توسط محققان علوم پزشکی
ساخت اسکنر جدید برای گرفتن تصاویر دقیق از مغز
محققان علوم پزشکی در دانشگاه ناتینگهام در انگلیس نمونه اولیهای از نسل جدید اسکنرهای مغزی را ساخته اند که همچون کلاه، روی سر قرار میگیرد و میتوان با آن حتی هنگام حرکت نیز از بیمار، تصویربرداری کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما محققان علوم پزشکی در دانشگاه ناتینگهام در انگلیس نمونه اولیهای از نسل جدید اسکنرهای مغزی را ساخته اند که همچون کلاه، روی سر قرار میگیرد و میتوان با آن حتی هنگام حرکت نیز از بیمار، تصویربرداری کرد.
این اسکنر، ۴۹ کانال دارد که میتوان با استفاده از آن، روندهای الکتریکی و فیزیولوژیک مغز را بررسی کرد و مشکلات روانی نیز دریافت.
پروفسور مت بروکز و همکارانش میگویند: درک بیماریهای مغزی، یکی از بزرگترین چالشهای دانش در قرن بیست و یکم است و طیف این بیماریها از اوتیسم گرفته تا بیماریهای تخریب کننده عصبی همچون آلزایمر، بر میلیونها نفر در سراسر جهان تاثیر منفی میگذارد.
سلولهای مغزی از طریق تولید جریانهای الکتریکی، با هم ارتباط برقرار میکنند و این جریان ها، میدانهای مغناطیسی ضعیفی ایجاد میکنند که میتوان آنها را از روی سر، ثبت کرد.
محققان با اندازه گیری این جریانات، میتوانند عملکرد مغزی را شناسایی کنند.
بیشتر تجهیزاتی که تاکنون ساخته شده اند، در شرایطی قابل استفاده اند که بیمار، حرکت نکند، ولی وسیله جدید، امکان تحرک را به بیمار میدهد؛ نمونه اولیه این وسیله در سال ۲۰۱۸ ساخته شد که شامل ۱۳ حس گر بود و فقط بخشهای محدودی از مغز را اسکن میکرد و در سال ۲۰۱۹ نخستین آزمایشها روی کودکان انجام گرفت.
گروه محققان دانشگاه ناتینگهام اکنون کلاه جدیدی برای این اسکنر ساخته اند که به چاپگری سه بعدی متصل است و ۴۹ کانال دارد و میتوان با استفاده از آن، از کل مغز، تصویربرداری کرد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان امیدوارند به زودی این وسیله، در دسترس عموم قرار گیرد.