سودان/ افزایش تلفات کرونا در سودان به ۱۰ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت سودان از ثبت ۳۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به ۶۶ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت سودان افزود: شمار تلفات کرونا در این کشور نیز با ثبت چهار مورد جدید به ۱۰ نفر رسیده است.
رئیس جمهور گوآتمالا: شمار زیادی از مهاجران بازگشته از آمریکا به کرونا مبتلا هستند
به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور گوآتمالا اعلام کرد، شمار زیادی از مهاجرانی که روز دوشنبه از آمریکا بازگشتند به ویروس کرونا مبتلا هستند.
مکزیک/ افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در مکزیک به ۶۸۷۵ مورد
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت مکزیک اعلام کرد، این کشور تاکنون در مجموع ۶۸۷۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرده است که از این میزان ۵۴۶ نفر جان باخته اند.
کرونا بیش از آنچه تصور میشود کودکان را مبتلا کرده است
محققان علوم پزشکی در دانشگاه فلوریدای جنوبی در آمریکا اعلام کردند شمار کودکان مبتلا به کرونا بسیار بیشتر از مقداری است که در آمارها گزارش میشود و همین اشتباه، ممکن است میزان نیاز به آی سی یوهای کودکان را کمتر نشان دهد.
دکتر جیسون سالمی و همکارانش در مطالعهای که نتایج آن در شماره اخیر نشریه مدیریت و تمرین سلامت عمومی منتشر شد براورد کرده اند به ازای هر کودکی که به کرونا مبتلا شده است تعداد ۲ هزار و ۳۸۱ کودک به ویروس کرونا آلوده شده اند؛ این برآورد، بر اساس گزارشی از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در چین ارائه شده است که حاصل مطالعه بر روی ۲ هزار و ۱۰۰ کودک چینی مبتلا به کووید ۱۹ بود.
بر اساس آخرین اعلام بین ۱۸ مارس تا ۶ آوریل، در آمریکا ۷۴ کودک به علت ابتلا به کرونا، در بخش آی سی یو بستری شده اند و احتمالا ۱۷۶ هزار و ۱۹۰ کودک نیز توسط این ویروس آلوده شده اند.
کودکانی کم سنتر از دو سال، سی درصد موارد ابتلا را تشکیل میداده اند و ۲۴ درصد نیز بین ۲ تا ۱۱ سال داشتند و ۴۶ درصد از کودکانی که در آی سی یو بستری شدند بین ۱۲ تا ۱۷ ساله بودند.
محققان میگویند اگر تا پیش از پایان سال ۲۰۲۰، ۲۵ درصد از جمعیت آمریکا به ویروس کرونا آلوده شوند ۵۰ هزار کودک به علت شرایط وخیم، باید در بیمارستان بستری شوند و ۵ هزار و ۴۰۰ نفر آنان نیز در شرایط بسیار بدی خواهند بود و به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز خواهند داشت که متوسط زمان بستری آنها در بیمارستان ۱۴ روز خواهد بود.
دکتر سالمی میگوید: گرچه خطر ابتلا به نوع وخیم کرونا در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است، ولی بیمارستانها باید آمادگی بستری کردن کودکان بدحال مبتلا به این بیماری را داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، بیماری کرونا در کودکان، بسیار پیچیده است و به همین دلیل، بسیاری از بیمارستانهای اطفال، اجازه ملاقات کودکان بیمار را با اطرافیانشان نمیدهند. همچنین کودکانی که از بیمارستان ترخیص میشوند، توان کافی برای کنار آمدن با توصیههای بهداشتی و انزوای اجتماعی را ندارند. محققان همچنین هشدار میدهند احتمال ابتلای کودکان خانوادههای کم درآمد به کرونا، بیشتر از دیگر کودکان است.
خانه نشینی انسانها و بازگشت حیوانات به طبیعت!
شبکه تلویزیونی الجزیره در کلیپی ویدئویی اعلام کرد: با خانه نشین شدن انسانها به خاطر شیوع کرونا حیوانها وارد شهرها شده اند.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، با خانه نشین شدن انسانها برای جلوگیری از شیوع کرونا، شهرهای سراسر جهان شاهد آن هستند که حیوانات این فرصت را غنیمت شمرده اند و با وجود همه گیری وارد مکانهای خلوت شده اند.
در شهر پاریس اردکها از این وضعیت لذت میبرند. در ولز بزها وارد حیات منازل شده اند. در پایتخت شیلی پلنگهای پوما وارد آنجا شده اند. گوزنهای سرگردان در لندن و توکیو جولان میدهند.
حتی دلفینها هم در سواحل استانبول شنا میکنند. در هند، میمونها، سگها و گاوها خیابانها را تسخیر کرده اند. اما دیگر افرادی حضور ندارند که به آنها غذا بدهند. معمولا توریستها به آنها غذا میدادند. میمونها گرسنه به مناطق ساحلی در تایلند هجوم آورده اند و به دنبال غذا هستند. برخی کارشناسان معتقدند که خانه نشینی انسانها به طبیعت کمک کرده است تا حیوانات محل طبیعی زندگی خود را دوباره پیدا کنند.
مصر آزمایش بالینی داروی آویگان را آغاز کرد
مصر آزمایش بالینی داروی "آویگان" بر روی ۵۰ بیمار مبتلا به کرونا را آغاز کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، دکتر محمد عوض تاج الدین وزیر سابق بهداشت و مشاور امور بهداشتی و پیشگیری ریاست جمهوری مصر گفت: تا کنون هیچ درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد و همه تلاشهای کنونی بر پایه استفاده از داروهای قدیمی است.
