پخش زنده
امروز: -
متخصص طب سنتی: مصرف سیر برای درمان سردی مزاج، بهبود بیماری نقرس و بیماریهای قلبی بسیار مفید است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی گفت: سیر در طب سنتی دارای مزاج گرم و خشک است و گونه کوهی آن که موسیر گفته میشود خواص مشابهی همانند سیر دارد که خوردن آن بسیار توصیه میشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به خواص سیر تصریح کرد: مصرف سیر به صورت خام و جوشانده برای درمان سرفه مزمن، دردهای سیاتیک، نفخ معده، دردهای مفصلی موثر است. همچنین استفاده از سیر به بهبود بیماری نقرس، دردهای ناحیه لگن، زانو و روماتیسم کمک میکند.
او افزود: این گیاه بد بو، اما پرخاصیت در درمان بهبود بیماری آسم، تنگی نفس و گرم کردن معدههای سرد بسیار مفید است.
حاجی حیدری تصریح کرد: پختن سیر با عسل و مصرف آن برای خون مردگی زیر چشم بسیار مفید است.
او ادامه داد: قورت دادن سیر خام برای عفونتهای ادراری و برگشت ادرار از مثانه به کلیهها (بیماری ریفلاکس سیستم ادراری) در افراد بسیار موثر است.
حاجی حیدری اظهار کرد: ترکیب سیر خرد شده با عسل و استعمال آن بر روی قسمتهای ورم کرده بدن، بسیار موثر است.
چه افرادی نباید سیر بخورند؟
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: مصرف سیر برای افراد مبتلا به ضعف بینایی، بیماران مبتلا به میگرن، سردرد و خشکی چشم به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
حاجی حیدری افزود: از آن جایی که مصرف سیر خام برای بیماران کولیت روده توصیه نمیشود؛ بهتر است این افراد سیر را به صورت پخته شده در روغن مصرف کنند.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: به علت گرم و خشک بودن مزاج سیر و سرد بودن مزاج سرکه، ترکیب این دو برای افراد گرم مزاج بسیار توصیه میشود، البته از زیاد خوردن آن در فصول گرم سال، پرهیز شود.
حاجی حیدری در پایان گفت: ممکن است مصرف سیر و لیمو ترش باعث بهبود علائم بالینی در بیماران قلبی شود، اما شواهد علمی کافی درخصوص باز شدن گرفتگی رگهای کرونر قلبی وجود ندارد.