یادداشت پژوهشی
نگاهی به آخرین وضعیت شیوع کرونا در آمریکا
مقامات بهداشت و درمان آمریکا به مردم توصیه کردهاند که اکثریت قریب به اتفاق آمریکاییها در بهترین حالت تا پایان بهار سال ۲۰۲۱ به این واکسن دسترسی نخواهند داشت،
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: نتایج انتخابات ریاست جمهوی آمریکا به طور واضح نشانگر ارزیابی مردم آمریکا نسبت به اقدامات دولت این کشور برای مقابله با شیوع و همچنین مدیریت ویروس کووید ۱۹ (کرونا) است. برای آمریکائیان این یک تراژدی تحقیر کننده بود که ویروسی هزاران بار کوچکتر از یک ذره غبار این گونه خودشیفته ترین قدرت جهانی را تسخیر کند.
دولت آمریکا نتوانست در قبال این بحران از شهروندانش دفاع کند و اقتصاد این کشور نیز آسیب های جدی متحمل شده است. قابل انکار نیست که مقامات آمریکایی فرصت های زیادی را برای کنترل و مهار کرونا از دست دادند و این کشور با وجود مزیتهای چشمگیر از جمله منابع فراوان مالی و فن آورانه، پیشرفت های زیستپزشکی و متخصصین قابل، تنها میراثی که از خود گذاشت سردرگمی و ناامیدی بود. دنیا شاهد بود که «دونالد ترامپ» تنها کاری که انجام داد ملامت کردن چین و سازمان بهداشت جهانی بود و این گونه ناتوانی دولتش در مواجهه با کرونا را نادیده گرفت.
روند گسترش کرونا در آمریکا در حالی که شیب صعودی خود را طی نمود و در حالی که شیوع ویروس کرونا به طور بی سابقه در شهرهای مختلف آمریکا قربانی می گرفت، ترامپ تنها با متهم کردن رسانه ها به انتشار اخبار نادرست و جعلی از پذیرش ناتوانی خود در مدیریت این ویروس مرگبار طفره می رفت و عمده تمرکز خود را بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ گذاشت. اکنون هم ترامپ انتخابات را به بایدن باخته است و هم کرونا با سرعت بیشتری جان شهروندان آمریکایی را می گیرد.
طبق جدیدترین آمار دانشگاه «جانز هاپکینز»، در ۲۴ ساعت گذشته با مرگ دستکم یک هزار و ۵۰۸ مورد جدید، شمار قربانیان کروناویروس در آمریکا به ۳۱۷ هزار و ۶۶۷ نفر افزایش یافت. این آمار و ارقام همچنین نشان میدهد در ۲۴ ساعت گذشته، با ابتلای دستکم ۱۸۴ هزار و ۴۸۹ مورد جدید، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا به ۱۷ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۸۰ نفر رسید. مقایسه جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه جان هاپکینز با آمار یک روز قبل این مرکز نشان میدهد شمار مبتلایان به کرونا و قربانیان این ویروس ناشناخته در آمریکا تاحدودی کاهش داشته است.
از طرف دیگر، پایگاه اطلاع رسانی «ورلد اُ میترز»، مجموع مبتلایان به کروناویروس در آمریکا را ۱۸ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۵۷۹ نفر و مجموع قربانیان «کووید-۱۹» در این کشور را ۳۲۴ هزار و ۸۶۹ نفر گزارش کرده است. پایگاه اطلاعرسانی «کووید یو اس ای» که آمار مربوط به شیوع کرونا را در آمریکا تجزیه و تحلیل میکند، برآورد کرده است که شمار کلی مبتلایان به کروناویروس در آمریکا ظرف یک ماه آینده به ۲۴ میلیون ۵۱۵ هزار و ۹۸۶ نفر و شمار قربانیان آن در این کشور به ۴۱۲ هزار و ۳۹۳ نفر میرسد.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در ایالتهای آمریکا :(منبع نیویورک تایمز)
ایالت کالیفرنیا که در هفتههای اخیر از نظر تعداد مبتلایان به کرونا در رده دوم قرار گرفته بود، بار دیگر با یک میلیون و ۸۸۰ هزار و ۵۴۰ مورد ابتلا و ۲۲ هزار و ۶۷۵ مورد فوتی به کانون بیماری کرونا در آمریکا تبدیل شده است و ایالت تگزاس هماکنون با یک میلیون و ۵۹۳ هزار و ۴۷۱ مورد ابتلا و ۲۵ هزار و ۸۲۷ مورد فوتی به رده دوم انتقال یافته است. ایالت نیویورک نیز که زمانی کانون کووید-۱۹ در آمریکا بود، هماکنون با ۸۴۸ هزار و ۴۲ مورد ابتلا در رده پنجم ایالات آمریکا با بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا ویروس قرار دارد. نیویورک نیز با ۳۶ هزار و ۴۳۱ مورد فوتی، همچنان بیشترین تعداد قربانیان کرونا در آمریکا را به خود اختصاص داده است.