وی افزود: " آویگان" دارویی ژاپنی است که در سال ۲۰۱۴ برای درمان آنفولانزای معمولی تولید شد و بر اساس تجربیات چین استفاده از این دارو، دوره نهفتگی ویروس را از دو هفته به چهار روز کاهش میدهد و در موارد شدید و بسیار شدیدی که نیاز به بخش مراقبتهای ویژه داشتند استفاده از این دارو نتایج بهتری داشته است.
تاج الدین افزود: ما آزمایش بالینی داروی آویگان را از امروز روی ۵۰ نفر از مبتلایان به کرونا آغاز کردیم تا از میزان تأثیرگذاری آن مطلع شویم.
وی گفت: پروتکلی که برای درمان بیماران کرونایی در مصر اجرا میشود همانی است که در دیگر کشورها اجرا میشود.
کرونا سومین بیمارستان مصر را به قرنطینه برد
بیمارستان فرانسوی القصر العینی در قاهره به علت ابتلای برخی از کارکنان آن به کووید-۱۹ تخلیه شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از قاهره، یک منبع در بیمارستان القصر العینی گفت: پس از مشاهده موارد مشکوک در میان برخی کارکنان بیمارستان، از همه ۲۷۰ کارمند اداری و پزشکی آن تست کرونا گرفته و مشخص شد شماری از آنها به کووید-۱۹ آلوده هستند.
این منبع افزود: هم اکنون ساختمان بیمارستان برای ضدعفونی کامل در حال تخلیه است.
وی بدون اشاره به تعداد موارد مثبت ابتلا به کرونا در این بیمارستان گفت: افراد مبتلا از کارکنان اداری و کادر درمانی هستند.
این سومین بیمارستان در قاهره است که پس از کشف موارد ابتلا به کرونا میان کادر درمانی تعطیل میشود. پیش از این بیمارستان تخصصی الزیتون و انستیتو ملی سرطان نیز به علت مشابه تخلیه شدند.
بانک جهانی از رکود بزرگ بین المللی خبر داد
دیوید مالپاس DAVID MALPASS رئیس بانک جهانی از رکود بزرگ اقتصادی در جهان خبر داد. مالپاس گفت: در پاسخ به شیوع کرونا گروه بانک جهانی اقدامات سریع و گسترده در نظر گرفته است. من معقتدم و میخواهم که اقدامات به موفقیت برسند. این موضوع سبب ایجاد برنامههای کمک اضطراری در بیش از ۱۰۰ کشور جهان تا پایان ماه آوریل میشود. هم اکنون ۶۴ کشور تحت این برنامه هستند و تا پایان ماه آوریل امیدوارم که از ۱۰۰ کشور عبور کند.
وی افزود: در جلسه بهار که این هفته داشتیم در زمانی برگزار شد که ویروس کرونا به شدت شیوع پیدا کرده است. این موضوع سبب آسیبهای اقتصادی گسترده شده است. ما انتظار یک رکود بزرگ جهانی را داریم. پیش بینی ما این است که این رکورد اقتصادی بزرگتر از رکود اقتصادی دهه ۱۹۲۰ باشد. ما در رابطه با کشورهای فقیر با تمام قدرت کار میکنیم. با شیوع ویروس شاهد کاهش عرضه مواد غذایی در فروشگاهها هستیم. این موضوعی بسیار مهم در بسیاری از کشورها است. ما همچنین شاهد بحران حمله ملخها در شرق آفریقا هستیم. این موضوع امنیت مواد غذایی را تهدید میکند. این بحران همچنین امکانات لجستیکی را تحت تاثیر قرار داده است. این موضوع همچنین سبب از دست رفتن فرصتهای شغلی شده است. این موضوع همچنین توانایی مردم برای خرید غذا را تحت تاثیر خود قرار داده است. ما شاهد بحران در تامین مواد غذایی و در بخش توزیع هستیم.
شناسایی ۹ بیمار مبتلا به کرونا در بوسنی و هرزگوین
۲۳۱ مورد آزمایش ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان دانشگاه سارایوو انجام شد که نتیجه آزمایش ۹ نفر مثبت بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو، با شناسایی بیماران جدید تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین به ۱۲۱۲ نفر افزایش پیدا کرد.
۴۲۹ مورد دیگر آزمایش ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در جمهوری صربسکا انجام و نتیجه آزمایش ۱۴ نفر مثبت اعلام شد. تعداد فوتیها در بوسنی و هرزگوین به ۴۶ نفر رسیده است. همچنین تاکنون ۳۲۲ تن از مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین درمان شده اند.
گوران چرکز، دستیار وزیر بهداشت موجودیت فدراسیون بوسنی و هرزگوین گفت: بیش از ۶۰ درصد از قربانیان ویروس کرونا در فدراسیون بوسنی و هرزگوین افراد بالای ۶۵ سال سن هستند.
