یبوست و بواسیر بسیار مفید است.
- ضدعفونی کننده ی قوی بوده و موجب تقویت دستگاه ریوی می شوند.
- خوردن خام تره فرنگی به صورت سالاد، بعد از غذا، مانع از ترش کردن می شود و خلط آور خوبی است.
- تره فرنگی سرشار از املاح معدنی بسیاری مهمی است که برای سلامتی مفید هستند:
آهن: مفید برای گلبول های قرمز خون
منیزیم: ضد سرطان و مفید برای اعصاب و تعادل عمومی بدن
گوگرد: برای مقابله با عفونت ها
سیلیس: برای انعطاف و نرمی استخوان ها و پوست
منگنز: برای هضم و جذب بهتر غذا
اسید فسفریک: تقویت کننده ی سیستم عصبی؛ و کلسیم برای استخوان ها و متابولیسم عمومی بدن.
- این گیاه دارای ویتامین های B و C، موسیلاژ و سلولز است و برای همین تأثیر خوبی در روده ها دارد؛ به این ترتیب که آن ها را تمیز و لیز می کند
- تره فرنگی تأثیر مثبتی روی خلق و خو دارد. این خاصیت به خاطر وجود فلاوونوئید و آنتی اکسیدانی به نام کامپوفرول است. ین دو ناقل عصبی با استرس مقابله کرده و احساس آرامش ایجاد می کنند.
- این گیاه، کلسترول بد خون را کاهش می دهد؛ در حالی که هم زمان با آن کلسترول خوب را نیز افزایش می دهد.
- باعث جلوگیری از بیماری های قلبی در بیماران دیابتی می شود.
پیازچه
پیازچه یکی از انواع تره پیاز است که با نام پیاز بهاره هم شناخته می شود. نام انگلسی آن Scallion است .
خواص پیازچه:
خواص آن مانند پیاز می باشد ولی در بعضی موارد بسیار مفید تر از پیاز است .
سیر
هرچند همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است.
زمانیکه درباره خواص و فواید سیر صحبت می کنیم، باید بوی کمی که این گیاه دارویی ایجاد می کند را هم در نظر بگیریم، هرچند که این بو برای دوستداران این گیاه دارویی نه تنها آزاردهنده نبوده، بلکه حتی ممکن است، دوست داشتنی هم باشد.
خواص سیر:
سیر و موسیر از لحاظ خواص درمانی بسیار شبیه به هم می باشند .
خواص آن برای سلامتی افراد بی نظیر است .
- سیر کشنده میکروب است و عفونت های بدن را از بین میبرد .
- همچنین برای لاغری و پایین آوردن کلسترول و چربی از سیر استفاده میکنند .
- همچنین طبق بررسی های بدست امده از سیر برای جلوگیری از سرطان مثانه ، سرطان کولون، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان ریه استفاده میشود.
- اگر دچار مشکلات پروستات بزرگ شده، دیابت، ورم مفاصل، آرتروز، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، اسهال مسافران، فشار خون بالا در اواخر بارداری، سرماخوردگی، عفونت های باکتریایی و قارچی شده اید مصرف سیر را فراموش نکنید .
پیاز کوهی
با وجود آنکه از پیاز کوهی معمولا به عنوان یک چاشنی در غذا ها استفاده می شود ولی خواص درمانی آن فوق العاده بوده که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود :
خواص پیاز کوهی:
- باعث کاهش وزن می شود چرا که کالری بسیار پایینی دارد .
- برای کاهش فشار خون و کلسترول مفید است
- از یبوست جلوگیری می کند.
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد .
- برای بیماری های پوستی بسیار مفید است
- باعث استحکام استخوان ها می شود
- از بروز مشکلات در بارداری جلوگیری می کند .
- باعث جلوگیری از لخته شدن خون می شود
- جلوگیری از مشکلات پوستی
- درمان خشکی پوست
- تقویت پیاز مو و جلوگیری از ریزش مو