شیوع کرونا و بی توجهی به بیماری مالاریا سبب ۲ برابر شدن ابتلا به اين بيماري در سال جاری در جهان و به ويژه در آفریقا شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ يک مقام سازمان جهانی بهداشت در مصاحبه اي با اين شبکه گفت شیوع کرونا و بی توجهی به بیماری مالاریا سبب ۲ برابر شدن ابتلا به اين بيماري در سال جاری در جهان و به ويژه در آفریقا شده است.
در ابتدا مجری این شبکه تلویزیونی گفت سازمان جهانی بهداشت هشدار داد موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری مالاریا در آفریقا امسال میتواند به دو برابر یعنی ۷۷۰ هزار نفر افزایش پیدا کند.
این به دلیل اختلال در ارسال دارو برای مقابله با مالاریا ناشی از شیوع کرونا است. این سازمان بسیاری از برنامههای درمانی و پیشگیری خود را به خاطر شیوع کرونا به حالت تعلیق درآورده است.
در ادامه خبرنگار این شبکه تلویزیونی از نایروبی گزارش داد ما در بیمارستانی در شهر کسیمو در غرب کنیا هستیم. کادر درمانی در حال رسیدگی به بیماران مبتلا به مالاریا هستند. آوردن بیماران به بیمارستان در وضع شیوع کرونا کار دشواری است.
در ادامه مادر یک کودک مبتلا به مالاریا گفت به خاطر شیوع کرونا این موضوع سبب شده است که فرزند من در معرض ابتلا به کرونا قرار گیرد. علاوه بر کرونا بیماران دیگری هم در بیمارستان حضور دارند.اما ما باید خطر را به جان بخریم و فرزند خود را به بیمارستان بیاوریم.
در ادامه خبرنگار گفت کادر درمانی معتقدند افراد زیادی از مالاریا رنج میبرند ولي به بیمارستان دسترسی ندارند.
در ادامه یکی از کارکنان این بیمارستان گفت ما هم اکنون در دوران شیوع کرونا هستیم. این موضوع سبب شده است که بسیاری از افراد مبتلا به مالاریا به بیمارستان مراجعه نکنند. آنها از مراجعه به بیمارستان هراس دارند. آنها میترسند که به کرونا مبتلا شوند.
در ادامه خبرنگار گفت:شهر کسیمو بر روی کمربند مالاریا در کنیا قرار دارد و شیوع مالاریا در این منطقه امری معمول است. آبهای راکد محلی مناسب برای افزایش جمعیت پشههای ناقل مالاریا هستند.
در ادامه مادر یکی دیگر از کودکان مبتلا گفت یکی دیگر از فرزندان من هم مالاریا دارد. او هم اکنون به مدت ۳ ماه تحت درمان قرار دارد. این وضع ادامه دارد و او هنوز درمان نشده است. سه ماه است که من درگیر این موضوع هستم.
در ادامه خبرنگار افزود براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، همه گیری کرونا خدمات رسانی منظم به بیماران مبتلا به مالاریا را دچار اختلال کرده است و این احتمالا سبب افزایش ابتلا به بیماریهای قابل درمان و مرگ ناشی از آنها و از جمله مالاریا میشود. بحران کرونا همچنین سبب کمبود پوششهای مقابله با پشههای ناقل مالاریا شده است.
مالاریا یکی از عوامل مرگ و میر در سطح جهان است. این بیماری دومین بیماری کشنده در آفریقا است.۹۲ درصد موارد مرگ و میر مرتبط با مالاریا در جهان در آفریقا هستند. اگر چه در دهههای اخیر ریشه کنی مالاریا با موفقیتهایی همراه بوده است. اما شیوع کرونا به منزله سدی در سر این راه است. چند ماه آینده برای مقابله با کرونا و مالاریا ماههای مهمی هستند و مقامات کشورها باید توازنی را در این رابطه برقرار کنند.
در ادامه دکتر آکپاکا کالو (Akpaka Kalu) مقام سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به این سوال مجری شبکه که پرسید به نظر شما توجه به موضوع کرونا تا چه اندازه میتواند سبب افزایش مرگ و میر ناشی از مالاریا در آفریقا شود، گفت ما شاهد آسیب پذیر شدن افراد در برابر کرونا و همچنین مالاریا هستیم. ما بارها در این رابطه صحبت کرده ایم. اگر اقدامی برای این وضع نشود امسال شاهد از بین رفتن ۷۵۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به مالاریا خواهیم بود. اما تاکنون به توجه به منابع مالی که در اختیار کشورها قرار میگرفت آنها توانسته بودند از شیوع مالاریا جلوگیری کنند. ما امیدواریم که این پیش بینی محقق نشود.
در ادامه خبرنگار پرسید سازمان بهداشت جهانی چه اقداماتی برای مقابله با مالاریا در نظر گرفته است؟
مقام سازمان جهانی بهداشت در امور آفریقا گفت برای مثال کشورها برنامههایی برای توزیع پوششهای مقابله با پشههای ناقل مالاریا دارند. ما خوشحالیم که کشورها برخی از این پوششها را توزیع کرده اند. همچنین کشورها با ورود به فصل شیوع مالاریا برنامههایی درمانی و پیشگیرانه برای مقابله با مالاریا اجرا میکنند. ما شاهد این اقدامات در منطقه ساحل در غرب آفریقا هستیم. این وضع ادامه دارد؛ بنابراین ما از اقدامات این کشورها تشکر میکنیم.
وی در ادامه درباره واکسیناسیون افراد ضد مالاریا گفت مالاریا یک بیماری وحشی است؛ بنابراین برنامه واکسیناسیون افراد باید ادامه پیدا کند. این موضوع برای کودکان و بزرگسالان باید ادامه پیدا کند. هر موضوعی که سبب ایجاد مانع در مسیر این موضوع شود باید بررسی و رفع شود.باید تجهیزات محافظ بهداشت شخصی فراهم شوند. باید نظارت بر کودکان و زنان و مردان مبتلا به مالاریا فراهم شود.
این مقام سازمان جهانی بهداشت در ادامه در پاسخ به این سئوال مجری شبکه که پرسید شما بدترین سناریو را ایجاد مانع در برابر روشهای درمانی مالاریا میدانید. اما به نظر میرسد با توجه به همه گیری کرونا شاهد کاهش دسترسی به داروهای مقابله با مالاریا هستیم، گفت این یک پیش بینی است. روش ما روشی پیشگیرانه است. ما معتقدیم که کشورها روشهایی را در پیش گرفته اند که حداکثر حفاظت را برای شهروندان خود در برابر مالاریا ایجاد کنند. روشهای پیشگیرانه ما ادامه دارد و امیدواریم که این پیش بینی ها محقق نشود.