گزارش مکتوب؛
بوی ماه مدرسه با طعم کرونا
دانش اموزان امسال سال تحصیلی شان را زودتر و، اما در اوج کرونا آغاز کردند.
امسال زنگ بازگشایی مدارس ۱۵ روز زودتر از هر سال و ۱۵ شهریور نواخته شد.
اما بازگشایی مدارس امسال تفاوتهایی با سالهای گذشته داشت.
امسال با وجود ویروس کرونا بسیاری از والدین بر سر دوراهی تحصیل یا یک سال عقب ماندن دانش آموز خود از تحصیل مانده اند.
دانشگاه علوم پزشکی و آموزش و پرورش استان هر دو برای حفظ سلامت دانش آموزان در تلاش هستند و برنامههایی برای شروع سال تحصیلی جدید دارند.
نواخته شدن زنگ بازگشایی مدارس در هرمزگانبه گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ سلامت دانشآموزان در روزهای شیوع ویروس کرونا یکی از دغدغههای متولیان حوزه بهداشت، آموزش و پرورش و والدین است.
همزمان با آغاز سالتحصیلی جدید (۱۴۰۰-۹۹) زنگ بازگشایی مدارس هرمزگان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به صورت نمادین در دبیرستان پسرانه باقرالعلوم بندرعباس نواخته شد.
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان میگوید: قاعده اصلی، بازگشایی همه مدرسهها و حضور همه دانش آموزان در سر کلاسهای درس است و سختترین دستورالعملها بهداشتی و فاصله گذاری زیرنظر ماموران شبکه بهداشت در مدارس اعمال خواهد شد.
موسی دادی زاده سرخایی میافزاید: در صورت شلوغی، دانش آموزان در مدارس به ۲ گروه تقسیم خواهند شد، گروه نخست در روزهای شنبه و دوشنبه و گروه دوم یکشنبه و سه شنبه به مدرسه خواهند رفت.
مدیرکل آموزش وپرورش هرمزگان میگوید: همچنین در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نیز آموزش مجازی از طریق سامانه شاد برای دانش آموزان ابتدایی و متوسطه اول برگزار خواهدشد.
بیشتر بخوانید: زنگ آغاز سال تحصیلی در هرمزگاندادی زاده میافزاید: وزارت بهداشت بر استفاده از ماسک، رعایت فاصله و تهویه مناسب در مدارس بسیار تاکید داشت و همچنین از آنجایی که حضور بیش از ۳۵ دقیقه در یک محل خطر ابتلا را بالا میبرد، کلاسها به گونهای برنامه ریزی شده که مدت زمان حضور دانش آموز در کلاس بیشتر از این نباشد.
مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان همچنین گفته ۶۰ درصد کلاسهای درس در استان با ظرفیت کمتر از ۴۰ درصد و در نوبت بندیهای مختلف برگزار میشود.
در هرمزگان سه هزار و ۴۰۰ مدرسه وجود دارد که امروز برای ورود دانش آموزان باز شد.
امسال بیش از ۳۸۰ هزار دانش آموز در هرمزگان مشغول به تحصیل میشوند.
شیوه نامههای ضدکرونایی مدارس
وزارت آموزش و پرورش در روزهای گذشته شیوه نامه ضد کرونایی در ۱۲ بند به مدارس ابلاغ کرده است.
در این شیوه نامه بر شناور بودن کلاسها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و توصیه بهداشتی به خانوادهها تاکید شده است.
رئیس اداره سلامت ادارهکل آموزشوپرورش هرمزگان در این زمینه میگوید: روش برگزاری حضوری یا مجازی بودن کلاسهای درس مدارس براساس نظر هفتگی ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا خواهد بود.
لیلا اسمعیلی میافزاید: قرار است پایان هر هفته دانشگاه علوم پزشکی وضعیت هر شهرستان را از نظر شیوع کرونا (قرمز - زرد - سفید) اعلام کرده و براساس آن دربارهی وضعیت مدارس (حضوری، نیمهحضوری و غیرحضوری) هر شهرستان در هفتهی بعد تصمیم گیری شود.