سازمان جهانی بهداشت: مطمئن نیستیم آنتی بادیها مانع از ابتلای مجدد به کرونا بشوند
به گفته معاون اجرایی سازمان جهانی بهداشت در امور وضعیتهای بهداشتی اضطراری، این سازمان مطمئن نیست که وجود آنتی بادیهای ضد ویروس کرونا در خون بتواند مانع از ابتلای مجدد فرد به ویروس کرونا بشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، مایک رایان (Mike Ryan)، معاون اجرایی سازمان جهانی بهداشت در امور وضعیتهای بهداشتی اضطراری، اضافه کرد: «هرچند آنتی بادیها مؤثر هستند، شانس اینکه افراد زیادی آنرا داشته باشند کم است. اطلاعات مقدماتی زیادی که در حال حاضر به دست ما میرسند، نشان میدهند که درصد کمی از مردم قادر به تولید آنتی بادی هستند».
مایک رایان که در یک نشست خبری این سخنان را میگفت، ادامه داد: «راجع به انتظاری که اکثر مردم از آنتی بادیها دارند، باید بگویم که دادههای عمومی عکس آنرا نشان میدهند؛ بنابراین این موضوع احتمالاً نمیتواند مشکل دولتها را حل کند».
شمار قربانیان کرونا در آفریقا به ۱۰۰۰ نفر رسید
خبرگزاری فرانسه گزارش داد بر اساس شمارش انجام گرفته توسط این خبرگزاری تعداد کشتهها بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در آفریقا به ۱۰۰۰ نفر رسید.
دومین حمله ملخها به شرق آفریقا همزمان با شیوع کرونا
همزمان با شیوع کرونا دومین موج حمله ملخها به شرق آفریقا آغاز شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، دستههای بزرگی از ملخها به زمینهای کشاورزی کشورهایی از جمله کنیا، اتیوپی، سومالی، سودان جنوبی، اوگاندا و تانزانیا حمله ور شده است. این در حالیست که این کشورها با شیوع کرونا دست و پنجه نرم میکنند.
آمبروزه نتیچ (AMBROSE NGETICH) از مسئوولان فائو در این رابطه گفت: شما میفهمید که هر بار که میخواهید یک منطقه را کنترل کنید، ازدحام دیگری از ملخها وجود دارد که در منطقه دیگری اتفاق میافتد و کنترل آنها به طور همزمان امکان پذیر نیست، زیرا بیشتر اوقات آنها در مناطق مختلفی قرار دارند.
وی افزود: وقتی میخواهیم صبح زود هواپیما را برای سم پاشی بارگیری کنیم، محدودیت زمانی که به دلیل شیوع کروناویروس تحمیل شده است، نیز وجود دارد. با این وجود، ما در تلاش هستیم تا با روشهای خلاقانهای با این موضوع مقابله کنیم.
جرج دادز (GEORGE DODDS) کشاورز اهل کنیا هم گفت: برای کشاورزان با زمینهای کوچک، این یک مشکل بسیار بزرگ است. برای امنیت غذایی در کنیا خصوصاً بعد از مشکلاتی مانند ویروس کرونا این یک مشکل مضاعف است. چگونه میخواهیم در کنیا تغذیه کنیم؟ تمام محصولات ما برای مصرف محلی است و من فکر میکنم همه باید این مسئله را جدی بگیرند و از هر راه ممکن پشتیبانی کنید، زیرا این یک مشکل بسیار بزرگ برای کل کنیا است.
در شش کشور شرق آفریقا یعنی اتیوپی، کنیا، سومالی، سودان جنوبی، اوگاندا و تانزانیا که تحت تأثیر حمله ملخها قرار گرفته اند یا در معرض خطر هستند، حدود ۲۰ میلیون نفر در حال حاضر ناامنی حاد غذایی را تجربه میکنند. انتظار میرود بارندگیهای گسترده که از مارس آغاز شده است، افزایش چشمگیر تعداد ملخها را در شرق آفریقا طی ماههای آینده به همراه داشته باشد، و انتظار میرود حمله جدید آنها از کنیا به سودان جنوبی و اوگاندا منتقل شود.
در کنیا، سازمان فائو در حال آموزش کشاورزان برای استفاده از سمپاشهای دستی برای مهار ملخها است. بیش از یک میلیون هکتار از اراضی در شرق آفریقا در رابطه با ملخها مورد بررسی قرار گرفته است.
شیوع کرونا در اقدامات کشاورزان برای استفاده از تجهیزات سم پاشی تأثیر داشته است. تأمین سموم دفع آفات به تأخیر افتاده است، زیرا حمل و نقل هوایی جهانی بطور قابل توجهی کاهش یافته و محدودیتهای در رابطه با جابجایی پرسنل و تجهیزات تحمیل شده توسط دولتها، به ویژه برای کشاورزان در مقیاس کوچک، یک چالش را ایجاد میکند. ملخ بیابانی ویرانگرترین آفت مهاجر جهان به حساب میآید و یک کیلومتر مربع میتواند تا ۸۰ میلیون ملخ بیابانی مهاجم را در خود جای دهد.
هشدار چین به ادعاهای کرونایی آمریکا
سخنگوی وزارت خارجه چین به اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر این که ممکن است ویروس کووید-۱۹ به علت کوتاهی در رعایت تدابیر ایمنی از پژوهشگاه ویروس شناسی ووهان به بیرون سرایت کرده باشد هشدار داد.
العهد الجدید: شمار شاهزادگان سعودی مبتلا به کرونا بسیار بیشتر از افشای نیویورک تایمز است
به گزارش صفحه العهد الجدید در توئیتر، شمار شاهزادگان سعودی مبتلا به ویروس کرونا بسیار بیشتر از آن چیزی است که نیویورک تایمز منتشر کرده است و بیمارستان تخصصی در جده که به شاهزادگان اختصاص دارد دیگر ظرفیت پذیرش موارد جدید را ندارد.
