به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از وین، پایتخت اتریش، نتایج پژوهش و بررسیهایی که انجام شده است، نشان میدهد تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه ژوئن به کمترین حد خود از ۲۰ سال گذشته تاکنون رسیده است. علت این کاهش بی سابقه نیز آن است که عربستان سعودی و دیگر کشورهای منطقه خلیج (فارس) به کاهش تولید بیشتر رضایت داده اند.
تعهد بیش از حد عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج (فارس) بیش از آنچه که باید، ناتوانی عراق و نیجریه در عمل به تعهدات شان را جبران کرده است. از زمانی که توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی میان سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه امضاء شده است، عراق و نیجریه در بیشتر موارد به تعهدات خود عمل نکرده اند.
در ماه آوریل سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس (OPEC+) یک گروه نفتی را تشکیل داده اند، توافق کردند تولید خود را به منظور تثبیت قیمتها به طور بی سابقهای کاهش دهند. شیوع بیماری کرونا نیز برای کاهش تقاضا برای نفت در سطح جهان و در نتیجه، کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار مزید بر علت شده است.
کاهش تدریجی مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا باعث شد تا قیمت نفت در بازار جهانی به بالای ۴۰ دلار در هر بشکه برسد. حال آنکه، قیمت نفت در بازار جهانی در ماه آوریل به ۱۶ دلار در هر بشکه نیز رسیده بود که پایینترین قیمت از ۱۶ سال پیش تاکنون برای نفت بود.
تاماس وارگا از شرکت کارگزاری "پی وی ام که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در این باره میگوید: پیش بینیها حاکی از آن است که مصرف نفت در شش ماه دوم امسال با توجه به کاهش مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا رو به افزایش گذارد.
این کارشناس افزود، اجماعی کلی درباره این واقعیت وجود دارد که کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس {OPEC+} بیشتر از حد انتظارها ظاهر شده اند و میزان کاهش تولید نفت را حتی بیشتر رقم تعیین شده رعایت کرده اند. سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند در قالب توافقنامهای متعهد شده اند از تولید روزانه خود به مدت ۳ ماه یعنی از ماه مه تا ماه ژوئیه، به میزان ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بکاهند. این میزان کاهش برای ماههای مه و ژوئن است. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است. همین کشورها در چارچوب ادامه اجرای همین توافقنامه تعهد داده اند که کاهش تولیدشان از اول ژوئیه به بعد ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز باشد. این میزان کاهش، حدود ۱۰ درصد کل مصرف نفت جهان در حالت عالی را تشکیل میدهد.
از این میزان کاهش ۶ میلیون و ۸۴ هزار بشکه را سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برعهده گرفته است. همین کشورها در ماه ژوئن میزان تولید خود را ۶ میلیون و ۵۲۳ هزار بشکه کاهش دادند. این رقم نشان میدهد این کشورها توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی را تا ۱۰۷ درصد رعایت کرده اند.
از سال ۲۰۰۰ تاکنون سابقه نداشته است که تولید نفت اوپک تا این سطح کاهش یافته باشد. تولید نفت عربستان سعودی اکنون به ۷ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است که یک میلیون بشکه کمتر از رقمی است که اوپک برای این کشور تعیین کرده است.