همدان:
راه اندازی آزمایشگاه تراریخته، نخستین بار در غرب کشور
آزمایشگاه تراریخته و تشخیص مولکولی، در دانشکده غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان، راه اندازی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان ، مدیر نظارت بر کنترل کیفی آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تشخیص نوع گوشت دام در سوسیس و کالباس در آزمایشگاه تراریخته و تشخیص مولکولی همدان انجام و محصولات تراریخته دانههای روغنی مثل سویا ، کلزا و ذرت را شامل می شود.
آقای حشمتی افزود : مدیر نظارت بر کنترل کیفی آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیش از یک میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات این آزمایشگاه اختصاص داده شده است افزود : تشخیص نوع گوشت دام در سوسیس ، کالباس و همبرگر ، پیشتر در وزارت بهداشت انجام میشد.
روند رو به رشد جمعیت در جهان ، دغدغه امنیت غذایی را افزایش داده است. در نتیجه دولتها به دستکاری ژنتیکی برای تولید غذای بیشتر روی آوردهاند. کشورهای آمریکا، چین و استرالیا عمده تولیدکنندگان محصولات تراریخته در جهان به شمار می آیند.
به علت نبود تضمین کافی برای ایمنی مواد غذایی تراریخته و از طرفی تایید نشدن مضرات احتمالی مصرف محصولات تراریخته در مطالعات انجام شده، اجماع نظر در خصوص مزایا یا معایب مصرف این محصولات وجود ندارد و بر این اساس دولت مکلف به برچسب گذاری محصولات تراریخته برای آگاهی بخشی به مصرفکنندگان شده است.
تشخیص محصولات تراریخته و ارائه گزارش به سازمانهای نظارتی به عنوان آزمایشگاه همکار از جمله اهداف راهاندازی آزمایشگاه های تراریخته است.