علاوه بر این، دو هتل اجاره و به طور کامل برای شاهزادگان سعودی مجهز شده است که یکی از آنها هتل «موفنبیک» است و نام هتل دیگر هنوز فاش نشده است.
بانک جهانی: آفریقا برای مبارزه با کرونا هنوز به ۴۴ میلیارد دلار دیگر نیاز دارد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول اعلام کردند، آفریقا برای مبارزه با ویروس کرونا هنوز به ۴۴ میلیارد دلار دیگر نیاز دارد.
۳۸ نفر در سوریه به کرونا مبتلا هستند
وزارت بهداشت سوریه از شناسایی ۵ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا خبر داد. وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای اعلام کرد: شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۳۸ نفر رسیده است. تاکنون ۵ نفر از بیماران کووید - ۱۹ بهبود یافتند و ۲ نفر هم فوت شده اند.
دولت سوریه با ادامه تدابیر پیشگیرانه و سختگیری در مقررات منع آمد و شد، از شیوع ویروس کرونا در این کشور جلوگیری میکند.
گر چه سازمان جهانی بهداشت از کمبود امکانات و تجهیزات در سوریه برای مقابله با بیماری کووید - ۱۹ و خطرناک بودن اوضاع در سوریه ابراز نگرانی میکند، اما بنظر میرسد، دولت سوریه در مدیریت شرایط بحرانی کنونی موفق عمل کرده است.
مردم هم با سختگیری دولت برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی برای شکست زنجیره انتقال ویروس همراهی میکنند.
تعطیلی بازارهای تجاری و نیز کاهش فعالیت نهادهای تولیدی خصوصی و دولتی در سوریه که امروز وارد چهارمین هفته میشود، زیانهای سنگینی به اقتصاد این کشور وارد کرده است.
عراق/ شمار مبتلایان به کرونا به ۱۴۸۲ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ وزارت بهداشت عراق اعلام کرد: با ابتلای ۴۸ نفر دیگر به ویروس کرونا شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۴۸۲ نفر رسید.
همچنین با جان باختن یک نفر دیگر، شمار جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در عراق به ۸۱ نفر رسید.
سازمان بهداشت جهانی: یمن با شرایط بهداشتی سختی روبرو است
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: علیرغم تلاشها برای مقابله با کرونا در یمن، این کشور با شرایط بهداشتی سختی روبرو است.
سازمان بهداشت جهانی: کاهش محدودیت کرونایی بسته به هر کشوری متفاوت است
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: اقدامات کاهش محدودیت های کرونایی بسته به هر کشوری، متفاوت است و نمی توان این اقدامات را به همه کشورها تعمیم داد.
الجزایر/ شمار جان باختگان کرونا در الجزایر به ۳۶۴ نفر رسید
شبکه تلویزیونی العالم گزارش داد؛ وزارت بهداشت الجزایر اعلام کرد: با جان باختن ۱۶ نفر دیگر در الجزایر شمار جان باختگان ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشور به ۳۶۴ نفر رسید.
با ابتلای ۱۵۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۲۴۱۸ نفر رسید.
کرونا و فواید تغذیه با شیر مادر
محققان علوم پزشکی در دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا میگویند در شرایط پاندمی کرونا، تغذیه با شیر مادر به شدت توصیه میشود، زیرا فواید بسیاری برای نوزادان دارد.
دکتر دایان لین اسپاتز و همکارانش میگویند تغذیه با شیر مادر سبب انتقال پادتنها از بدن مادر به نوزاد میشود و دستگاه ایمنی نوزاد را تقویت میکند.
این محققان در مقالهای در شماره اخیر نشریه زنان و زایمان و مراقبتهای نوزادان اعلام کردند در شرایطی که انتقال ویروس کرونا از مادران مبتلا به نوزادان، هنوز مشاهده نشده است و مطالعات اخیر، اثری از رد پای این ویروس در شیر مادران نیافته اند محققان میگویند شیر مادر، نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی نوزاد دارد و باید مادران شیرده به این نکته توجه داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان میگویند در واقع پاندمی کرونا، فرصتی برای تاکید بر تغذیه با شیر مادر است تا نوزادان از بیماریهایی همچون کرونا، در امان بمانند.
بحران اقتصادی کشورهای حوزه بالتیک
کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی با بحران اقتصادی شدیدی بعد ازبحران کرونا روبرو خواهند شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، بر اساس خوشبینانهترین پیش بینیها ویروس کشنده کووید ۱۹ دستکم تا دو ماه دیگر همچنان گریبانگیر سه جمهوری کوچک حوزه دریای بالتیک خواهد بود.
مهمترین معضل اقتصادی – اجتماعی در این کشورها بیکاری گسترده در بین افراد کم در آمد است. بسیاری از کارگران فصلی که در دامداری و کشاورزی و دیگر صنایع اروپای غربی به عنوان کارگر مهاجر فصلی کار میکنند به علت بسته شدن مرزهای اتحادیه اروپا زمینگیر شده و کار خود را از دست داده اند.
همچنین شیوع کرونا صنعت جهانگردی این سه کشور را در آستانه ورشگستگی کامل قرار داده است.
