سلامت و بهداشت؛
درمان آنفلوآنزا با خرمای قرمز
مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش،
میوهٔ عناب که دارای خاصیت های دارویی بسیار زیادی است بعد از رسيدن به رنگ قرمز و زیتونی شکل درآمده و چروک می خورد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» هم می نامند.
عناب میوهای با خواص دارویی قابل توجهی است که با تقویت سیستم ایمنی بدن میتواند با توجه به شیوع آنفلوانزا و کرونا نقش موثری در پیشگیری از آنها ایفا کند.
عناب یکی از میوههای دارای خواص دارویی و پرمصرف در بین مردم از زمانهای گذشته تاکنون بوده است که عمدتاً خواص آن را در درمان سرماخوردگی، خونسازی و به اصطلاح بومی صاف کردن و تصفیهی خون ذکر کردهاند.
این میوه در بین گروههایی از جامعه به خصوص افراد دارای بیماریهای فشار خون و سرماخورده بیشتر مصرف میشود و با توجه به ارزش دارویی آن در افزایش ایمنی بدن به نظر میتواند میوه و گیاه دارویی مناسبی برای پیشگیری از بیماریهای مسری مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی باشد.
خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عناب:
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می شود. حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
عناب و قند خون
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کنندهای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک میکند.
عناب و سرماخوردگیمصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب میشود و به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک میکند.
اگر دچار سرماخوردگی شدهاید و از خشکی سینه و سرفه رنج میبرید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف میکند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
فواید عناب برای دندان:
عناب دندانها را در برابر پوسیدگی مقاوم میسازد. برای درمان دندان درد سائیده عناب را در محل کرم خوردگی دندان بگذارید.
فوايد عناب براي پوست و مو:
- به علت دارا بودن انتیاکسیدانها، روند پیری پوست را کاهش میدهد.
- عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع میکند و سبب روشنی پوست میشود.
- عناب برای خشکی و خارش پوست،استفاده می شود.
- برای رفع خارش بدن جوشاندة عناب را با شكر شیرین كنید، میل شود.
- خوردن عناب بیماری پوستی گال یا جرب را كاهش میدهد روزانه چند دانه میل كنید.
- برای درمان كهير و خارش پوست 50 عدد عناب را با یك لیوان آب جوشانده صاف كرده، صبح ناشتا با سكنجبین مخلوط نموده میل شود. عناب خشك شده را با عسل مخلوط كرده در محل خارش و كهیر بمالید.
- عصاره عناب خاصیت رفع و کاهش چین و چروک و خشکی و قرمزی و رفع آفتاب سوختگی است.
- رشد موی سر را زیاد می كند.
- استفاده از مغز این میوه در زخمها و بریدگیها، سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها میشود.
- به علت داشتن اسیدآمینه های مهم، باعث بهبود روند زخم است.
- برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید.
نحوه درست کردن جوشانده عناب:
برای تهیه جوشانده مقدار 15 گرم از ریشه عناب را با نیم لیتر آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و بعداز صافی کردن برای جلوگیری از ریزش موها 10 دقیقه قبل حمام موها را با این محلول ماساژ دهید.
برای تهیه دم کرده عناب میوه های عناب را به میزان 10 عدد میوه در یک لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کنید و این دم کرده را برای ایجاد آرامش و کاهش استرس میل کنید.