محققان علوم پزشکی
خطر شکستگی استخوان در کمین بیماران دیابتی
محققان علوم پزشکی در دانشگاه شفیلد در انگلیس میگویند مبتلایان به دیابت نوع یک و دو، بیشتر در خطر ابتلا به شکستگی استخوان قرار دارند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه شفیلد در انگلیس میگویند مبتلایان به دیابت نوع یک و دیابت نوع دو، بیشتر در خطر ابتلا به شکستگی استخوان قرار دارند.
محققان میگویند از هر ۱۵ انگلیسی، یک نفر به دیابت مبتلا است، ولی تاکنون، شکستگی استخوان، از عوارض این بیماری محسوب نمیشد.
شدت و طول مدت ابتلا به دیابت در دیابت نوع دو، خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهند.
دکتر تاتیانا ویلاکا و همکارانش این بررسی را بر روی مبتلایان به دیابت در مرکز تحقیقات استخوان، انجام دادند.
دیابت یا همان بیماری قند که بسیاری را مبتلا کرده است یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و سازی در بدن است که به واسطه آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود یا برعکس مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد میشود در نتیجه انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد نرمال خود را انجام دهد.
علامت شاخص آن میزان قند خون بالای ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا است و از دیگر نشانههای آن پرخوری و پرنوشی است. در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش مییابد به همین دلیل میزان قند خون افزایش یافته که به آن هایپرگلیسمی میگویند. اگر افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگهای بسیار ریز در بدن ایجاد میشوند که میتوانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب و قلب را درگیر کنند.
دیابت دو نوع اصلی دارد که احتمالا در مورد نوع یک و دو بودن این بیماری چیزهایی شنیده اید. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین میشود و در نوع دو مقاومت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو عوامل ژنتیکی، چاقی و کم تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.