کارشناسان معتقدند کمکهای مالی دولتهای محلی و اتحادیه اروپا به هیچ وجه جوابگوی ضرر و زیانهای هنگفت ناشی از بحران ویروس کرونا در این سه جمهوری نخواهد بود.
از اواخر اسفند در لتونی، استونی و لیتوانی بطور همزمان وضع اضطراری اعلام شد و این وضعیت تا اواخر اردیبهشت ادامه خواهد یافت.
آخرین اخبار کرونا در جمهوری آذربایجان
کانادا/ افزایش شمار مبتلایان در کانادا به ۳۰۶۷۰ نفر
به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق اعلام آژانس بهداشت عمومی کانادا، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کانادا به ۳۰۶۷۰ نفر افزایش یافته است که از این میان ۱۲۵۰ نفر جان باخته اند.
سبد مهربانی برای نیازمندان کرونایی در ایتالیا
باصداها:
۱/ شهروند ایتالیایی
۲/ شهروند ایتالیایی
۳/ مدیر یک موسسه خیریه در ناپل
قرنطینه خانگی ۴۰ روزه ایتالیا به علت ادامه بحران کرونا در این کشور و متوقف شدن کسب و کار، موجب همبستگی مردمی برای کمک به نیازمندان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما در رم، شماری از ایتالیاییها در شهر ناپل در جنوب این کشور با ابتکار عملی به سبک دیوار مهربانی در ایران به کمک نیازمندان شتافته اند.
یک شهروند ایتالیایی در حالی که مشغول گذاشتن چند بسته غذایی در داخل سبد مهربانی بود گفت: در این شرایط دشوار کرونا، افراد نیازمندی هستنند که حتی امکان تامین یک وعده غذایی در روز را هم ندارند و ما از طریق سبد مهربانی به آنها کمک میکنیم.
یک شهروند دیگر ناپلی گفت: بر روی سبد مهربانی نوشته شده است هر کس میتواند بگذارد و هر کس نیاز دارد بردارد. برخی از خانوادهها مانند ما با استفاده از برخی موادغذایی داخل سبد برای نیازمندان ناهار و شام درست میکنیم و بعد آنرا با سبد مهربانی در میان آنها توزیع میکنیم.
همبستگی مردمی در ایتالیا فقط به سبد مهربانی محدود نمیشود و در بسیاری از شهرها، ایتالیاییها برخی اقلام خریداری شده خود را در فروشگاه کنار میگذارند تا متعاقبا توسط مالک فروشگاه در پایان روز جمع آوری و در میان نیازمندان توزیع شود. بسیاری از نیازمندان نیز بسته غذایی خود را از موسسات خیریه تحویل میگیرند.
مدیر یک موسسه خیریه در شهر ناپل گفت: ما بستههای غذایی را در میان نیازمندان از ساعت ده و نیم صبح تا ساعت یک بعد از ظهر توزیع میکنیم. هر روز دست کم ۵۰۰ نفر برای ناهار به ما مراجعه میکنند.
به گفته یک موسسه پژوهشی اجتماعی ایتالیا، بحران کرونا در این کشور ۳ میلیون نفر را به جمع فقرای ایتالیا اضافه کرده است.
با وجود این که دولت ایتالیا برای جبران کمبود درآمد شهروندان خود در این شرایط سخت کرونایی، تدابیری را اتخاذ کرده است، اما تعطیلی فعالیتهای تجاری این کشور در ۴۰ روز گذشته مشکلات بسیاری را برای مردم به ویژه کارگران روز مزد و آنهایی که مشاغل غیر رسمی دارند به وجود آورده است.
چین/ رشد اقتصادی چین پس از ۴۴ سال منفی شد
پس از چهل و چهار سال، سیر رشد اقتصادی چین به علت شیوع ویروس کرونا منفی شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، در چهار دهه گذشته اقتصاد بزرگ چین، رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. اما شیوع بیماری کووید-۱۹ سبب شد برای نخستین بار در بیش از چهل سال اخیر رشد اقتصادی این کشور منفی شود. دولت چین اعلام کرد رشد اقتصادی این کشور که دومین اقتصاد بزرگ جهان است در سه ماهه نخست سال جدید مالی اش، شش ممیز هشت دهم درصد کاهش یافته است. این میزان سقوط تولید ناخالص داخلی چین در مدت سه ماه بسیار قابل توجه است. این برای نخستین بار از سال هزار و نهصد و هفتاد و شش تاکنون است که سیر اقتصادی چین سیر نزولی پیدا میکند.
مغرب/ شمار مبتلایان به کرونا به ۲۵۲۸ رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد؛ وزارت بهداشت مغرب اعلام کرد: با ابتلای ۲۴۵ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۲۵۲۸ نفر رسید.
همچنین با جان باختن ۳ نفر دیگر در مغرب، شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ۱۹۸ نفر رسید.
روسیه/ شمار مبتلایان از مرز ۳۲ هزار نفر گذشت
شبکه الجزیره گزارش داد ستاد عملیاتی مبارزه با ویروس کرونا در روسیه از شناسایی ۴۰۶۹ مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد؛ بنابراین شمار مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۳۲۰۰۷ نفر رسید.
