فشار خون بالا در ۹۰ درصد افراد، علت شناختهشده ندارد، بیشتر بیعلامت است و قاتل بیصدا نامیده میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برای این که خون در رگها جاری شود و مواد غذایی و اکسیژن را به اعضای مختلف بدن برساند، نیاز به نیرویی است که فشار خون نامیده میشود. اگر نیروی وارده از جریان خون به دیواره رگها فشار بیش از حد نرمال وارد کند، فرد دچار پرفشاری خون شده است. فشار خون بالا در ۹۰ درصد افراد، علت شناخته شدهای ندارد و چون اغلب بیعلامت است، قاتل بیصدا نامیده میشود.
روشهایی برای درمان فشار خون
کاهش فشار خون با جو دوسر
جوی دوسر حاوی مواد مغذی، معدنی و ویتامینهای مختلف است و میتواند به عنوان یک صبحانه مفید در نظر گرفته شود. جو دوسر به سلامت قلب، کاهش وزن، کاهش خطر افزایش وزن، کاهش احتمال دیابت و تنظیم فشار خون کمک میکند.
درمان فشار خون با مصرف دارچین
دارچین نیز بسیار پر طرفدار و پر استفاده است. برخلاف تصورات عموم مردم، دارچین باعث کاهش فشار خون میشود. طبق مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۶ که در کشور امریکا انجام شده است، مصرف دارچین میتواند فشار خون بالای ناشی از افزایش قند خون را کاهش دهد. توجه داشته باشید که مصرف دارچین به صورت دارویی فقط باید تحت نظر پزشک انجام شود چرا که میتواند با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده است و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود. داروهایی مانند: وارفارین، آسپرین، فلوکستین، پلاویکس، استامینوفن، سیتریزین و …
درمان فشار خون با مصرف ریحان
ریحان یکی از گیاهان خوشطعم و پرطرفدار است که فواید و خواص بسیار زیادی برای سلامت عمومی بدن دارد. یکی از درمانهای خانگی مؤثر و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا مصرف ریحان است. ریحان حاوی ویتامین C، ویتامین A و روی است که میتواند برای درمان مشکلات معده، سردرد، سرماخوردگی و کاهش فشار خون بسیار مفید باشد. برگ ریحان تازه بیشترین تأثیر را در این مورد دارد و میتوانید از آن در سالاد و یا انواع سوپهای مختلف استفاده کنید.
تأثیر دانه کتان بر روی فشار خون
یکی دیگر از گیاهان دارویی مفید و معروف برای کاهش فشار خون، دانه کتان است. دانه کتان حاوی مقادیر بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است و میتواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را کاهش دهد. همچنین دانه کتان میتواند تحمل بدن را نسبت به گلوکز افزایش داده و تاثیر انسولین را در بدن افزایش دهد.
مصرف کتان جهت درمان فشار خون بالا مفید است
برای استفاده از این خواص دانه کتان میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کند. برای مثال روغن دانه کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است. علاوه بر این میتواند تحت نظر پزشک، از مکملهای دارویی حاوی روغن کتان نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که در صورت ابتلا به سرطان تخمدان و یا رحم و داشتن مشکلات هورمونی نباید از روغن دانهای کتان استفاده کنید چرا که میتواند تعادل هورمون استروژن را در بدن تحت تاثیر قرار دهد.
دانه کتان و مکملها و روغنهای حاوی آن، با داروهای کنترل قند خون مانند متفورمین و داروهای هورمونی مانند داروهای پیشگیری از بارداری تداخل دارد.
توصیههای خوراکی و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا
- برای درمان فشار خون بالا عناب را بجوشانید و آب آن را بفشارید و میل کنید.
- خیار تازه را روزی سه عدد صبح ناشتا و عصر و شب قبل از خواب بی نمک میل کنید.
- تخم خیار را دم کرده روزی یک مثقال تا ده روز عصرها میل کنید.
- برای کاهش فشار خون بالا تخم شنبلیله را روزی سه مثقال صبح و عصر و شب میل نمائید.
- در غذا و کوکو و آش و سوپ خود شنبلیله را بگنجانید که در پائین آوردن فشار خون مفید است.
- برای درمان فشار خون بالا گریپ فروت صبح ناشتا میل شود.
- برای کم کردن فشار خون نارنج را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- انگور برطرف کننده فشارخون است، ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.
- ریشه و برگ توت فرنگی ۳ گرم را در ۱۰۰ سی سی آب جوشانده به سه نوبت میل شود.
- کسانی که فشار خون دارند خرما کمتر مصرف کنند.
- میوه نارس خرمالو باعث کاهش فشار خون میشود.
- خوردن زالزالک باعث کاهش فشار خون میشود.
- فندق پایین آورنده فشار خون است.
- به طور مرتب گلابی میل شود.
- پرتقال و سیب درختی ضد فشار خون است.
ریشه و برگ خشک توت فرنگی را به مقدار سی گرم در یک لیتر آب بجوشانید و در طول روز هر قدر مایل بودید بنوشید. همچنین دمکرده سرخ ولیک به مقدار چهل گرم در یک لیتر آب برای پائین آوردن فشار خون مفید است.
- دم کرده قراقاط فشار خون را پائین میآورد.
- برای درمان فشار خون بالا زغال اخته ۱۰ صبح و ۵ عصر هر دفعه ۵۰ گرم میل شود.
- برگ درخت زیتون ۳ گرم را با ۳۰۰ سی سی آب جوش ۲۰ دقیقه دم کرده روزی سه فنجان میل شود.
- هسته هلو باعث کاهش فشار خون میشود با احتیاط مصرف شود روزی یک عدد به مدت ۷ روز در ماه میل شود.
- هسته شلیل باعث کاهش فشار خون میشود روزی یک عدد به مدت ۷ روز میل شود، زیاد مصرف نشود سمی است.
- طالبی صبح و عصر میل شود.
- بعد از هر غذا ۲ عدد عناب و یک قاشق چایخوی زرشک میل شود.
- ۲۰ عدد عناب را در شیر خیس کرده و صبح ناشتا به مدت یک هفته میل شود.
احتیاط:
- در فشار خون از خوردن بادنجان، گوجه فرنگی، نمک، اسفناج، شیرینیجات، و مواد نفاخ و هندوانه و مایعات زیاد خودداری کنید. عصبانی شدن هم فشار خون را بالا میبرد.
- قهوه برای بیماری فشار خون مضر است.
- اشخاصی که فشار خون آنها بالا است، باید در خوردن جوانه گندم احتیاط کنند و موقع شدت مرض، آن را مصرف نکنند.
منبع: بخش سلامت بیتوته