به گفته رئیس اداره سلامت ادارهکل آموزشوپرورش هرمزگان مدارس براساس شیوه نامههای اعلامشده از سوی وزارت آموزشوپرورش موظف به رعایت شیوه نامههای بهداشتی هستند و بر این اساس مواد شوینده و بهداشتی در اختیار مدارس استان قرار گرفته است.
اسمعیلی میافزاید: خانوادهها دانش آموزان را با ماسک به مدرسه بفرستند و برای دانش آموزانی که ماسک همراه نداشته باشند نیز در مدارس ماسک تدارک دیده شده است.
به گفتهی وی در مدارسی که دونوبته هستند، کلاسهای نوبت صبح نیمساعت زودتر و نوبت عصر هم نیمساعت دیرتر برگزار میشود و در این فاصله یکساعته مدارس ضدعفونی خواهند شد.
بازگشایی مدارس برای کلاس اولیهابه گفته معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان آموزش دانش آموزان در پایه اول ابتدایی برای سال تحصیلی جدید یکی از دغدغههای آموزش و پرورش است.
بیت الهی میگوید: آموزش دانش آموزان در مناطق سفید طبق روال هر ساله است.
وی میافزاید: در مناطق زرد، دانشآموزان گروهبندی شده و با کاهش تراکم در کلاسها، رعایت فاصلهگذاری و دستورالعملهای بهداشتی، به صورت شیفتی دو روز در هفته درمدارس حاضر میشوند و مابقی روزها از طریق شبکه شاد و اینترنتی آموزش دارند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان میگوید: در مناطق قرمز، دانش آموزان در کلاس درس حضور پیدا نمیکنند و آموزشها با بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی و شبکه شاد و البته با همکاری اولیا و والدین انجام خواهد شد.
بیت الهی میافزاید: آموزش دانش آموزان در مناطق قرمز به صورت کامل مجازی و از طریق درسنامههای از قبل آماده شده است.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان میافزاید: در مناطق قرمز برای آشنایی دانش آموز با معلم و آموزش اصول اولیه حروف الفبا با رضایت و حضور والدین، دانش آموزان به صورت انفرادی یا گروههای دو تا سه نفره در مدارس حضور میابند و آموزش میبینند.
بیت الهی میافزاید: برای دانشآموزانی که دسترسی به فضای مجازی ندارند، برنامهریزیهای لازم انجام شده و تلاش ما این است که هیچ کسی در هیچ کجای استان از آموزش جا نماند.
وی میگوید: خانوادهها اطمینان خاطر داشته باشند که تمام تدابیر با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی برای سلامت دانش آموزان اتخاذ شده و هیچ خطری فرزندانشان را تهدید نمیکند.
وزیر آموزش و پرورش: گرفتن تعهد از خانوادهها غیرقانونی استوزیر آموزش پرورش گفت: گرفتن برگه رضایت از اولیا دانش آموزان غیر قانونی، و صدور بیمه نامه مسئولت اجتماعی برای معلمان شایعه است.
محسن حاجی میرزایی با اعلام اینکه چنانچه مدرسهای از والدین دانش آموزان برگه رضایت نامه دریافت کند، تخلف کرده است، گفت: گرفتن رضایت نامه از والدین بی اثر، و با مدیران این مدارس برخورد خواهد شد.
وی همچنین هدف از انتشار برخی شایعات در فضای مجازی، همچون صدور بیمه نامه مسئولت اجتماعی برای معلمان را ایجاد وحشت بین خانوادهها و کادر آموزشی خواند و گفت: برخی دنبال جلوگیری از بازگشایی مدارس هستند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: باید بگونهای عمل کرد که همزمان با هم دستورالعملهای بهداشتی و آموزش اجرا شود.
حاجی میرزایی گفت: مدارس مدام رصد میشوند و اگر نیاز باشد تجدید نظر میکنیم.
