پخش زنده
امروز: -
چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی از 26 تا 30 آبان ماه در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب در حال برگزاري مي باشد.
پژوهش خبری صدا وسیما: جشنواره و نمايشگاه اسباب بازي، از مرداد ماه سال 1394 به همت کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان شکل گرفت و در اولين دوره آن، شامل بخش هاي انتخاب و تقدیر از برترین های آموزشی در حوزه اسباب بازی کودکان، برگزاری همایش یک روزه اسباب بازی، برگزاری نمایشگاه اسباب بازی های طراحی و تولید داخلی و نمونه های وارداتی، برپایی موزه عروسک های بومی ایران و اسباب بازی های تهران قدیم و چند کارگاه آموزشی بود. مرداد ماه 1395 دومين جشنواره اسباب بازي با شعار "من هم بازی، تو هم بازی" و با برگزاری همایش یک روزه در حوزه اسباب بازی و سرگرمی کودکان، اجرای طرح ایده بازار اسباب بازی و معرفی برترین ها، ارزیابی طرح های ثبت شده و معرفی برترین ها، برگزاری نمایشگاه عرضه و فروش اسباب بازی های تولید داخلی و وارداتی، برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه اسباب بازی و سرگرمی، برگزاری نشست های تخصصی در حوزه اسباب بازی کودکان و برگزاری نمایشگاه اسباب بازی های بومی و سنتی برگزار گرديد.
در مرداد سال 1396 نيز سومين دوره جشنواره اسباب بازي تقريبا مانند دوره دوم آن و با همان شعار به کار خود پايان داد. امسال اما اين جشنواره رويکرد تخصصي تر، با همکاري انجمن توليدکنندگان اسباب بازي، در پيش گرفته است و در سه بخش تخصصی، ترویجی و علمی، در حال اجرا مي باشد. شعار اين دوره جشنواره " تمرين براي زندگي" مي باشد و با هدف تحقق شعار سال، در حمایت از کالای تولید داخل و همچنین کمک به برقراری ارتباط میان طراحان، تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و همه فعالان حوزه بازی و اسباب بازی، کمک به ساماندهی صنعت اسباب بازی و فراهم آوردن زمینه طراحی و استقرار نظام نوآوری به وسيله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت آموزش و پرورش و انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون در خیابان حجاب تهران در حال برگزاري مي باشد. نکته قابل توجه در جشنواره چهارم، حضور ۸۶ شرکت و تولیدکننده است، ضمن اينکه همه 1300 اثر حاضر در این جشنواره، تولید ایران است.
جشنواره امسال شامل بخش هاي:
نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب بازی ایرانی:
نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباب بازی ایرانی با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی و با مشارکت 88 شرکت از تولیدکنندگان داخلی، استارت آپ ها و صنایع وابسته با هدف معرفی توانمندی های صنعت اسباب بازی ایرانی در فضایی 2000 متری برگزار میشود. این نمایشگاه با این ابعاد و حضور تولیدکنندگان اسباببازی داخلی نخستین نمایشگاه اسباب بازی ایرانی در سطح کشور می باشد. مخاطبان این نمایشگاه مسئولان ارشد نظام، مدیران بخش های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کارشناسان، پژوهشگران، طراحان اسباب بازی، تولیدکنندگان، سرمایه گذاران، معلمان، مدیران و مربیان مدارس و مهدکودک ها، استارت آپ های تولید اسباب بازی و صنایع وابسته به اسباب بازی و... هستند. در این نمایشگاه بیش از 1300 اسباب بازی ایرانی معرفی می شود.
نمایشگاه ترویجی بازی و اسباب بازی:
این نمایشگاه با همکاری ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز ریاست جمهوری و با مشارکت سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی که در ترویج و آموزش، فعالیت هایی را برای کودکان و نوجوانان با بازی و اسباب بازی انجام می دهند و یا دورههای آموزشی ویژهای را برگزار می کنند و محوریت آن بازی و اسباب بازی است، برگزار میشود.
