پخش زنده
امروز: -
با توجه به رعایت شیوه نامه های بهداشتی و استفاده از ماسک، روند شیوع کرونا در استان ها رو به کاهش است.
به گزارش خبرگزاری صدا سیما، دکتر حمید عمادی متخصص بیماریهای عفونی در یک نشست با حضور تعدادی از مسئولان استانی، گفت: افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی شرایط طاقت فرسایی برای پرسنل بیمارستان ایجاد کرده و با توجه به آمار بالای مراجعه کنندگان شرایط بحرانی تر شده است.
دکتر عمادی گفت: در اسفند مراجعات به دلیل نگرانی ها بود اما اکنون بیمارانی که واقعا نیاز به مراجعه دارند در بیمارستان حضور دارند و غربالگری انجام می شود اما با توجه به رعایت نکردن مردم و از بین رفتن ترس شیوع بیماری و میزان مراجعات افزایش یافته است.
دکتر عمادی درباره علائم بیماری گفت: سرماخوردگی در تابستان مرسوم نیست اما با علائم ویروس کرونا اشتباه نکنیم.
عفونت تنفسی،تنگی نفس، سردرد، بی اشتهایی، تب و بدن درد، از دست دادن حس بویایی و چشایی از علائم بیماری کروناست که باید به پزشک مراجعه کند اما اگر علائم خفیف بود بهتر است در منزل بمانند و از مسکن ها استفاده کنند.
افرادی که بیماری زمینه ای دارند و مسن ترها باید به صورت ویژه بررسی شوند. مردم به علت نگرانی آزمایش می دهند.
در آزمایش بینی ویروس چک می شود و آزمایش خون نیز میزان آنتی بادی و پادزهرهایی که بدن در مقابله با ویروس می سازد چک می شود.
برخی از ادارات از کارمندان تست کرونا می گیرند اما برای حضور در مراکز برای تست کرونا به صورت شخصی توصیه نمی شود بلکه با توجه به نظر پزشک تست گرفته می شود.
متخصص بیماریهای عفونی افزود: افراد زیر 20 سال و افرادی که زمینه بیماری خاصی ندارند بهتر است با مشاهده علائم در منزل بمانند و قرنطینه شوند و در جامعه نیز حضور نداشته باشند.
دکتر عمادی افزود: کیت های آزمایشگاهی هزینه های زیادی دارد و انجام هر آزمایش بار هزینه ای زیادی را به آزمایشگاه ها نیز وارد می کند.
او درباره افراد ناقل بیماری نیز گفت: این بیماران بهتر است در خانه بمانند و به محل کار خود نروند، در خانه بمانند و استراحت کنند و در صورت مشاهده علائم بیماری به صورت جدی به پزشک مراجعه کنند.
رعایت فاصله گذاری اجتماعی و موارد بهداشتی می تواند از شیوع بیماری جلوگیری کند.
متخصص بیماریهای عفونی افزود: تغذیه افراد مبتلا به دلیل بی اشتهایی بسیار مهم است، پرهیز غذایی در زمان بیماری اهمیت ندارد و هر ماده غذایی با توجه به میل بیمار توصیه می شود. تغذیه برای افراد مبتلا به دلیل دفع بیش از حد بسیار مهم است.
دکتر عمادی گفت: داروهای ناپروکسن برای کاهش درد توصیه می شود. داروهای گیاهی نیز در طب سنتی استفاده می شود اما همه این موارد در مرحله آزمایش است و هنوز قطعی نشده است.
او افزود: امکان ابتلای مجدد افراد بهبود یافته نیز وجود دارد و پیش بینی ها تاکنون غلط درآمده است.
60 درصد مردم ایلام ماسک می زنند
آقای سلیمانی استاندار ایلام هم در ارتباط تصویری در این گفتگو گفت: در اردیبهشت و خرداد وضع استان از نظر بیماری بهتر شد اما مردم به گمان اینکه بیماری از بین رفته است تجمعات را افزایش دادند که وضع استان قرمز شد.
او افزود: تا پایان خرداد 1670 مبتلا داشتیم که از خرداد به بعد 4540 نفر مبتلا به کرونا داشته ایم که میزان مبتلایان و فوتی ها افزایش یافته است تاجایی که هر سه روز به طور متوسط 5 نفر جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست می دهند.
او افزود: 60 درصد مردم اکنون ماسک می زنند و ادارات نیز ملزم به رعایت موارد بهداشتی و استفاده از ماسک شده اند، در همین راستا دو کمیته نظارت بر ادارات سازمان ها و نهادهای حکومتی و دولتی و کمیته ای هم بر بخش بازار و بخش دولتی تشکیل شده است و کنترل و نظارت ها برای مدیریت و کنترل بیماری جدی تر شده است.
او درباره چالش جدی در ایلام گفت: یکی از کمپ های نگهداری مددجویان مشکل پیدا کرده و تعداد زیادی از مددجویان به کرونا مبتلا شده اند. استاندار ایلام به ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی و مسائل بهداشتی تاکید کرد.