راه اندازی استودیوی مجازی آموزشنخستین استودیوی آموزش مجازی دانش آموزان نیز در بندرعباس راه اندازی شد.
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: در این استودیو ۵۰ درصد محتوای کتابهای درسی در همه مقاطع تحصیلی تولید و درگروههای آموزشی و شبکه شاد بارگزاری میشود.
موسی دادی زاده افزود: ۵۰ درصد باقی مانده محتوای آموزشی در طول سال تحصیلی تولید و تدریس مجازی میشود.
اکنون محتوای ۹۵ درس با همکاری معلمان در استان تولید میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان افزود: براساس ابلاغ وزارت آموزش و پرورش آموزش مجازی دو کتاب درسی دوره ابتدایی و دروس رشته علوم و فنون دریایی هم در هرمزگان تولید و در اختیار دانش آموزان سراسر کشور قرار میگیرد.
در سال تحصیلی آینده حدود ۳ هزار کلاس درس به اینترنت متصل میشود و ضریب نفوذ اینترنت در مدارس استان به ۹۵ درصد میرسد.
اکنون ۷۵ درصد دانش آموزان استان به فضای مجازی و شبکه شاد دسترسی دارند و بقیه دانش آموزان نیز درس نامههای مکتوب برایشان ارسال میشود.
دادی زاده افزود: میانگین نمرات امتحان نهایی دانش اموزان امسال به علت کیفیت اموز شهای مجازی بالاتر از پارسال است.
توصیههای ضد کروناییمدرسه محیط آموزشی و تربیتی و محلی برای اجتماعی شدن و رشد اخلاق جمعی است که در فضای مجازی امکان ندارد.
ستاد کرونا نیز برای سلامت دانش آموزان توصیههایی را اعلام کرده است.
۱. ممنوعیت دست دادن و بغل کردن دوستان و معلمان
۲. شستن مرتب دستها با صابون به مدت ۲۰ ثانیه
۳. حفظ فاصله یک متری با دیگر دانش آموزان
۴. ممنوعیت خرید از بوفه مدارس
۵. استفاده از ماسکهای جراحی و پارچهای
۶. تعارف نکردن غذا به یکدیگر
۷. ضدعفونی کردن ظروف خوراکی
۸. مصرف غذا در بستهبندی مناسب
۹. به همراه داشتن محلول ضدعفونی
۱۰. نگهداری لباس مدرسه در محل جداگانه در خانه
۱۱. شستن هفتگی و جداگانه لباسهای مدرسه
نواخته شدن زنگ بازگشایی مدارس در هرمزگان
هرمزگان در وضعیت هشدار شیوع ویروس کرونا
از آغاز شیوه ویروس کرونا در هرمزگان تاکنون 711 نفر در هرمزگان بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان می گوید: استان در وضعیت هشدار شیوع کرونا است و اکنون ۲۴۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بستری اند که از این شمار ۵۶ نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۱۴ نفر از آنها وخیم است.
به گفته دکتر حسین فرشیدی شهرستان های، میناب، رودان، بستک و پارسیان در وضعیت قرمز هستند و شهرستانهای بشاگرد، سیریک و بوموسی در وضعیت سفید قرار دارند و مابقی شهرستانها در وضعیت زرد هستند.
نتیجه:
بازگشایی مدارس در شرایط کنونی یکی از دغدغه های مهم خانواده ها و مسئولان استانی و کشوری است.
خانواده ها هم با درک اموزش حضوری نگران سلامت فرزندانشان هستند.
وزارت آموزش و پرورش و بهداشت گفته اند که تمام نکات بهداشتی در مدارس کشور رعایت می شود، اما دوگانگی در این بین وجود دارد که آیا دانش آموزان با سن کم هم می توانند نکات بهداشتی را رعایت کنند؟
ولی دور بودن از مدرسه و تحصیلی خسارات جبران ناپذیری برای دانش آموز و کشور به همراه دارد.
نویسنده: رباب عامری