بیش از 30 مجموعه از شرکت ها و موسسات خصوصی و سازمان های مردم نهاد اعم از گروه های مشاوره بازی، مجموعه های بازی درمانی، موسسات آموزش از طریق بازی، گروه های برگزارکننده رویدادهای بازی محور، فضاهای بازی آموزشی، موزه های اسباب بازی و برگزارکنندگان دوره های آموزشی تربیت مربی بازی و ..... در این بخش حضور خواهند داشت. در این نمایشگاه فضایی برای بازی های فکری، حرکتی مهارتی، رومیزی، علمی آموزشی، هنری کاردستی و ..... پیش بینی شده است تا کودکان، نوجوانان، جوانان و والدین بتوانند بازی ها و کاربرد اسباب بازی های مختلف را تجربه کنند.
بخش علمی چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی:
بخش علمی چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی با هماهنگی اساتید، کارشناسان و دستاندرکاران صنعت اسباب بازی 4 عنوان نشست تخصصی، 5 عنوان کارگاه آموزشی و یک همایش علمی در حوزه اسباب بازی را برگزار می کند. نشست های تخصصی تحت عناوین نشست تخصصی تولید اسباب بازی در ایران، نشست تخصصی مسائل توزیع اسباب بازی در ایران، نشست تخصصی نقش روانشناسی در طراحی و تولید اسباب بازی، نشست تخصصی حضور طراحان در صنعت اسباب بازی و تدوین چشم انداز صنعت اسباب بازی می باشد.
کارگاه های آموزشی چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی عبارتند از: 1-کارگاه مهارت های یک فروشنده اسباب بازی، 2-کارگاه طراحی فرآیند و مکانیک بازی در اسباب بازی های رومیزی، 3-کارگاه نقش اسباب بازی ها در الگوهای نوین تدریس، 4-کارگاه طراحی و اجرای رویدادهای بازی محور و 5-کارگاه مرچندایزینگ: بازارپردازی شخصیت در اسباب بازی
کمیته داوری چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی:
از میان 412 اثر رسیده به دبیرخانه شورای نظارت در سال 1396 برترین های حوزه اسباب بازی ایرانی توسط هیات داوران انتخاب و معرفی می شود. داوری در سه بخش طرح های ثبت شده، اسباب بازی های مجوز تولیدی و ایده بازار انجام می شود. در این دوره 224 طرح اسباب بازی ثبت شده در شش گروه فکری، حرکتی مهارتی، فرهنگی هنری، آموزشی و کمک آموزشی، الکترونیکی رایانه ای و کمک درمانی و 115 اسباب بازی مجوز تولیدی داوری می شوند.
برنامه جنبی چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی:
با توجه به تقارن ایام برگزاری چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی با هفته کتاب و کتابخوانی چهار عنوان کتاب رونمایی خواهد شد:
چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی از 26 تا 30 آبان ماه در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب در حال برگزاري مي باشد. دوره چهارم اين جشنواره، با وجود بخش های مختلف و در نظر گرفتن طیف وسیعی از مخاطبان، تفاوت هايي با دوره هاي پيشين دارد. مخاطبان جشنواره چهارم را مي توان طراحان اسباب بازی، تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و همه فعالان حوزه اسباب بازی و مروجان حوزه بازی و سرگرمی، مسئولان وزارتخانه ها، سازمان ها، شرکت ها و مراکز دولتی و غیردولتی، مراكز علمی - تحقیقاتی (دانشگاهها، پژوهشگاهها، انجمن های علمی و موسسات ... )، برنامه ریزان محتوای آموزشی و مولفان کتب درسی، شركت ها و موسسات تولیدی / خدماتی/ آموزشی، مديران، مربیان پرورشی، آموزگاران و كاركنان مراکز آموزشی و تربیتی، والدین، کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، خیرین و حامیان دانست. به نظر ميرسد با توجه به رکود نسبي که بر کل بازار حاکم است، با برگزاري اينگونه جشنواره ها، از طرفي رونق بازار و تعامل ميان دست اندرکاران حاصل شود و از سوي ديگر مشکلات اين صنف، مورد توجه مسئولان امر قرار گيرد.
پژوهش خبری // تینا صالحی