رئیس پایگاه دوم پلیس امنیت عمومی پایتخت از کشف ۳۵ دستگاه خودرو احتکار شده فاقد پلاک از پارکینگی در حوالی اتوبان شهید باکری به ارزش ۵۰ میلیارد ریال خبر داد.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه تحقیقات پلیسی نشان از صحت خبر داشت، گفت: هویت مالک پارکینگ و عامل احتکار شناسایی شد و با هماهنگی مقام قضايی روز گذشته تیمی از مأموران پایگاه دوم پلیس امنیت عمومی به نشانی اعلامی اعزام شدند.
وی با اشاره به دستگیری هر دو متهم پرونده، افزود: در بازرسی از این پارکینگ ۳۵ دستگاه انواع خورو شامل ۸ تیبا، ۷ پراید، ۵ ساینا، ۶ پژو ۲۰۶، و ۵ دستگاه پژو ۴۰۵، یک هایما، ۳ ال نود کشف شد و مالک پارکینگ و عامل احتکار را نیز برای ادامه تحقیقات پلیسی به پلیس امنیت عمومی انتقال یافتند.
رئیس پایگاه دوم پلیس امنیت عمومی پایتخت با بیان اینکه ارزش ریالی خودروهای کشف شده حدود ۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است، خاطرنشان کرد: متهمان پس از تحقیقات اولیه به دادسرا ناحیه ۳۲ جرائم اقتصادی معرفی شدند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا
هشدار فتا درباره سوء استفاده مجرمان از حسابهای جعلی منتسب به افراد مشهور
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا درباره سوء استفاده مجرمان از حسابهای جعلی منتسب به افراد مشهور هشدار داد.
سرهنگ دوم علیمحمد رجبی تاکید کرد: یکی از مشکلات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای افراد مشهور و کاربران فضای مجازی، سوء استفاده مجرمان از صفحات جعلی منتسب به دیگران برای سرقت اطلاعات، کلاهبرداری، شایعه سازی و هتک حیثیت دیگران است.
وی اظهار داشت: هر سال شاهد تشکیل پروندههای مختلف کلاهبرداری، سرقت اطلاعات، شایعه سازی، هتک حیثیت و... با شکایت افراد مشهور و پرطرفدار فضای مجازی و کسب و کارهای معتبر و خوشنام در شبکههای اجتماعی هستیم، که در پی سوءاستفاده مجرمان سایبری در شبکههای اجتماعی از نام و برند آنها صورت گرفته است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه شبکههای اجتماعی راهکارهایی برای جلوگیری از این دست سوء استفادهها از نام اشخاص حقیقی و حقوقی دارند، افزود: متاسفانه عدم توجه این افراد به رعایت نکات ایمنی یکی از دلایل گرفتار شدن دنبال کنندگان و مخاطبانشان در دام مجرمان سایبری است.
سرهنگ رجبی در ادامه پیشنهاد کرد: افراد و کسب و کارهایی که در فضای مجازی فعالیت گستردهای را دنبال میکنند راهکارهای زیر را برای پیشگیری از این اتفاقات دنبال کنند:
. راه اندازی سایت رسمی برای خود و معرفی صفحات مجازی اصلی در آن.
. دریافت تیک آبی (verify tick) برای صفحه اصلی خود در شبکههای اجتماعی.
. با توجه به اینکه دریافت تیک آبی در شبکههای اجتماعی خارجی فرآیند طولانی و پیچیدهای دارد یکی از راهکارهای کاربردی ایجاد صفحه در شبکههای اجتماعی داخلی و دریافت تیک آبی برای آن و معرفی آن به مخاطبان است.
. صفحات جعلی از طریق سازوکارهای پیش بینی شده در شبکههای اجتماعی گزارش شود (لینک آموزش دریافت تیک آبی و گزارش صفحات جعلی).
وی گفت: فعالیت افراد مشهور و پرطرفدار فضای مجازی و کسب و کارهای معتبر در شبکههای اجتماعی بدون رعایت نکات امنیتی لازم برای اصالت بخشی به حساب کاربری زمینه ساز انتساب مطالب خلاف واقع به آنها، کلاهبرداری و سرقت اطلاعات از علاقهمندان آنها یا سوء استفاده از اعتبار آنها میشود و خودشان و دنبال کنندگانشان را با چالشهای حقوقی و قضائی مواجه میکند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در ادامه گفت: از منظر هویت چهار نوع صفحه یا حساب کاربری در شبکههای اجتماعی وجود دارد که عبارتند از صفحات افراد حقیقی، صفحات افراد حقوقی (سازمان ها، شرکت ها، کسب و کارها و...)، صفحات هواداری و صفحات جعلی که از سوی علاقهمندان تشکیل میشود.
