پخش زنده
امروز: -
متخصص خون و سرطان گفت: درمان سرطان، کاری گروهی است و ضرورت دارد با توسعه رشتههای بینابینی درمان سرطان را تسریع بخشیم.
دکتر اردشیر قوام زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مدیکال آنکولوژی فقط ۳۰ سال سابقه در جهان دارد و خوشبختانه با توسعه این رشته در کشورمان، حدود ۴۰۰ نفر متخصص مدیکال آنکولوژی آموزش دیدهاند.
وی گفت: همزمان با گسترش این رشته نوپا در کشور مشخص شد نیاز است برای درمان بهتر بیماری سرطان بین این رشته و سایر رشتهها پیوند صورت گیرد.
قوام زاده با اشاره به اینکه امروز ۷۰ نوع بیماری سرطان خون در کشور پیوند میشود، ادامه داد: درحال حاضر ۱۹ مرکز پیوند سرطان در کشور داریم که در آنها سالیانه بیش از هزار پیوند انجام میشود.
وی افزود: با این پیشرفتها به این نتیجه رسیدهایم که ایجاد رشتههای بین رشتهای میتواند روند درمان سرطان را تسریع کند.
قوام زاده گفت: این رشتهها همان رشتههای مدیکال انکولوژی هستند مثل کاردیوآنکولوژی که پیوند بین تخصص قلب و سرطان شناسی است.
این فوق تخصص خون و سرطان با اشاره به اینکه این رشتههای بینابینی منجر به ایجاد تیمهای درمانی و انجام کارهای تحقیقاتی در درمان بیماری سرطان میشود، افزود: در مراکز سل تراپی نیز موفق به بهرهمندی از دانش متخصصان همین رشتههای بینابینی در مراکز وابسته به جهاد دانشگاهی هستیم.
وی با اشاره به این که بروز سرطان در جهان رو به افزایش است، گفت: سرطان در ایران از متوسط جهانی کمتر است به علت این که از محصولات تراریخته در کشور ما کمتر استفاده میشود.
قوام زاده با اشاره به اینکه در کشور ما بیماریهای قلبی و عروقی و تصادفات، بیشترین میزان مرگ و میر را به جای میگذارند، افزود: پس از این دو مورد، سرطانها سومین عامل مرگ و میر در ایران هستند البته با توجه به رشد بیماریها و افزایش سن جامعه به نظر میرسد سرطان نقش بیشتری در مرگ و میر خواهد داشت.
این متخصص خون و سرطان گفت: کنترل سلامت غذایی، رصد علمی محصولات تراریخته و پرهیز از دخانیات و آلودگی هوا میتواند بروز سرطان را کاهش دهد.