قرنطینه یک آموزشگاه نظامی روسیه به دلیل شیوع کرونا
در پی اعلام ابتلای ۱۵ نفر به ویروس کرونا در مرکز تحصیلات عالی و آموزشگاه نظامی استان تیومن روسیه، این مرکز بطور کامل قرنطینه شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از مسکو، میخائیل باگروف معاون امور سیاسی و نظامی این آموزشگاه با تایید خبر قرنطینه شدن این مرکز آموزشی گفت: با مثبت شدن آزمایش ابتلای ۱۵ نفر از افراد، این مرکز نظامی در قرنطینه قرار گرفت و اقداماتی فوری برای جلوگیری از گسترش ویروس در حال اجراست.
سه روز پیش، خانم الگا کوزنچفسکیخ، معاون استاندار این استان اعلام کرده بود موارد ابتلا به ویروس کرونا بین نیروهای آموزشی این مرکز شاهده شده است.
در این آموزشگاه حدود یکهزار نفر از رزم آموزان جوان روسی مشغول تحصیل و طی دوران آموزش نظامی هستند.
مصر بالاترین آمار ابتلا به کرونا در یک روز را ثبت کرد
وزارت بهداشت مصر با تأیید ۱۷۱ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ طی شبانه روز گذشته اعلام کرد شمار مبتلایان به این ویروس تا بعدازظهر جمعه هفدهم آوریل به ۲۸۴۴ نفر افزایش یافت.
در همین مدت ۹ مورد وفات و ۵۰ مورد بهبودی از کرونا در مصر ثبت شد تا آمار کلی فوتیها در این کشور به رقم ۲۰۵ نفر و تعداد کل بهبود یافتگان به ۶۴۶ نفر برسد.
تعطیلی کامل مصر در آستانه جشنهای بهاری
آخرین آمار کرونا در ترکیه
وزیر بهداشت ترکیه گفت: با شناسایی ۴۳۵۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، جمع مبتلایان به این ویروس در ترکیه به ۷۸ هزار و ۵۴۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با فوت ۱۲۶ بیمار دیگر شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ در ترکیه به ۱۷۶۹ تن افزایش یافت.
به گفته کوجا هم اکنون ۱۰۱۴ بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند.
شبکه الجزیره گزارش داد؛ وزیر بهداشت ترکیه گفت: طی چند روز آینده به پیک شیوع کرونا می رسیم.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
با ابتلای ۵۷ نفر دیگر به ویروس کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۳۴۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، امروز ابتلای ۵۷ شهروند دیگر به کرونا تایید شد و همچنین ۶۸ نفر هم بهبود یافته اند.
اردن
شبکه خبری الجزیره گزارش داد،مقامات اردنی استان العقبه در جنوب این کشور را در پی مشاهده شدن موارد ابتلا به ویروس کرونا، در قرنطینه قرار دادند.
مدیر عملیات ستاد بحران کرونا در اردن، از قرار گرفتن استان العقبه در جنوب این کشور در قرنطینه و قطع ارتباط آن با دیگر مناطق اردن خبر داد.
وی افزود: به تاسیسات تجاری در شهر العقبه اجازه داده شد فقط در ساعتهای مشخص و به صورت محدود، فعالیت کنند. مردم استان العقبه فقط میتوانند در داخل این استان از ساعت ۱۰ تا ۱۶ تردد کنند.
گفتنی است این اقدام به عنوان بخشی از تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، اتخاذ شد.
نروژ
موسسه بهداشت و سلامت عمومی نروژ روز جمعه اعلام کرد شمار موارد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در این کشور در شبانه روز گذشته ۱۰۰ نفر افزایش یافت و به مجموع شش هزار و ۸۹۱ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از هلسینکی، مقامات نروژ اواخر ماه فوریه نخستین مورد ابتلا به کرونا را در این کشور گزارش کردند. دولت نروژ ورود همه اتباع خارجی بدون اقامت دائم را به این کشور ممنوع کرده است.
مقامات همچنین همه مدارس، پیش دبستانیها و دانشگاهها را در سراسر نروژ تعطیل کرده اند و همه شهروندانی که از خارج نروژ باز میگردند باید حتما دو هفته در قرنطینه بمانند.
هیأت دولت نروژ اوایل هفته از موفقیت در کنترل شیوع این بیماری خبر داد و دولت این کشور اعلام کرد که در ماه آوریل برخی فعالیتها را بازگشایی خواهد کرد.
بیش از دو میلیون و ۱۹۰ هزار نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۱۴۷ هزار نفر نیز جان باخته اند.
تاکنون بیش از ۵۵۳ هزار نفر نیز از این بیماری در سراسر جهان بهبود یافته اند.
جمهوری دموکراتیک کنگو
خبرگزاری رویترز گزارش داد، سازمان جهانی بهداشت روز جمعه از پنج مورد جدید ابتلا به ابولا در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو در هفته گذشته خبر داد.
دو روز پیش از آن که دولت جمهوری دموکراتیک کنگو قرار بود خبر پایان شیوع ابولا را اعلام کند، یک جوان ۲۶ ساله در ۹ آوریل (۲۱ فرودین) در بنی، یکی از شهرهای شرق کنگو، جان باخت.
ابولا از ماه اوت ۲۰۱۸ تاکنون، بیش از ۲۲۰۰ نفر را در جمهوری دموکراتیک کنگو به کام مرگ کشانده است. گفته میشود دو واکسن جدید ابولا، تاثیرات قابل توجهی بر مهار این بیماری داشته است، اما بی اعتمادی عمومی و حملات شبه نظامیان مانع دسترسی کارکنان بهداشتی و امدادگران به برخی مناطق میشود که ویروس ابولا در آن هنوز قربانی میگیرد.
