با کاهش آنتي بادي ها در بدن بيماران
افزایش تردیدها درباره اثر بخشی واکسن کرونا در آلمان
مطالعات جدید در آلمان تردیدها را درباره میزان اثر بخشی واکسن کرونا افزایش داده است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از برلین؛ بر اساس تحقیقاتی که در درمانگاه اشوابینگ مونیخ انجام شده است، آنتی بادی ایجاد شده در بهبود یافتگان از کرونا، به تدریج کاهش مییابد به این معنا که این افراد در معرض آلودگی مجدد به ویروس کرونا قرار میگیرند و همین موضوع میتواند اثر واکسن را نیز تضعیف کند.
رئيس گروه پزشکی در درمانگاه شهر مونیخ گفت: با زیر نظر گرفتن ۹ نفر از بیماران بهبود یافته از کووید ۱۹، به این نتیجه رسیدیم که آنتی بادیهای خنثی کننده ویروس کرونا به تدریج کاهش مییابند.
"کلمنس ونتنر" افزود: تعداد آنتی بادیهای ایجاد شده در بدن افراد به وخیم بودن یا خفیف بودن بیماری کووید ۱۹ بستگی دارد به طوری که در حالت وخیم تعداد بیشتر و در حالت خفیف تعداد کمتری آنتی بادی در بدن ایجاد خواهد شد.
این پژوهشگر در اوایل شروع کرونا اعلام کرده بود، آنتی بادی ایجاد شده در بدن بهبود یافتگان دستکم تا سه ماه از ابتلای مجدد جلوگیری میکند.
در عین حال مطالعه روی ۱۱۰ بیمار کرونایی نشان داد در بدن ۳۰ درصد آنها که به کووید ۱۹ خفیف مبتلا شده بودند آنتی بادی ایجاد نشده است.
نتایج مطالعات نشان میدهد که ۳۰ درصد افرادی که تاکنون به کرونا آلوده نشده اند به این دلیل بوده است که پیش از این به مجموعهای از ویروسهای خفیفی از جنس کرونا آلوده شده اند و به نوعی ایمنی در بدنشان ایجاد شده است.
محققان یک موسسه تحقیقات پزشکی در هامبورگ نیز اعلام کردند آنهایی که بدون نشانه به کرونا آلوده میشوند تعداد کمی ویروس وارد بدنشان شده است و بنابراین تعداد آنتی بادیهای ایجاد شده در خون شان نیز بسیار اندک است و به تدریج از بین میرود.