گزارش مکتوب؛
ماهیان سود آور
پرورش ماهی دور از سواحل، از طرحهای مهم در سال جهش تولید است.
تولید و پرورش ماهیان گرمابی علاوه بر رونق اشتغال، صرفه جویی اقتصادی و استفاده بهینه از آب، موجب تقویت مواد مغذی موجود در آب کشاورزی می شود .
ماهیان گرم آبی به گروهی از ماهیان گفته می شود که رشد و تولید مثل آنها در آبهای گرم است و با توجه به نوع گونه ، برای تکثیر و رشد خود به دماهای مختلفی نیاز دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ رئیس اداره توسعه آبزیان آبهای داخلی و سایر آبزیان شیلات هرمزگان می گوید: در حال حاضر 60 استخر پرورش ماهیان گرمای در استان فعال است که پیش بینی می شود تا پایان سال 640 تن ماهی گرمابی برداشت شود.
برازنده می افزاید: این استخر ها بیشتر در شهرستانهای حاجی اباد، بندرعباس، رودان، میناب، سیریک و پارسیان است.
وی می گوید: ماهی های گرمای از نوع کپورمعمولی، کپورنقره ای یا فیتوفاگ، کپورعلفخوار و بیگ هدیا سرگنده است.
رئیس اداره توسعه آبزیان آبهای داخلی و سایر آبزیان شیلات هرمزگان می گوید: علاو ه بر سد های کشاورزی ماهیان گرمابی در 14 آب بند استان نیز پرورش داده می شوند.
بیشتر بخوانید: نصب قفسهای ایرانی پرورش ماهیان دریایی در هرمزگانبرازنده می افزاید: این آب بندها از آبهای سطحی و باران تغذیه می شوند و بیشتر در شهرستان های بندرعباس،حاجی آباد، رودان ، میناب و سیریک است.
به گفته برازنده در سال 98 بیش از 460 تن ماهی گرمابی از آب بندهای استان برداشت شده است.
مزایای پرورش ماهی در استخرهای کشاورزی برای محصولات کشاورزیناظر نظام مهندسی شیلات هرمزگان میگوید: پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی ، آب خروجی از استخر را غنی و املاح و برخی از مواد مورد نیاز گیاهان را به صورت محلول و از طریق آوندها به گیاه میرساند.
وحید ترکی می افزاید: این کار، راندمان تولید محصولات کشاورزی را حدود 20 درصد افزایش می دهد.
وی می گوید: پرورش ماهی در استخر ذخیره آب کشاورزی، از هدر رفت آب جلوگیری کرده و میزان مصرف کود را کاهش می دهد که باعث کاهش هزینه های کشاورز و کم شدن مشکلات زیست محیطی می شود.
محمد برازش فر کارشناس مزارع پرورش ماهی شیلات هرمزگان نیز می گوید: هر متر مربع پرورش ماهی گرمابی در استخرهای کشاورزی 200 تا 300 هزار تومان برای کشاورز سود دارد.
محمد برازش فر می افزاید: در هر استخر پرورش ماهی برای 2 نفر اشتغالزایی می شود.
برازنده رئیس اداره توسعه آبزیان آبهای داخلی و سایر آبزیان شیلات هرمزگان می گوید: ماهی های برداشت شده از استخرهای کشاورزی و آب بندها به کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس صادر می شود که سالانه 300 هزار دلار ارز آوری دارد.
مشکلات پرورش دهندگان ماهیان گرمابی در هرمزگان
رئیس اداره توسعه آبزیان آبهای داخلی و سایر آبزیان شیلات هرمزگان می گوید: مشکل اصلی پرورش دهندگان ماهی نبودن مرکزتکثیر برای تامین بچه ماهی ودوری مراکز تکثیر بچه ماهی به هرمزگان است.
برازنده می افزاید: پرورش دهندگان ماهی های گرمابی برای تهیه بچه ماهی باید به استانهای گیلان، مازندران و سیستان و بلوچستان مراجعه کنند.
وی می گوید: نبود کارخانه تولید غذای ماهی در استان از دیگر مشکلات پرورش دهندگان ماهی در هرمزگان است که باعث سخت شدن تغذیه این آبزیان می شود.
رئیس اداره توسعه آبزیان آبهای داخلی و سایر آبزیان شیلات هرمزگان می گوید: تولید کنندگان باید غذای کارخانه ای پرورش ماهی را از استان اصفهان تامین کنندو این دوری راه هزینه های زیادی را برای پرورش دهندگان به همراه دارد.
نتیجه گیری:
امید است در سال جهش تولید مسئولان در هرمزگان با رفع موانع تولید برای پرورش دهندگان شرایط بهتری را فراهم کرده تا موجب اشتغال جوانان و درآمد زایی شود.