به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سایت شبکه سی ان ان آمریکا در گزارشی از سئول نوشت در کره جنوبی، مقامات وزارت بهداشت این کشور در حال حل کردن یک معما هستند و ان اینکه چرا ۱۶۳ فردی که از ویروس کرونا نجات یافته بودند بنا بر اعلام مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای کره جنوبی باز هم به این بیماری مبتلا شدند.
این مورد در چین نیز ثبت شده است و بیماران کرونایی بعد از اینکه ظاهرا بهبود یافته بودند باز هم تست ابتلای آنها مثبت شد البته در چین در این زمینه رقم و آمار رسمی وجود ندارد.
این مسئله این سئوال را ایجاد میکند که آیا امکان دارد که یک فرد دوباره با این ویروس آلوده شود؟
در کره جنوبی نسبت موارد افرادی که جواب تست مجدد آنها مثبت شده است پایین است یعنی از ۷۸۲۹ فردی که از شر ابتلا به این ویروس رها شده بودند بنا بر اعلام روز جمعه مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در کره جنوبی تنها دو ممیز یک دهم درصد باز هم به آن ویروس مبتلا شدند.
با این بیمارانی که نتیجه تست مجدد آنها مثبت میشود در سراسر جهان از جمله در کره جنوبی که به نظر میرسد مقامات توانسته اند این بیماری را مهار کنند به یک نگرانی تبدیل شده است.
کاون جون ووک معاون مرکز کنترل بیماریها در کره جنوبی گفت تا کنون نشانهای دال بر اینکه افرادی که نتیجه تست مجدد آنها مثبت شده است ناقل بیماری هستند دیده نشده است البته برخی از بیماران علایم ملایمی از خود نشان میدهند.
وی گفت موارد زیادی وجود دارد که دانشمندان درباره این بیماری نمیدانند از قبیل مسئله ایمنیای که به شکل طبیعی حاصل میشود. وی گفت «کووید-۱۹ چالش بر انگیزترین عامل بیماری زایی است که ما در دهههای اخیر با آن روبرو شده ایم. این یک دشمن سرسخت و چالش برانگیز است.»
پیدا کردن بقایای ویروس در شرایط کنونی محتملترین توضیح درباره اینکه چرا نتیجه تست مجدد افراد مثبت میشود این است که بقایایی از ویروس در بدن فرد باقی مانده است که در تست مجدد شناسایی میشود.
این مقام بهداشتی کره جنوبی گفت مرکز کنترل بیماریها در کره جنوبی در حال بررسی مجدد سه مورد مربوط به یک خانواده است که افراد بعد از بهبود یافتن باز هم در تست مجدد، آلوده به ویروس شده بودند.
در هر یک از این موارد، دانشمندان تلاش کردند ویروس را کشت دهند، ولی موفق به این کار نشدند و این امر نشان میدهد که هیچ ویروس زندهای حضور نداشت.
کره جنوبی نیز همانند بسیاری از کشورهای دیگر از یک واکنش زنجیرهای پلیمرازی رونوشت معکوس (RT-PCR) برای تست کردن ویروس استفاده میکند. در این روش، نشانههای اطلاعات ژنتیکی ویروس یا همان آر انای (RNA) آن از نمونهای که از بیمار گرفته شده است پیدا میشود.
به گفته این مقام کره ای، از آنجایی که این تستها بسیار حساس هستند این احتمال وجود دارد که حتی بعد از بهبودی فرد نیز بخشهایی از آر انای از بدن فرد پیدا شود. به گفته وی «این امر احتمال دارد و میتواند توضیحی قوی باشد.»
ژونگ نانشان کارشناس مطرح دستگاه تنفسی در چین نیز از این نظریه حمایت میکند. وی اوایل این هفته در نشستی خبری گفت از آنجایی که بخشهایی از ویروس در بدن فرد باقی میماند این احتمال وجود دارد که فرد بهبود یافته باز هم در زمان تست مجدد، مبتلا به ویروس تشخیص داده شود.
آیا فردی که نتیجه تست مجدد وی مثبت شده است میتواند دیگران را آلوده کند؟مقام بهداشتی کره جنوبی میگوید تا کنون نشانهای دال بر ناقل بودن فردی که نتیجه تست مجدد وی مثبت اعلام شده است وجود ندارد. وی میگوید «در شرایط کنونی، ما فکر میکنیم که خطر انتقال ثانویه یا ثالث وجود ندارد.»
این مسئله برای آمریکاییها نیز یک عامل نگرانی به شمار میرود.
دکتر دبورا برکس هماهنگ کننده کاخ سفید در زمینه مقابله با ویروس کرونا پنجشنبه شب در گفتگویی با سی ان ان درباره مثبت شدن جواب تست مجدد برخی از بهبود یافتگان گفت اینکه آیا این افراد میتوانند ناقل بیماری باشند هنوز به قطع یقین مشخص نیست و بررسیها در این زمینه ادامه دارد.
بعد از اعلام بهبودی بیماران کرونایی، مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای کره جنوبی توصیه میکند دو هفته بیشتر را در قرنطینه سپری کنند. سونگ ایل، چون استاد اپیدمیولوژی دانشگاه ملی سئول این هفته در مقالهای که در نشریه پزشکی بی ام جی منتشر شد به بیماران مرخص شده توصیه کرد برای مدت زمانی در قرنطینه به سر ببرند تا اطمینان حاصل شود ویروس دوباره در بدن انها شناسایی نمیشود.
این امر چه دلالتی برای آنتی بادیها دارد؟ زمانی که یک فرد در حال بهبود یافتن از ویروس باشد بدن آن فرد در حال تولید آنتی بادی است. آنتی بادیها بسیار مهم هستند، زیرا مانع از آن میشوند که فرد بار دیگر به همان ویروس آلوده شود، زیرا بدن وی میداند که چگونه با آن بیماری مقابله کند.
مثبت شدن نتیجه تست مجدد بیماران بهبود یافته این نگرانی را ایجاد کرده است که آنتی بادیها در واکنش به بیماری کووید-۱۹ چگونه فعالیت میکنند.
دکتر دبورا در پاسخ به این سئوال که آیا این احتمال وجود دارد که یک فرد بار دیگر به ویروس آلوده شود گفت «در زیست شناسی، نمیشود گفت که امری غیر ممکن است.»
مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در کره جنوبی در حال بررسی نمونههای ۴۰۰ فردی است که بعد از ابتلا به ویروس کرونا، بهبود یافته اند تا تعیین کند که آیا ابتلا به این ویروس میتواند به افراد ایمنی بدهد و اگر جواب درست است میزان آن چه اندازه است. این مقام بهداشتی کره جنوبی گفت این آزمایشها به هفتهها زمان نیاز دارد.
معاون مرکز کنترل بیماریها در کره جنوبی گفت: خلاصه مطلب این است که «ما چیز زیادی درباره کووید-۱۹ نمیدانیم.»