برخی معترضان نیز بامداد روز پنجشنبه جادههای منتهی به شهر بنی را مسدود کردند. این افراد به نحوه رسیدگی مسئولان به شیوع جدید ابولا معترض هستند و از مسئولان میخواهند همه نتایج آزمایشهای ابولا از سوی آزمایشگاهها در شهر گونا در شرق کنگو و در کینشازا پایتخت این کشوررا مورد تأیید قرار دهند.
جمهوری دموکراتیک کنگو یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و بیشتر مردم آن دسترسی اندکی به مراقبتهای بهداشتی و درمانی دارند.
مقامات این کشور همچنین ۲۸۷ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۲۳ مورد تلفات ناشی از این بیماری را کشور گزارش داده اند.
لبنان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از بیروت گزارش داد، وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را در این کشور تا به امروز ۶۶۸ نفر اعلام کرد.
وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیهای اعلام کرد، طی ۲۴ ساعت گذشته تست کرونا ۵ نفر مثبت اعلام شده است و به این ترتیب تاکنون ۶۶۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۸۶ نفر از مبتلایان به کرونا در لبنان بهبود یافتند و ۲۱ نفر هم جان باخته اند.
السالوادور
مجلس قانونگذاری السالوادور ۱۵ روز دیگر حالت فوق العاده در این کشور را تمدید کرد.
مجلس قانونگذاری السالوادور روز پنجشنبه اعلام کرد، ۱۵ روز دیگر حالت فوق العاده ملی در این کشور برای مبارزه با شیوع بیماری کووید-۱۹ را تمدید میکند.
تا این زمان، بیماری یاد شده در این کشور آمریکای مرکزی ۱۶۴ مورد ابتلا و ۶ مورد فوتی را ثبت کرده است.
مکزیک
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: به علت "ویروس کرونا" فعالیتهای غیرضرور در مکزیک، تا یک ماه دیگر به حال تعلیق در میآید.
این گزارش میافزاید: تعلیق کلاسها و فعالیتهای کاری غیرضرور در مناطقی که بیشتر تحتِ تأثیر "ویروس کرونای جدید" قرار دارند، تا یک ماه دیگر، یعنی تا ۳۰ ام ماه مه (دهم خرداد ۹۹) تمدید میشود.
از سوی دیگر، "آندرس مانوئل لوپز اوبرادور"، رئیس جمهور مکزیک خاطر نشان کرد: در مناطقی که میزان آلودگی؛ کمتر یا صفر باشد، این اقدامات فقط تا ۱۷ ماه مه تمدید خواهند شد.
در ابتدا این اقدام (تعلیق فعالیتهای غیرضرور) باید در ۳۰ آوریل در سراسر کشور به پایان میرسید.
رئیس جمهور مکزیک در کنفرانس روزانه خود گفت: در شهرهای اصلی که تحت بیشترین تأثیر از ویروس کرونا قرار گرفته اند، شروع مجدّد فعالیتهای آموزشی و غیره، همچنین شروع کلیه فعالیتهای تولیدی، از اول ماه ژوئن (۱۲ خرداد ۹۹) صورت خواهد گرفت؛ مادام که ما همچنان به رعایت اقدامات توصیه شده، احترام گذاریم.
مکزیک تاکنون ۶ هزار و ۲۹۷ مورد آلودگی به "کووید-۱۹"را به ثبت رسانده است که از این تعداد، ۴۸۶ مورد فوت گزارش شده است.
ژاپن
"آبه شینزو"، نخست وزیر ژاپن روز جمعه اعلام کرد، ژاپن برای کمک به اقتصاد این کشور در دوره شیوع کرونا، برای هر یک از ساکنان خود (ژاپنی یا خارجی) ۸۷۵ یورو واریز میکند.
آبه شینزو گفت «ما به شکلی عمل میکنیم که این مبلغ هر چه سریعتر برای همه واریز شود».
وی در این کنفرانس درباره تصمیم خود برای گسترش وضع فوق العاده در کل کشور توضیح داد.
دولت ژاپن زمانی در نظر داشت تا ۲۵۷۱ یورو برای خانوادههایی که به علت کرونا درآمد آنها کاهش یافته است واریز کند، اما در نهایت تصمیم گرفت این کمک به همه تعلق گیرد. نخست وزیر در کنفرانس خبری از ابهامی که در این تغییر به وجود آمد عذرخواهی کرد.
پاکستان
در دو روز گذشته شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان از ۶ هزار ۱۰۰ نفر به بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافته است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد ، تعداد مرگ و میرهای این ویروس هم تاکنون به ۱۳۵ نفر رسید همچنین ۱۸۰۰ نفر هم پس از بهبودی از مراکز درمانی این کشور مرخصی شدند.
سروزیر ایالت سند پاکستان با انتقاد از کمبود تجهیزات بهداشتی و درمانی از روند کند غربالگری در این ایالت خبر داد .
وزارت امور خارجه پاکستان با انتقاد از سیاست های دولت ترامپ در خصوص لغو کمک های مالی به سازمان بهداشت جهانی ، خواستار تجدیدنظر مسولان این کشور در این زمینه شد .