عادی انگاری سبب اوج گرفتن کرونا شد
آقای گراوند استاندار بوشهر نیز گفت: تا 17 خرداد استان بوشهر وضع عادی داشت و تا این زمان 17 نفر فوتی داشتیم اما بعد از درگیری استان خوزستان به کرونا با توجه به مراودات و رفت و آمدها از 17 خرداد به بعد آرام آرام وارد وضع جدیدی شدیم تاکنون بیش از 7 هزار و 300 نفر مبتلا و 200 فوتی داشته ایم. بعد از بازگشایی ادارات و بازار موجب شد میزان ابتلا به کرونا افزایش یابد و میزان ورودی به بیمارستان ها نیز افزایش یافت.
استاندار بوشهر گفت: عادی انگاری در رعایت ویروس کرونا باعث اوج گرفتنِ مبتلایان شد.
از دو هفته قبل با پیگیری ها و کمک ستاد کرونا محدودیت ها اعمال شد و پویش ماسک زدن نیز آغاز شد. با توجه به رعایت 96 درصدی نظام اداری و 60 درصدی مردم نسبت به ماسک زدن استان بوشهر ثبات گرفته و تعداد ورودی ها به بیمارستان ها نیز رو به کاهش است.
او افزود: کم هزینه ترین ابزار مقابله با کرونا ماسک زدن است که رعایت موارد بهداشتی و شستشوی دست ها نیز به کاهش بستری و فوتی ها کمک خواهد کرد.
75 درصد مردم فارس زدن ماسک را جدی گرفته اند
آقای رحیمی استاندار فارس گفت: در هفته های اخیر روند بیماری صعودی شده به طوریکه استان در وضعیت قرمز قرار گرفته است و 91 درصد تخت های بیمارستانی و 93 درصد آی سی یوهای بیمارستانی نیز درگیر شده اند.
رحیمی افزود: با افزایش روند ابتلا به کرونا در استان شاهد وضعیت قرمز در 21 شهر فارس هستیم.
استاندار فارس درباره رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان نیز گفت: بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیش از 75 درصد افراد استفاده از ماسک را جدی گرفته اند.
استانداری نیز در شهرها شرایط سختگیرانه ای در نظر گرفته و 250 اکیپ با همکاری شهرداری برای کنترل رعایت موارد بهداشتی و پروتکل ها در نظر گرفته شده است.
چشم انداز روشن برای دوهفته آینده در آذربایجان شرقی
آقای راستگو معاون استاندار آذربایجان شرقی در ارتباط تصویری گفت: از ابتدای شروع بیماری بیش از 65 هزار نفر به مراکز بهداشتی مراجعه داشتند . او افزود: تاکنون بیش از 22 هزار نفر در استان کرونا گرفته اند و بیش از 3.5 درصد نیز فوتی داشته ایم. در سه هفته گذشته به دلیل جابجایی ها در استان روند افزایشی داشته ایم.
معاون استاندار آذربایجان گفت: ارزیابی می شود در دو هفته آینده با همکاری مردم بیماری کنترل شود. در سطح ادارات بالای 90 درصد استفاده از ماسک رعایت شده، در اماکن عمومی و سایر مشاغل نیز بیش از 60 درصد و در حمل و نقل عمومی هم بیش از 70 درصد استفاده از ماسک جدی گرفته شده و در شبکه های محلی و اجتماعی و سازمان های مردم نهاد نیز در اطلاع رسانی و آموزش به مردم بسیار خوب عمل شده است.
تعداد مراجعان بیمارستان ها در خوزستان در حال کاهش است
آقای غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در ارتباط تصویری گفت: در شرایط فعلی تعداد مراجعین به بیمارستان ها در دو هفته گذشته رو به کاهش است، تعداد بستری ها و فوتی ها نیز کاهش یافته است.
همکاری مردم در استفاده از ماسک قابل ملاحظه بوده است، برگزاری مراسم ترحیم نیز با ممانعت بیشتری مواجه شده و همه شهرهای استان با سیاست های لازم کنترل می شود.
استاندار خوزستان گفت: بهبود نسبی بیماران رو به افزایش است و در صورت همکاری بهتر و بیشتر مردم شاهد سیر نزولی بیشتر بیماری خواهیم بود.
روند کاهشی در تعداد مراجعین و بستری ها قابل مشاهد است. اکنون شهرهای دزفول، آبادان و بهبهان نیز روند کاهشی داشته اند اما با توجه به تعداد بیشتر جمعیت تعداد مراجعین و بیماران بیشتر بوده است.
بازرسی ها و توزیع ماسک در نقاط مختلف استان ادامه دارد. کمک های مومنانه بخصوص برای افرادی که در خانه قرنطینه هستند ادامه دارد.
بر اساس آخرین آمار ، در فاصله 27 تا 28 تیر ، استان های آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران، کرمان و فارس در وضعیت قرمز و استانهای خوزستان و زنجان در وضعیت هشدار قرار گرفته اند که به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، همکاری مردم در رعایت شیوه نامههای بهداشتی دلیل روند کاهش ابتلا و بستری بیماران در استان ها بوده است.