آغاز موج دوم شیوع کرونا در اروپا
بحران کرونا نشان داد نظام سلامت در اروپا تا چه اندازه می تواند ناکارآمد باشد. بحران مواد غذایی، ماسک و ژل ضد عفونیکننده در کشورهای غربی پس از شیوع کرونا بسیار جدی بود.
موج اول ویروس به طرز باورنکردنی برخی از مناطق اروپا را در بر گرفت، و تنها سرعت عمل برخی کشور باعث شد آنها کمتر از دیگران از شیوع کویید ۱۹ آسیب ببینند.
کشورهای بزرگ اروپا یعنی ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و بریتانیا از جمله کشورهایی بودند که بیشترین صدمه را بر اثر شیوع کرونا دیدند و ناچار به اعمال محدودیتهای سراسری در کشورهایشان شدند. پس از گذشت چند ماه بسیاری از کشورها در اروپا پس از آنکه توانستند موج نخست شیوع ویروس کرونا را با موفقیت نسبی مهار کنند، بار دیگر شاهد سیر صعودی موارد ابتلا هستند.
از دو هفته گذشته دولتهای اروپایی دست به تدابیر سختگیرانه ای زده اند تا شاید بتوانند صدمات این موج مرگبار را کاهش دهند. همزمان اعتراضهایی علیه این محدودیتها بهدلیل بدتر شدن وضعیت اقتصادی مردم در اروپا بهراه افتاده است.
مقامات سازمان جهانی بهداشت هشدار داده اند تعداد جان باختگان کووید-۱۹ در اروپا در پاییز ممکن است پنج برابر تعداد جان باختگان در بهار گذشته باشد. این گونه اظهارنظرها موجب نگرانی فزاینده مردم در اروپا شده است.
”اورزولا فن درلاین“، رئیس کمیسیون اروپایی در سخنانی با تاکید بر اینکه شرایط کرونایی در اروپا جدی بوده و این اتحادیه در موج دوم عمیق کرونایی قرار دارد، همگان را به مبارزه با این بحران فراخوانده است.
رئیس کمیسیون اروپایی تاکید کرد که تنها در هفته گذشته حدود ۱.۱ میلیون مورد جدید ابتلا به کرونا در اروپا وجود داشته است. وی افزود: ما انتظار داریم که این آمارها در دو تا سه هفته آینده به سرعت افزایش یابد.
«پیتر پیوت»، مشاور کرونایی کمیسیون اروپایی هم دو هفته پیش در شروع موج دوم کرونا در اروپا گفت که تعداد مرگ های کرونایی در اروپا در حال حاضر حدود ۱۰۰۰ نفر در هر روز است که حدود یک سوم بیشتر از هفته قبل است.
پژوهشگر: علی ظریف