معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: الگوی مصرف در حوزه محصولات کشاورزی نیاز به اصلاح دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: تولیدات کشاورزی کشور در ۸ سال اخیر رشد ۳۰ درصدی داشته است، اما منابع تولید محدود است و باید الگوی مصرف متناسب با منابع کشور ترویج شود و الگوی مصرفی که در آن اسراف و دور ریز زیاد باشد به منابع کشور آسیب میرساند.
وی ادامه داد: به طور مثال، سرانه مصرف روغن در دنیا ۱۲ کیلوگرم است در حالی که در ایران ۱۹ کیلو است در حالی که ۸۰ درصد روغن کشور وارداتی است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: از یک سو باید برای ارتقای خوداتکایی کار کنیم و از سوی دیگر همه کمک کنیم تا الگوی مصرف در کشور اصلاح شود.
وی افزود: از مهمترین کارهای سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی کمک به ایجاد منابع و سرمایه پایدار برای بهره برداران و ورود علم و دانش به حوزه تولیدات کشاورزی است.
بازرگان اضافه کرد: تولید محصولات کشاورزی در سال ۹۲، ۹۷ میلیون تن بوده که این رقم در حال حاضر به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است و این یکی از مهمترین محرکهای این موضوع، تلاشهای سازمان تحقیقات میباشد.
وی گفت: تحقیقات در مورد برنج، کیفیت کود، پرورش میگو، زراعت، چوب و آبخیزداری از مهمترین موضوعاتی است که در حال حاضر در دستور کار سازمان تحقیقات قرار گرفته است.
بازرگان افزود: در سال ۹۲ تعداد یافتههای پژوهشی ۱۲۱ عدد بود که در حال حاضر این رقم به ۴۷۳ یافته رسیده است.
معاون وزیر کشاورزی گفت: در ۸ سال اخیر فناوری ۹ محصول جدید واکسن دام و طیور در کشور ایجاد و به بخشهای مربوطه معرفی شده است ضمن این که در تجاری سازی دانش فنی نیز در ۶ سال اخیر رشد ۱۳۰ درصدی داشته ایم.
وی افزود: در حوزه شرکتهای دانش بنیان در سال ۹۲، ۲۷۹ شرکت دانش بنیان فعال بودند که در حال حاضر به این رقم شرکتها به ۸۶۲ رسیده است
معاون وزیر کشاورزی گفت: همچنین تولید هستههای اولیه بذرهای محصولات زراعی از ۵ هزار تن به ۷ هزار تن در شش سال اخیر افزایش یافته است.
آقای بازرگان افزود: در حوزه شناسنامه دار شدن نهالها هم پیشرفتهای خوبی حاصل شده در حالی که در سال ۹۲، ۲۵ هزار ۳۶۰ نهال شناسنامه دار بودند و هم اکنون به ۷۳۰ هزار اصل نهال رسیده است.
وی اضافه کرد: ثبت و کنترل کیفی کود برای نخستین بار کلید خورده و از ۱۲ هزار برند فرمول کودی که مراجعه کرده اند ۱۰ هزار شماره ثبت صادر شده و ۲ برند فرمول هم به دلیل رعایت نکردن کیفیت، ثبت نشده است.
معاون وزیر کشاورزی گفت: سرانه آموزش بهره برداران در کشور ۴ برابر شده و توانمندسازی زنان روستایی نیز ۴ و نیم برابر افزایش یافته است.
آقای بازرگان در پایان افزود: در کشور تولید بذر تراریخته نداریم، اما دانههای ذرت و کنجاله سویا به صورت تراریخته وارد میشوند البته به طور کامل تحت کنترل است اکثر آنها به مصرف دام و طیور میرسند و به صورت مستقیم به مصرف انسان نمیرسد و پس از ورود به چرخه ای، مصرف میشوند که براساس یافتههای علمی تاثیری در سلامتی انسان ندارند.