صنعت اسباب بازی کشور، در حدود 350 میلیون دلار، در سال گردش مالی دارد، اما از این رقم بزرگ، تنها 10 درصد، نصیب تولید کننده داخلی می شود و بقیه آن را واردکننده و قاچاقچی به جیب می زنند.
چکیده مطلب:
* صنعت اسباب بازی کشور، در حدود 350 میلیون دلار، در سال گردش مالی دارد، اما از این رقم بزرگ، تنها 10 درصد، نصیب تولید کننده داخلی می شود و بقیه آن را واردکننده و قاچاقچی به جیب می زنند.
* حدود ۴۰۰ واحد صنعتی در کشور در زمینه تولید اسباببازی فعالیت میکند.
* با شیوع کرونا و ممنوعیت واردات از چین، به عنوان بزرگترین صادر کننده اسباب بازی به ایران، نگاه بیشتری به تولید اسباب بازی در داخل کشور شده است.
* بالا بودن قیمت مواد اولیه تولید داخل در این صنعت و همچنین نداشتن متولی واحد و اتحادیه مستقل، از مهمترین مشکلات این صنعت به شمار می آید.
* بر اساس شاخصهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صنایع اسباببازی به عنوان صنایع خلاق فرهنگی مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند. حدود 70 شرکت از حوزه اسباببازی فعالیت های خلاقانه و فناورانه در حوزه اسباب بازی انجام میدهند.
پژوهش خبری صدا وسیما: صنعت اسباب بازی در جهان، در میان صنایع پردرآمد و ارز آور جای دارد، اما در کشور ما با وجود پتانسیل فراوان، هنوز مسیر طولانی، در پیش روی دارد. اسباب بازی ها، از یک طرف، از پر متقاضی ترین و جذاب ترین وسایل آموزش و یادگیری در دنیا به حساب می آیند و از طرف دیگر، تولید آن ها، فرصت مناسبی برای فعالان اقتصادی، کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان عرصه علوم دانش بنیان است.
در همین زمینه پژوهش خبر رسانه ملی، در مصاحبه پژوهشی با جناب آقای محسن حموله، مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به اوضاع صنعت اسباب بازی و چالش های آن پرداخت که در ادامه به مهم ترین مطالب آن اشاره می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:تینا صالحی