سرهنگ رجبی عمده گرفتاریها را متعلق به صفحات جعلی دانست و بیان داشت: بیشتر شکایتهای این حوزه از صفحاتی هستند که به نام و هویت یکی از افراد شناخته شده و پرمخاطب در شبکههای اجتماعی ایجاد شده اند. این صفحات یا حسابهای کاربری با جا زدن خود به جای صفحه اصلی سعی میکنند از این روش برای رسیدن به اهداف مجرمانه خود استفاده کنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: انگیزههایی مانند تخریب شخصیت صاحب اصلی حساب، انتشار شایعه از زبان فرد اصلی، کلاهبرداری از دنبال کنندگانی که به اشتباه افتاده اند، درآمدزایی از تبلیغات و یا حتی موضوع گیریهای سیاسی از مواردی هستند که مجرمان را به این سو هدایت میکند.
وی به دنبال کنندگان این صفحات نیز توصیه کرد قبل از اعتماد به صفحه یا حساب کاربری با دقت در موارد زیر از هویت ادعایی صفحه مطمئن شوند:
- بررسی تعداد دنبال کنندگان.
- بررسی دنبال کنندگان معتبر صفحه.
- تاریخ تشکیل صفحه.
- بررسی اطلاعات معرفی صفحه.
-بررسی آدرس صفحه و نام کاربری.
- اصالت سنجی صفحه با صفحات معرفی شده در وب سایت شخصی یا سایر صفحات دارای تیک آبی در بسترهای دیگر.
- بررسی نوع پستهای بارگذاری شده.
-بررسی نوع پاسخ دهی به مخاطبان و دنبالکنندگان.
-عدم قید جمله این صفحه توسط هواداران یا ادمین مدیریت میشودو کاملا به جای فرد قرار دادن خود.
سرهنگ رجبی پایبندی و مسئولیت پذیری اجتماعی افراد مشهور و پرطرفدار فضای مجازی و کسب و کارهای معتبر در شبکههای اجتماعی برای مشارکت در حذف و گزارش صفحات جعلی را بسیار مهم دانست و از همه کاربران شبکههای اجتماعی خواست تا با گزارش صفحات مجرمانه و جعلی از طریق سازوکارهای موجود در شبکه اجتماعی مختلف در سالم سازی فضای مجازی مشارکت کنند.
سرهنگ سیدرضا عمادالدین،رئیس کلانتری ۱۴۵ ونک
مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت
دستگیری پسر و دختر پارکورکار به دلیل رفتارهای ناشایست
مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت در اطلاعیهای از دستگیری پسر و دختر پارکورکار با رفتار مبتذل خبر داد که با رفتارهای ناشایست خود در چند روز اخیر خبر ساز شده بودند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت افزوده است: ترویج بی اخلاقی، ابتذال و بی بندباری در هر جامعهای جرم محسوب میشود و در مقابل آن نیز حفظ شئونات و ارزشهای جامعه برای همه افراد آن لازم و ضروری است که اگر غیر از این باشد، سنگ روی سنگ بند نخواهد شد.
در چند روز گذشته تصاویری از دختر و پسر جوانی که در حین انجام حرکات ورزشی (پارکور) رفتارهای ناشایست و خارج از عرف و شرعی از خود به نمایش میگذارند در فضای مجازی منتشر شده است و از آنجاییکه این موضوع از مصادیق بی اخلاقی و اشاعه منکر است این افراد با حکم مقام قضایی توسط پلیس فتا پایتخت دستگیر شده اند.
از سوی دیگر همواره هستند افرادی که از روی عناد و عداوت به دنبال جوسازی و تحریف حقایق و واقعیتها بوده و تلاش دارند که از حوادث مختلف به نفع منافع خود استفاده و بهره برداری لازم را به عمل آورندکه در این موضوع هم شاهد برخی اعلام نظرها و جوسازیهای مغرضانه هستیم.
آنچه که موجب جلب و دستگیری این دو نفر شد به هیچ وجه به واسطه فعالیتهای ورزشی آنها نبوده است بلکه انجام حرکات خلاف عرف و شرع آنها، موجب صدور دستور جلب و دستگیری آنها توسط پلیس شده است.