دولت پاکستان همچنین پروازهای اختصاصی را برای بازگرداندن ۴۰ هزار مسافر پاکستانی اختصاص داده و تاکنون بیش از ۴ هزار پاکستانی از کشورهای مختلف به کشورشان بازگشته اند .
قرار است فردا جلسه ای با حضور نخست وزیر پاکستان و علمای این کشور برگزار شود تا درباره چگونگی فعالیت مساجد در ماه مبارک رمضان تصمیم گیری شود .
ترکیه
برای دومین هفته متوالی، منع رفت و آمد عمومی در 31 استان ترکیه از ساعت 24 امشب جمعه به مدت 48 ساعت با تدابیر جدید اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از آنکارا, پس از آنکه هفته گذشته به علت اعلام دیر هنگام منع رفت و آمد عمومی در 31 استان ترکیه مردم برای تهیه مایحتاج ضروری خود به یکباره به کوچه و خیابان ها ریختند و موجب ازدحام شدند، این بار رییس جمهور ترکیه از چهار روز قبل خبر منع رفت و آمد در 31 استان را اعلام کرد و از مردم خواست تا مایحتاج خود را در این مدت تهیه کرده و طی این دو روز در خانه های خود بمانند.
در این میان استانداری آنکارا اعلام کرد برای رفاه حال خانواده ها در روزهای قرنطینۀ عمومی برخی تدابیر را اتخاذ کرده است.
استانداری آنکارا در این رابطه با اتحادیه نانوایی ها مذاکره کرده و قرار بر این شد تا طی روزهای شنبه و یکشنبه نان مورد احتیاج مردم در تمام محلات با کمک استانداری، خانه به خانه توزیع شود.
بر اساس مقررات ممنوعیت رفت و آمد عمومی در 31 استان ترکیه در طول روزهای آخر هفته به غیراز کارکنان بهداشتی موظف در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، نیروهای پلیس و افرادی که در بخش های کشاورزی و دامداری کار می کنند کس دیگری حق خروج از منزل را ندارد.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ترکیه از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور تا شب گذشته 74 هزارو 193 نفر به این ویروس مبتلا شده و تعداد جانباختگان نیز به یکهزارو 643 نفر رسیده است.
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از مسکو گزارش داد، وزارت بهداشت روسیه با ابراز نگرانی از ابتلای نیروی جوان و مولد به ویروس کرونا اعلام کرد: بیش از نیمی از مبتلایان در این کشور، افراد ۱۸ تا ۴۵ ساله و در مجموع بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا کمتر از ۶۰ سال سن دارند.
ستاد عملیاتی مقابله با ویروس کرونا هم با تاکید بر ضرورت تداوم مقررات سختگیرانه برای مهار این ویروس، تاثیر اقدامات صورت گرفته در روسیه را محسوس و نتیجه بخش عنوان کرد.
کارشناسان پزشکی با اشاره به اینکه پیش بینیها درباره ابتلا به ویروس کرونا در روسیه متفاوت با دیگر کشورها است، ابراز امیدواری کرده اند که شدت اوج گیری ابتلا در روسیه همچون سایر کشورهای اروپایی نباشد.
در شبانه روز گذشته با شناسایی بیش از ۴ هزار مورد جدید از ابتلا به کوئید-۱۹ که بیشترین تعداد ابتلای روزانه به شمار میرود، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از مرز ۳۲هزار نفر عبور کرد.
آمار رو به افزایش تعداد کل مبتلایان به کرونا امروز در مالزی از مرز ۵ هزار و دویست نفر گذشت و مرگ ۸۴ بیمار کرونایی هم ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور ، بیشترین موارد ابتلاء به کرونا در نواحی مرکزی مالزی همچون استان های سلانگور ، نگری سمبیلان و کوالالامپور بوده است.
پس از اعلام تعطیلی بازارهای ویژه رمضان در مالزی اکنون این بازارها قرار است به صورت اینترنتی در ماه مبارک رمضان موادغذایی مورد نیاز روزه داران را به فروش برسانند.
ژنرال "هرتسی هلیفی" فرمانده منطقه جنوبی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد، جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در نوار غزه به لحاظ امنیتی به نفع اسرائیل است.
بنا بر خبری که شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی پخش کرد، هلیفی خاطرنشان کرد: در صورت شیوع کرونا در غزه، مقابله با این بیماری در منطقه نوار غزه دشوار خواهد بود. به نفع اسرائیل است که از شیوع کرونا در آنجا جلوگیری کند، زیرا در غیر این صورت حماس دست به تنشآفرینی نظامی علیه اسرائیل خواهد زد.
اجرای مقررات منع و آمد و شد در شهرهای سوریه در روزهای جمعه و شنبه (تعطیلات هفتگی) برای سومین هفته پیاپی، به مدت ۱۸ ساعت در روز از ۱۲ ظهر تا ۶ صبح روز بعد ادامه یافت.
در روزهای عادی مقررات منع آمد و شد در سوریه ۱۲ ساعت یعنی از ساعت ۱۸ تا ساعت ۶ صبح روز بعد اجرا میشود.
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو گزارش داد، ویروس کرونا در هند تا عصر امروز جان ۴۵۲ نفر از مردم این کشور را گرفته است.
براساس آمار وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند، از آغاز تاکنون سیزده هزار و هشتصد و سی و پنج نفر در هند به ویروس کرونا مبتلا شده و از این تعداد یکهزار و هفتصد و شصت و هفت نفر درمان و از بیمارستان مرخص شده اند.