به گزارش «سی ان ان» در ایالت کالیفرنیا مقامات شاهد شیوع خارج از کنترل کرونا هستند و تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر در این ایالت بر اثر بحران شیوع ویروس کرونا جان باختهاند. در اکثر مناطق ایالت کالیفرنیا بیمارستانها با کمبود شدید ظرفیت خالی تختهای آیسییو روبرو شدهاند و افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا فشار زیادی را به کادر بهداشت و درمان وارد کرده است. مقامهای ایالت کالیفرنیا تدابیر قرنطینهای و محدودکننده شدیدی را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ کردهاند، آن هم در شرایطی که استفاده از واکسن کرونای شرکت «فایزر» آغاز شده است.
نتایج تحقیق و بررسی مرکز «پیو» از ده ها کشور جهان حاکی از آن است که مردم آمریکا و بریتانیا کمترین رضایت را از عملکرد حاکمان کشورشان در مقابله با شیوع ویروس کرونا دارند. بر اساس این نظر سنجی مردم آمریکا و بریتانیا بر این باورند که دولت های آنها ضعیف ترین عملکرد را در مقابله با شیوع ویروس کرونا داشته اند. این تحقیق توسط مرکز پیو از ۱۴ کشور توسعه یافته در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا انجام شده است. در حالی که به طور کلی ۷۳ درصد مردم این کشورها اعلام کرده اند که عملکرد دولت های آنها برای مقابله با ویروس کرونا خوب و مناسب بوده است، ولی این رقم در بریتانیا ۴۶ و آمریکا ۴۷ درصد بوده که پایین ترین رتبه در این جدول به شمار می رود.
رشد فزاینده شیوع کرونا در آمریکا در حالی رخ داده است که در روز ۱۲ دسامبر (۲۲ آذر) سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده از واکسن کووید ۱۹ شرکت «بیو. ان. تک – فایزر» را تایید کرد. به طور دقیقتر سازمان غذا و داروی آمریکا اجازه استفاده اضطراری از این واکسن را برای افراد ۱۶ ساله و بالاتر صادر کرده است.
واکسن کووید۱۹ شرکت آمریکایی «مودرنا» نیز شامگاه ۲۸ دسامبر (۲۸ آذر) توانست مجوز استفاده اضطراری را از سوی اداره غذا و دارو و همچنین بنیاد ملی سلامت آمریکا دریافت کند. با وجود خوش بینی های پدید آمده، اما اکثر کارشناسان معتقدند آغاز واکسیناسیون در آمریکا به معنای غلبه بر ویروس کرونا نیست و «آنتونی فاوچی» مدیر «موسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا» ابراز امیدواری کرده است رسیدن به وضعیت ایمنی گلهای تا پاییز و رسیدن به «حالت عادی» تا پایان سال ۲۰۲۱ در آمریکا امکانپذیر شود.
دکتر آنتونی فاوچی همچنین هشدار داد «شروع توزیع واکسن کرونا به معنای پایان یافتن جهش کنونی در میزان تلفات ناشی از این ویروس نیست. به گفته او اوضاع همهگیری در موسم کریسمس ممکن است از همیشه بدتر شود. احتمالاً تا هفتهها و شاید بیش از آن شاهد کاهش چشمگیری نباشیم.» مقامات بهداشت و درمان آمریکا به مردم توصیه کردهاند که اکثریت قریب به اتفاق آمریکاییها در بهترین حالت تا پایان بهار سال ۲۰۲۱ به این واکسن دسترسی نخواهند داشت، یعنی در ماههای آینده همچنان رعایت مقررات بهداشت عمومی مانند پوشیدن ماسک، فاصلهگیری اجتماعی و پرهیز از گردهماییهای بزرگ برای مهار این ویروس جدید ضروری است.
این جملهای بود که جو بایدن در سخنرانی بعد از اعلام پیروزیاش در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت تا رسما اعلام کند که مهار این بیماری، نخستین اولویت دولت او خواهد بود. «کارمان را با کنترل کرونا آغاز میکنیم.» بایدن تنها ساعاتی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از تشکیل یک ستاد مقابله با شیوع کرونا در آمریکا خبر داد.ستاد خود را آماده می کند تا پس از انتقال قدرت در کاخ سفید وضعیت تیره و تار بهداشت آمریکا را ترمیم کند. با این حال به نظر می رسد جو بایدن برای مهار کرونا در آمریکا روزهای سختی در پیش دارد و به اعتقاد کارشناسان امکان موفقیت او در این خصوص با، اما و اگرهای زیادی مواجه است.
علی ظریف ,پژوهشگر اداره پژوهش خبری